Marina Baie des Anges – Pyramiderne i Villeneuve-Loubet

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Marina Baie des Anges – Pyramiderne i Villeneuve-Loubet

I mere end 50 år har arkitekt André Minangoys ikoniske mesterværk Marina Baie des Anges stået på rivieraen som et af Côte d’Azurs mest berømte landemærker.

pyramide bygning i Marina Baie des Anges i Villeneuve-Loubet
Lystbådehavnen med 540 bådpladser understreger ejendomskompleksets eksklusivitet – ©cityxee.com

Marina Baie des Anges Villeneuve-Loubet

Når man lander i lufthavnen i Nice, ankommer med båd fra havsiden, eller når man står på et udsigtspunkt i bjergene 10-15 kilometer bag kystlinjen, er de spektakulære og unikke, bueformede pyramidebygninger i strandkanten ved Villeneuve-Loubet et af de sikre navigationsmærker.

Ingen andre steder i verdenen møder man et lignende bygningskompleks. Sådan har det været siden midten af 1970’erne, hvor byggeriet af Marina Bare des Anges tog form. 

Men det var ikke uden besværligheder og udfordringer, at arkitekt André Minangoy fik sit livsværk realiseret. Det tog sammenlagt 24 år at færdiggøre hele komplekset.

Marina Baie des Anges indeholder:

  • 1600 lejligheder
  • butikker
  • restauranter,
  • thalasso-terapicenter
  • strand
  • lystbådehavn med 540 bådpladser

De 4 bueformede bygninger symboliserer hvide bølger og det højeste er på 22 etager og 70 meter højt. Bygningerne hedder henholdsvis: Amiral, Baronnet, Commodore og Ducal.

Marina Baie des Anges består af utraditionelle materialer og design

Tilbage i 1970’erne var rivieraen omkring Nice slet ikke så tæt bebygget som i dag. Der var naturligvis allerede mange hoteller langs kysten, men de var alle bygget med respekt for den lokale og traditionelle arkitektur, som kendetegnede den sydfranske bygningskultur.

Derfor stødte arkitekten André Minangoys usædvanlige arkitektur også på modstand hos de lokale myndigheder og dele af lokalbefolkningen, da man var bekymrede for, hvordan det utraditionelle og modernistiske design ville passe ind i det eksisterende bybillede og miljø. 

Ligeledes skabte udvidelsen af marinaen også bekymringer om potentielle påvirkninger af havmiljøet.

Se videoen sidst i artiklen.

oversigtskort over byggeriet Marina Baie des Anges i Villeneuve-Loubet
På kortset ses strukturen på hele komplekset med de 4 beboelsesbygninger: Amiral, Baronnet, Commodore og Ducal

Nye byggemetoder blev udviklet

Når arkitekter tænker ud af boksen, nødvendiggør det altid en udvikling af nye produktionsmetoder. Sådan blev det også med Marina Baie des Anges. Og alt blev meget dyrere end forventet. 

De tekniske udfordringer og brugen af specialmaterialer bidrog til at øge omkostningerne. Betonelementer og buede glasfacader blev præfabrikeret på fabrikker, hvorefter man transporterede dem til byggepladsen og monterede dem.

Det moderne montagebyggeri havde med andre ord indtaget Côte d’Azur, og dannede fundamentet for den markante arkitektoniske bedrift, som bygningskomplekset blev. 

Mange mennesker besøger stadig området for at beundre den unikke arkitektur og nyde den maleriske beliggenhed ved Middelhavet.

Stort og dyrt

Marina Baie des Anges er stort. Rigtig stort. Det bebyggede areal er på 160.000 kvadratmeter, og ud over forretningsområder og andre faciliteter indeholder bygningerne 1600 lejligheder i varierende størrelser og pris. 

Har du lyst til at købe, så starter kvadratmeterprisen ved cirka 10.000 Euro, og afhænger selvfølgelig af beliggenhed, havudsigt og vedligeholdelsesstand. Det er også muligt at leje en lejlighed for kortere perioder.

Ejendomskomplekset Marina Baie des Anges med sneklædte bjerge i baggrunden
I vintermånederne helt frem til april/maj er bjergene med de sneklædte bjergtoppe en fantastisk kulisse til Marina Baie des Anges

Pyramider skal ses – også i Villeneuve-Loubet

Uanset om vi taler om pyramiderne i Egypten eller på den franske riviera, så kan man ikke komme uden om, at pyramider er bygget for at imponere. 

Derfor er Marina Baie des Anges også et dristigt, arkitektonisk ikon, og en vigtig del af den kulturelle oplevelse, som man bør finde tid til, når man besøger Côte d’Azur.

Kystvandring fra Cagnes-sur-Mer

Fra mundingen af floden Loup i Cagnes-sur-Mer til hjertet af Marina Baie des Anges er det muligt at tage en kystvandring: “Promenade Baie des Anges“. Turen er en sand fornøjelse på alle årstider fra solopgang til sen aften, og fører dig direkte til marinaens Croisette.  

Anbefalede oplevelser i nærheden:

Af Tommy Sverre – 2023

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev