Alt om Villefranche-sur-Mer

Tilføj Fjern

Villefranche-sur-Mer

Villefranche-sur-Mer ligger privilegeret i af en af de smukkeste havne i Frankrig. Flot placeret helt inde i Rivieraens charmerende og dybe Villefranche-bugt, hvor skibe af alle størrelser kan kaste anker og nyde udsigten til byen.

luftfoto af Villefranche-sur-Mer
Villefranche-sur-Mer er smukt beliggende helt inde i Villefranche-bugten – ©cityxee.com

Store oplevelser venter i Villefranche-sur-Mer

Den lille by Villefranche-sur-Mer er en af Côte d’Azurs smukkeste og mest charmerende byer. Den blev grundlagt i 1295, og man har bevaret mange bygninger og andre historiske monumenter fra den tid.

I den moderne bydel ligger der flere butikker, herunder supermarked, apotek, bager og grønthandler. Der er også en dejlig park med flere små legepladser, og langs havnefronten finder man mange indbydende restauranter.

Flotte farvede huse i Villefranche-sur-Mer
Flotte husfacader præger de små gader i Villefranche-sur-Mer – ©cityxee.com

Forkæl dig selv med en gåtur i de snoede gader i den gamle bydel, hvor de gule samt okker- og rosafarvede husfacader mættes af solens dominerende tilstedeværelse i Villefranche-området. Husenes varme farver står i flot kontrast til nuancerne af de ofte halvt lukkede skodder, som vidner om indbyggernes rolige og afslappede liv. 

Rue Obscure I Villefranche-sur-Mer
I Rue Obscure bliver man ført helt tilbage til Middelalderen gennem den 130 meter lange overdækkede gade – ©cityxee.com

Gå en tur under arkaderne og på labyrinten af trapper. Oplev Rue Obscure, som er en 130 meter lang, underjordisk gade bygget i 1200-tallet for at lette passagen af soldater gennem byen, og som også blev brugt til at opbevare vin og beskytte husdyr.

Seværdigheder og aktiviteter

Besøg også Saint-Michel kirken, som nemt genkendes på facadens sublime palet af hvide, pink og bleggule farver. Kirkens farver og barokarkitektur stammer fra 1700-tallet, og den huser et af rivieraens ældste orgler, som blev bygget i 1790. Du kan også beundre en liggende Kristus i naturlig størrelse, udskåret i figentræ.

Tæt på fiskerihavnen er det værd at opdage Saint-Pierre-kapellet, som blev gennemrenoveret og smukt dekoreret af Jean Cocteau i 1957.

Den sydlige ende af byen domineres af byens citadel, som for historieinteresserede er et City-must-Xee. Fæstningsværket er bygget af hertugen af Savoyen i 1554 for at bevogte havnen. Der er utrolig velbevaret og vidner om den middelalderlige herlighed i Villefranche-sur-Mer. Citadellet huser i dag tillige borgmesterkontoret, Hôtel de Ville, samt tre museer.

Citadellet i Villefranche-sur-Mer
Citadellet er en stor oplevelse og med gratis adgang – ©cityxee.com

Et helt særligt event har fundet sted i byen hvert år siden 1902 i februar måned – Combat Naval Fleuri (Blomster søkamp). Det er et karnevalslignende event, hvor bådene er dekoreret med blomster og sejler tæt forbi alle tilskuerne på havnen. En ganske spektakulær oplevelse, som fylder havnepromenaden med tusindvis af mennesker hvert år.

Se billedgalleri og find links til seværdighederne sidst i artiklen.

Krydstogternes yndling

Da Villefranche-sur-Mer ligger flot inde i Rivieraens dybeste bugt, er den et yndet mål for luksuriøse krydstogtsskibe. De ligger typisk til her et døgns tid, hvorfra gæsterne ofte køres på sightseeing i busser til Nice, Cannes eller Monaco.

Mange af krydstogtsgæsterne bliver dog også i Villefranche, men det er ikke gået udover byens charme og atmosfære med de gamle bygninger, stræder, torve og promenader. 

Hvor skal man bo i Villefranche-sur-Mer?

Det bedste hotel i Villefranche er Welcome Hôtel, der ligger centralt med den flotteste udsigt over havnen og tæt på stranden. Se alle mulighederne i oversigten her:

Stranden

Villefranche-sur-Mer har en dejlig strand inde i bugten. Den består af en blanding af sand og småsten, og vandet er krystalklart. Der udlejes solsenge, hvorfra man kan nyde livet og den utrolig flotte udsigt over kysten.

Restauranter og natteliv

Villefranche-sur-Mer har en række gode restauranter, især nede langs havnepromenaden, hvor de ligger på række med hver deres farverige markise. På det nærliggende torv er der også flere restauranter.

Nattelivet er forholdsvis stille, men der er dog flere caféer og barer, som serverer drinks til langt ud på aftenen.

Det er en god idé at bestille bord i højsæsonen.

Se oversigten over restauranter her:

Billedgalleri – Villefranche-sur-Mer

Restauranter & hoteller i Villefranche-sur-Mer
Spis og bo godt i Villefranche-sur-Mer. Find lige det, der passer dig i oversigten her:

Sådan kommer man til Villefranche-sur-Mer

Med den centralt placerede togstation er det nemt at rejse mellem Villefranche-sur-Mer og de andre byer på Den Franske Riviera. 

Der går også busser fra både Nice og Monaco, og endelig kan man vandre langs den flotte kyststi mellem Nice og Villefranche-sur-Mer.

Af Tommy Sverre – 2024

Oplevelser i Villefranche-sur-Mer
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev