Alt om Vence

Tilføj Fjern

Vence

Vence er en malerisk gammel domkirke-by med en helt særlig tiltrækningskraft, hvor kunsten og historien spiller en stor rolle – og huser bl.a. Frankrigs mindste katedral.

place de la Frêne I Vence
Et af de flotte maleriske steder i Vence – Place de La Frêne – ©cityxee.com

Vence har en perfekt beliggenhed

Byen ligger på mange måder perfekt placeret i ly af Baous-bjergene og med et klima, som særligt om sommeren er et par grader køligere og samtidig lidt mindre plaget af turister end den populære kyststrækning. 

Det er også en moderne by fyldt med kultur, kunst og historie, der går mere end 2000 år tilbage i tiden. 

Her findes blandt andet tydelige spor af romerne, en middelalderby med Frankrigs mindste katedral og kunstværker af Henri Matisse, som tiltrækker turister fra hele verden og mange andre interessante ting. 

Da byen ikke er en særligt stor by, er meget af indbyggernes hverdagsliv og de interessante oplevelser koncentreret i og omkring den gamle middelalderby. 

koncert på Place Clemenceau i Vence
Koncert på Place Clemenceau i den gamle bydel med Frankrigs mindste katedral i baggrunden – ©cityxee.com

Livet leves både inden for og uden for de gamle mure, og det er særligt tydeligt omkring Port Peyra. Her ligger den populære Henrys bar lige uden for bymuren, og kun 50 meter inden for bymuren finder man den gamle Place Peyra med hyggelige udendørs restauranter og små charmerende butikker. 

Romerne, middelalderbyen og Vence’s historie

Byens historie går langt tilbage til begyndelsen af den palæolitiske og neolitiske tidsalder (stenalderen), hvilket er afdækket af arkæologiske fund. En lille kelto-ligurisk stamme bosatte sig her og grundlagde Vence. 

I 151 f.Kr. indtager romerne byen og der er flere betydelige steder og ruiner, som bærer vidnesbyrd om den romerske besættelse. 

Omkring det tredje århundrede konverterede landsbyen til kristendommen og et århundrede senere blev bispedømmet Vence grundlagt. Katedralen Notre-Dame de la Nativité blev opført og afløste et tidligere hedensk tempel, der var dedikeret til planeten Mars. 

Frankrigs mindste katedral Notre Dame de la Nativity

I højden af den franske riviera har denne smukke middelalderby formået at bevare sine smalle gader og skyggefulde firkanter inden for de tusind år gamle mure med den beroligende sang fra springvandene i baggrunden.

Byen er omgivet af oliventræer ved foden af Baou-bjergkæden. Et klokketårn med geometriske linjer når ud over okkertagene, selve billedet af en typisk lokalitet i Nice bagland. 

Blandt de bedst bevarede i Frankrig

Arkitekturentusiaster vil bemærke byens meget specielle layout: i det 14. århundrede blev husene bygget på bagsiden af voldene for at beskytte dem. Derfor er disse middelalderlige konstruktioner blandt de bedst bevarede i Frankrig!

Beundre detaljerne i husene med blåfarvede lamelskodder langs den gamle romerske vej: De ser ud til at fortælle historien om en hel æra. Fortsæt din rejse gennem tiden hele vejen til Place Godeau, opkaldt efter Antione Godeau, hvor du vil se en gammel romersk søjle, som sandsynligvis var en del af et tempel.

Romersk søjle på Place Godeau

Det charmerende torv ligger ved foden af den imponerende katedral for Fødselskirken, der har udsigt over husene i den gamle bydel. 

Af Steen Meedom – opdateret 2023

Fakta om Vence
Indbyggere: ca. 20.000
Højde: 325 m
Lufthavn: 15 km
Strand: 12 km
Nice: 20 km

Nærliggende byer:
Saint-Paul de Vence 3 km
Tourettes-sur-Loup 7,5 km
La Gaude 10 km
Saint Jeannet 10 km

Oplevelser i Vence
 • Alle
 • Fontæner
 • Hoteller
 • Kirker & kapeller
 • Kultur & Historie
 • Kunst
 • Markeder
 • Museer
 • Turistkontor
 • Udsigtspunkter
 • Vandreture
 • Vaskehuse
Vandreture

Vandretur – Baou des Blancs Vence

Turistkontor

Turistkontoret i Vence

Hoteller

Hoteller i Vence

Kultur & Historie

Villa Alexandrine i Vence

Vandreture

Vandretur til Saint-Paul de Vence

Kirker & kapeller

Sankt Elisabeth kapel

Annonce

Ranch El Bronco

Markeder

Markeder i Vence

Kunst

Vence Museum

Kirker & kapeller

Katedral Notre-Dame-de-la-Nativité

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev