Inspiration

Kultur & Historie
Monaco

Grimaldi-slægten på Côte d’Azur

Grimaldi-slægten giver umiskendelige associationer til en italiensk herkomst, og optræder i en forbavsende mængde geografiske stednavne, historiske bygninger og berømte begivenheder ved den franske riviera.

Beaulieu-sur-Mer

Den græske Villa Kerylos

Den græske Villa Kerylos i Beaulieu-sur-Mer er en arkitektonisk perle på rivieraen og en hyldest til den græske oldtid og mytologi.

Vence

Villa Alexandrine i Vence

La Villa Alexandrine i Vence – enestående Belle Époque arkitektur – som i dag huser det lokale turistkontor og museet for den polske forfatter Gombrowicz.

Historie

Mistralen – vinden, der dræber

Mistralen er en ligeså grundlæggende del af Provence som det solrige vejr, og den påvirker det meste af …

Historie

Vaskehusenes historie

Der er en tydelig parallel mellem vores sanitære udfordringer i forhold til COVID-19 og vaskehusene i Frankrig

Inspiration

Pétanque – regler og lidt historie

Sådan spilles pétanque – se videoen og få regler og lidt baggrundshistorie om dette spil, som især franskmændene bliver født med!

Franske boligdrømme
Boligdrømme

Sådan realiserede vi en boligdrøm i Sydfrankrig – del 1

Læs historien om hvordan vi realiserede vores franske boligdrøm efter mere end 30 års tanker, og købte en dejlig bolig i middelalderbyen Vence.

Boligdrømme

Sådan realiserede vi en boligdrøm i Sydfrankrig – del 2

Kan en boligdrøm i Sydfrankrig deles ? Efter at have drøftet muligheden adskillige gange i familien, endte vi med, at vi gerne ville række ud til vores venner.

Boligdrømme

Slap alle forbehold på blot tre uger

Dette er historien om Jette og Kim Nielsen, som i løbet af 3 uger slap alle forbehold og fik et uventet eventyr i Sydfrankrig.

Mad & Vin

Fem forfriskende cocktails med pastis

Tag på en anis-smagende oplevelse med disse 5 opskrifter til spændende og forfriskende cocktails med pastis.

Mad & Vin

Spis dig glad i det provencalske solkøkken

Køkkenet i Provence er baseret på enkle, gode og velsmagende råvarer, som er fyldt til randen med sol, sommer og saltvand.

Mad & Vin

Pastis – hvad er det egentlig?

Hvad er Pastis og hvor kom det fra. Kom bag kultdrikken og få en dejlig opskrift på din næste sommerdrik med Pastis.

Mad & Vin

Vine fra Provence og Côte d’Azur

For mange er en afgørende grund til at besøge Côte d’Azur, foruden at lære naturen og kulturen nærmere at kende, de spændende vine i området.

Hoteller
Vence

Hoteller i Vence

Her finder du en oversigt over hoteller i Vence – en af de hyggeligste middelalderbyer på Côte d’Azur, kun 20 minutters kørsel fra Nice.

Oplevelser
Vandretur Vandreture

De bedste kyststier på Côte d’Azur

Er du fascineret af det krystalklare glitrende sydfranske middelhav, den spændende flora og auraen af de herskabelige gamle villaer, der præger landskabet, så er disse populære vandrestier langs kysten lige noget for dig.

Boat trips Sejlture

Uforglemmelige bådture på Côte d’Azur

Her er 6 af de bedste bådture på Côte d’Azur. Besøg Villefranche, St. Tropez, Sainte-Marguerite eller en aftentur med en solardrevet båd.

I love nice Inspiration

Hvad skal man se i Nice på en, to eller tre dage?

Her kan du se vores anbefaling til, hvad man skal se i Nice, alt efter hvor mange dage man har til sin rådighed og hvilke interesser man har.

Inspiration

Côte d’Azur Event & Festival kalender 2023

Året rundt afholdes mange interessante og traditionsrige events i byerne på Côte d’Azur. Se oversigten her.

Udflugter

Udflugter på Côte d’Azur

Côte d’Azur byder på en perlerække af udflugter i alle kategorier. Her kan du både finde inspiration og booke dine kommende udflugter.

Inspiration

20 uforglemmelige oplevelser på Côte d’Azur

Top 20 listen over de mest populære og uforglemmelige oplevelser i og omkring Nice, Cannes og Antibes, viser hvad du ikke må gå glip af ved dit næste besøg på Côte d’Azur.

Byer

Cap d’Ail

Lige ved siden af Monaco ligger byen Cap d’Ail mellem havet og bjergene. Byen nyder godt af sin rige naturlige og arkitektoniske arv.

Cagnes-sur-Mer

Cagnes-sur-Mer er Côte d’Azurs eget “kinderæg” – med hele 3 byer i én! Hver bydel er meget forskellig fra de andre, men de er interessante på hver deres måde.

Monaco

Monaco er et fyrstendømme på den franske middelhavskyst kun 13 km fra Nice, beliggende på en strækning af blot 3 km.

Vence

Vence er en gammel middelalderlig domkirkeby, som har en helt særlig tiltrækning på både de lokale og turisterne

Tourrettes-sur-Loup

Kendt som viol-byen og for sin dramatiske placering i landskabet mellem to store slugter, byder Tourrettes-sur-Loup velkommen til middelalderlige oplevelser.

Saint Paul

Saint-Paul de Vence

Højt beliggende på Puy-plateauet er dette uden tvivl en af de mest charmerende og smukke middelalderlandsbyer på hele Côte d’Azur.

Nice

Her er det solen, promenaden og den lange kyststrækning og byens intense stemning der tiltrækker sine besøgende. Samt den italienske madkunst.

Menton

Menton har 315 solskinsdage om året, så det er ikke overraskende, at den fantastiske by er blandt de mest populære feriemål på den franske riviera.

Grasse

I filmbyen Cannes’ frodige bagland ”skjuler” Grasse sig bag bjergene i 340 meters højde og alligevel med en betagende udsigt til det nærliggende Middelhav.  

Boligdrømme
Kelly Boligdrømme

Franske boligskatter

Ejer du en fransk ejendom, skal der betales franske boligskatter; taxe foncière og taxe d’habitation.

Boligdrømme

Franske arveregler

Hvis man ejer ejendom i Frankrig, skal man være opmærksom på, at de franske arveregler og dødsboskifte er meget anderledes end i Danmark.

Boligdrømme

Sådan realiserede vi en boligdrøm i Sydfrankrig – del 2

Kan en boligdrøm i Sydfrankrig deles ? Efter at have drøftet muligheden adskillige gange i familien, endte vi med, at vi gerne ville række ud til vores venner.

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev