Antibes

Tilføj Fjern

Antibes

Antibes er sol, sommer og strande kombineret med en fascinerende historie og yderst seværdige kulturskatte – alt sammen præsenteret i et charmerende bymiljø med Fort Carré, Port Vauban, Cap d’Antibes og Juan-les-Pins som de mest kendte vartegn.

Milliardær-bugten Cap d'Antibes
Milliardær-bugten møder man bl.a på vandreturen rundt om Cap d’Antibes

Antibes eller Antipolis, som byens grundlæggere grækerne kaldte byen, er kendt og elsket verden over. 

Antibes rummer næsten alt, hvad en moderne turist kan tillade sig at forvente. 

Her er sol, sommer og strande
 kombineret med en fascinerende historie og yderst seværdige kulturskatte – alt sammen pakket ind i et flot og varieret bymiljø med Fort Carré, Port VaubanCap d’Antibes og Juan le Pins som velkendte vartegn.  

Det er ikke uden grund, at Antibes er en af den franske rivieras favoritter for alverdens turister og berømte mennesker.  

Antibes er en af de mest fotogene byer ved den franske riviera med dens brostensbelagte gader og historiske huse. 

Her er fortryllende bugter og strande med krystalklart badevand samt et meget hyggeligt bymiljø – især i den gamle bydel omkring Cours Masséna. 

Gammelt Antibes bykort lavet i keramik
Et gammelt bykort laver i keramik viser en oversigt over byen – ©cityxee.com

Masser af spændende museer

Her ligger flere interessante museer som Picasso museet, museet for historie og arkæologi samt det utrolig velholdte Fort Carré.

Jazz og hoteller i verdensklasse

Når man siger Antibes, må man også sige Juan-les-Pins. Hvor Antibes er bykernen med den gamle bydel som omdrejningspunktet, så er Juan-les-Pins et mere moderne strandområde med hoteller, barer, restauranter og natklubber, som tiltrækker et yngre feststemt publikum. 

I Juan-les-Pins afholdes den verdensberømte jazzfestival og her ligger nogle af de største paladser i verden, som det berømte Eden Roc hotel eller Belles Rives hotellet, som Ernest Hemmingway og Scott Fitzgerald satte stor pris på 

Antibes og Juan-les-Pins ligger placeret på hver sin side af halvøen Cap dAntibes 

Cap d’Antibes 

Cap d’Antibes er i sig selv et yderst spændende bekendtskab. Her kan du blandt andet vandre rundt langt kysten på en velanlagt kyststi kaldet “Sentier de Tirepoil”.

Kyststien
Kyststien “Sentier de Tirepiol”, som går rundt om Cap d’Antibes er en stor oplevelse – ©cityxee.com

Her ligger og en lille fyrreskov på Garoupe-plateauet. På toppen af dette plateau ligger et af rivieraens bedst beliggende kapeller, med udsigt til Nice på den ene side og hele Juan-les-Pins bugten på den anden side og bjergene med sine til tider sneklædte toppe mod nord. 

Cap d’Antibes er beriget med adskillige bugter og små hemmelige strande, som kan opleves langs stien Sentier de Tirepoil. 

Her ligger også en af de bedste strande i området, Plage la Garoupe. Den har opsyn i sæsonen og tilbyder mange faciliteter; sanitære faciliteter, brusebad, solstole-udlejning, restauranter osv.

Og ikke mindst, gode parkeringsforhold langs Avenue André Sella.

Port Vauban 

Byen har den største marina i Middelhavet og en ideel geografisk placering mellem Cannes og Nice. Havnen ligger fint placeret mellem den gamle bydel og Fort Carré og huser gode parkeringsforhold. 

Arial photo Port Vauban
Port Vauban i Antibes er Europas største lystbådehavn

Senest (i 2010) er skulpturen “Le Nomade” kommet til og pryder havnefronten mod Middelhavet med sine enorme dimensioner. 

Le Nomade i Antibes
Skulpturen “Le Nomade” på havnefronten i Antibes

Picasso & Chateau Grimaldi 

Det eftertragtede Picasso museum er beliggende i det gamle Grimaldi-slot, som stammer fra det 14. århundrede og var dengang ejet af Grimaldi-familien.  

Grimaldi slottet i Antibes
Grimaldi slottet med Frankrigs eneste Picasso museum – ©cityxee.com

Museet er smukt beliggende helt ud til havet og nabo til katedralenMuseet rummer også et udendørsområde, hvor både udsigten over Middelhavet og adskillige skulpturer kan nydes. 

Fort Carré 

Fort Carré ligger på den lille halvø Saint-Roch 26 meter over havets overflade og blev åbnet for offentligheden i 1998. 

Fortet blev opført af kong Henrik II, både som forsvarsbastion og fængsel. Det består af fire bastioner, som er opkaldt efter de retninger, de peger i: Antibes, Nice, Frankrig og Korsika. 

Udsigt mod Nice og bjergene fra Fort Carré – ©cityxee.com

Stedet byder på en betagende udsigt over havnen, den gamle bydel og havet. 

Strande og vandaktiviteter

Her er et utal af strande og muligheder for at dyrke vandsport i alle forskellige retninger. 

Du kan forkæle dig med at stå op og padle, windsurfing, jetski, parasailing, dykning, havfiskeri, leje en pedalbåd, en kajak eller en kano til en udflugt til søs alene, som et par eller sammen med familie eller venner. 

Strandene er berømte for kvaliteten af deres badevand, og de fleste har livredderstationer, brusere og toiletter. De bedst kendte strande erGaroupeGravette, Salis, Ponteil og Juan-les-Pins, hvor der tilbydes vandsport af forskellig art eller man kan bare svømme og solbade! 

Historiske vingesus 

Alle de store Middelhavs-civilisationer satte deres spor i Antibes, begyndende med grækerne, der ankom i det 4. århundrede f.Kr., og siden romerne, i den flaviske æra.

Romerne gik langt for at hente det nødvendige vand til byen ved hjælp af de to akvædukter, Fontvielle og Bouillide. Spor af disse akvædukter er nu sjældne, men der er stadig nogle tilbage.  

Plakat for det arkæologiske museum i Antibes
Er man historieinteresseret, er det arkæologiske museum et besøg værd – ©cityxee.com

Og et besøg i museet for historie og arkæologi er klart et besøg værd, hvis man interesserer sig for dette område. 

Tip: De bedste parkeringsmuligheder er langs havnen ved Port Vauban.

Af Tommy Sverre – 2022

Fakta om Antibes
Indbyggere: ca. 75.000
Højde:  9 m
Lufthavn:  19 km
Strand: 1 km
Nice:  25 km

Nærliggende byer
Juan-les-pins 3 km
Golf-Juan 4 km
Biot 7,5 km
Cannes 10,5 km
Cagne-sur-Mer 12 km

Oplevelser i Antibes
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Dyreparker
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Markeder
 • Monumenter
 • Museer
 • Udflugter
 • Vaskehuse
Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.

Kirker & kapeller

Kapellet Saint-Bernardin

Dette smukke og næsten magiske kapel, beliggende midt i den gamle bydel i Antibes er bygget på romerske fundamenter og stammer fra 1581.

Museer

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande helt tilbage fra romertiden udstilles i bastion Saint-André bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og som er et historisk monument.

Borge & slotte

Château de la Garoupe

Denne storslåede ejendom indgår i dag i et retsligt opgør og er beslaglagt af myndighederne efter den russiske oligark Berezovsky´s selvmord.

Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

På en af de bedst beliggende adresser i den gamle bydel i Antibes ligger Grimaldi slottet, som i dag huser Picasso museum.

Udflugter

Udflugter Antibes

Book trygt dine udflugter med os Vi samarbejder med GetYourGuide, som er den største touroperatør …

Havne & Øer

Port Vauban

Det er en havn fuld af kontraster, der samles bag sine bastionsmure fra det 16. århundrede kaldet ‘Les Remparts’, fra små fiskerbåde til lystbåde …

Monumenter

Le Nomade

Hun er nu bastionens gigantiske figurhoved og står i dag, som et moderne vartegn for en by, som rummer en antik historie..

Borge & slotte

Château de la Croë

Se den fantastiske video af den russiske rigmand Roman Abramovich’s Château de la Croë, som han har anvendt mere end 33 mill. på at renovere.

Kirker & kapeller

Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Denne storslåede neoklassiske kirke er bygget på resterne af et romersk tempel dedikeret til Diana og Minerva.

Dyreparker

Marineland Antibes

Dette er ganske enkelt en enestående marinepark for havdyr. Her kan du blandt andet opleve definer, spækhuggere, hajer, søløver, skildpadder.

Monumenter

Statuen Poilu

Fort Carré huser også den monumentale statue af “Poilu”, der blev rejst til ære for de soldater, der døde for Frankrig under..

Kirker & kapeller

Chapelle de la Garoupe

På Cap d’Antibes’ højeste punkt, Garoupe-plateauet, finder man det smukkest beliggende kapel på hele Côte d’Azur – og med sin egen café!

Borge & slotte

Fort Carré

Fort Carré er et af Antibes historiske vartegn og byder på mange oplevelser i et og samme besøg. Alene gåturen fra Port Vauban, igennem det omkringliggende grønne…

Markeder

Marked i Antibes – et af verdens bedste

Marked i Antibes, er i en klasse for sig selv. Det har blandt andet placeret sig på CNN’s top-10-liste over verdens bedste friskmarkeder

Vaskehuse

Vaskehuset i Antibes

Der var oprindeligt 3 vaskehuse i Antibes, hvoraf kun dette beliggende i rue du Lavoir, har overlevet.

Udvalgte oplevelser i byer tæt på Antibes
 • Alle
 • Kirker & kapeller
 • Museer
 • Pladser & Promenader
 • Udflugter
Boat Trip Nice

Bådtur fra Nice til Villefranche

Nyd den smukke udsigt over Nice, Villefranche-sur-Mer og Saint-Jean-Cap-Ferrat på en 1-times sejltur langs den franske riviera

Nice

hop-on hop-off-bustur i Nice

Udforsk Nice med et 1- eller 2-dages pas til den åbne hop-on hop-off-sightseeingbus. Stig af og på så ofte, du har lyst til, og giv dig tid til at opleve de mest populære steder.

Nice

Gamle by i Nice – Vielle Ville

Den gamle by i Nice er utrolig charmerende med sine hyggelige små gader, smalle huse malet i betagende sydlandske farver samt velholdte historiske bygninger.

Nice

Museum for moderne kunst – MAMAC

Beliggende i hjertet af byen, tæt på Place Garibaldi, udstiller MAMAC museet moderne og samtidskunst fra 1950’erne til i dag. 

Underwater Museum Cannes

Cannes Undervands Museum

Cannes har fået Frankrigs første undervandsmuseum, som på alle måder er vildt fascinerende. 6 store skulturer under havoverfladen forbinder Cannes sjæl med den fængslede myte på Saint-Marguerite

Old Town Cannes Cannes

Le Suquet – den gamle bydel

Dette er den ældste del af Cannes og en stor kontrast til det moderne liv langs Croisetten. Le Suquet er et dejligt fredfyldt sted med fine oplevelser og meget flotte udsigter.

Cannes

La Croisette

Promenaden La Croisette er en af de mest værdsatte oplevelser i Cannes – det er samlingspunktet for mytiske hoteller, kasinoet, Filmfestivalen og butikkerne ..

Cannes

La Malmaison kunstcenter

La Malmaison byder velkommen i historiske lokaler, der tidligere var en del Grand Hotel. I 1863 da hotellet blev bygget, fungerede denne …

Nice

Villa Masséna museum

Villa Masséna er en arkitektonisk juvel fra Belle Époque perioden og rummer i dag et museum for historien om Nice og memorabilia om Napoleon.

Cannes

Udflugter Cannes

Book dine udflugter sikkert med gratis afbestilling. Vi har valgt de mest populære udflugter til dig lige her.

Never Stress Nice

Udflugter Nice

Nice er hjertet i Côte d’Azur og herfra udgår mange af de mest interessante udflugter. Book sikkert med gratis afbestilling.

Cannes

Bellini kapellet

Dette smukke kapel overrasker fuldstændigt, fyldt med kunst og tilegnet en af Cannes’ folkekære kunstnere, Emmanuelle Bellini

Cannes

Cannes Havmuseum

Cannes Havmuseum, Musée de la Mer, ligger på den lille ø Île Sainte-Marguerite. Museet er beliggende i enestående historiske omgivelser i det gamle Fort Royal. 

Nice

Museum Matisse Nice

Museum Matisse i Nice er et bymuseum og dedikeret til Henri Matisse’ liv og værker, da han tilbragte meget af sit liv i Nice og Côte d’Azur-regionen.

Nice

Den russiske kirke i Nice – Katedral Saint-Nicholas

Dette er en af de flotteste russiske kirker af sin art uden for Rusland. Det er som et udsnit af Sankt Peters Pladsen i Moskva, blot placeret midt i Nice.

Nice

Masséna pladsen

Place Masséna er et historisk torv i Nice, som forbinder den gamle bydel med den mere moderne nordlige del af byen.

Nice

Museum Chagall Nice

Museum Chagall Nice er det første nationale museum, der blev bygget for at hylde en kunstner mens han stadig levede. Det ligger på …

Nice

Promenade des Anglais

Denne 7 km lange promenade er indbegrebet af Nice og den franske riviera. Et ikonisk vartegn, som i dag tiltrækker alverdens…

Cannes

Musée de La Castre

Her præsenteres samlinger af middelhavsarkæologi, etnologi og tidlig kunst samt et usædvanligt sæt musikinstrumenter.  Museet fik sit grundlag, …

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev