Sådan realiserede vi en boligdrøm i Sydfrankrig – del 2

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Sådan realiserede vi en boligdrøm i Sydfrankrig – del 2

Ved venners “hjælp”. fik vi råd til at købe netop den bolig, vi drømte om i Sydfrankrig. Læs her om den sidste del af vores rejse mod livet i Sydfrankrig.

CAgmes-sur-Mer i Sydfrankrig
Strandpromenaden i Cagnes-sur-Mer mellem Nice og Cannes

Kunne en boligdrøm i Sydfrankrig deles ?

Efter at have drøftet muligheden adskillige gange i familien endte vi med, at vi gerne ville inddrage andre for at projektet kunne realiseres på det niveau vi drømte om. Det var dog ikke en let beslutning. Selvom der er rigtig mange fordele ved at være flere parter om et boligkøb, så var der også en række potentielle problemstillinger.

Kunne vi overhovedet blive enige med andre, kunne vi finde ud af hvilken type bolig det skulle være, hvem ville vi have tillid til o.s.v. Rækken med spørgsmål var lang. Men i sidste ende var styrken i drømmen dog så stærk, at vi blev enige om, at vi gerne ville gå på kompromis for at realisere projektet. 

Salgspræsentation på storskærm 

Vi startede med at invitere et vennepar hjem, som vi havde kendt siden gymnasiet, og derfor kendte rigtig godt og stolede på. Der var overordnet mange gode matchende værdier mellem os.

Jeg havde lavet en PowerPoint præsentation, som jeg viste på storskærmen i stuen (75” Samsung TV) – godt skulle det tage sig ud!

Valbonne tror i Sydfrankrig
Dette var et af billederne der indgik i den lokkende præsentation!

Besejre vanens magt!

Hovedbudskabet var, at vanens magt er så stor, at hvis vi ikke selv bryder den, så ender vi med at leve de kommende 10 år, som vi har levet de 10, der netop er passeret. Var det det vi ville? Eller kunne vi tænke os noget andet – f.eks. et fristed i varmen i Sydfrankrig. Et fristed, som kunne deles med vores venner, benyttes af os selv og vores børn. Et fristed hvor vi kunne være aktive, slappe af og lade batterierne op, når der var behov for det. 

Reaktionen fra vores vennepar var overraskende positiv. Faktisk så positiv, at vi kort tid efter alle fire deltog i et lignende seminar om boligkøb i udlandet, som det jeg selv havde deltaget i et år forinden. Og derfra gik det lige pludselig hurtigt. 

Studietur til sydfranske boliger på Cote d’Azur 

Vi aftalte at tage på en fem dages studietur til Cote d’Azur og kigge på områder/byer og forskellige hustyper og byggerier.

Vi så, så meget vi kunne på de fem dage med udgangspunkt fra et hotel i Mougins. Det var en utrolig lærerig tur. Det vigtigste vi fandt ud af var, hvor i området vi ville købe og helt klart hvor vi ikke skulle købe.

Vores ønsker var, at det skulle være maks. 30 min. kørsel fra Nice lufthavn, det skulle være tæt på en by, der også levede om vinteren, og vi skulle være i stand til at gå (med ikke al for stor afstand) fra huset/lejligheden til byen for at handle, gå på restaurant, café m.v.

Derudover ønskede vi et nybyggeri placeret i en residens med låst gate, så vedligeholdelsen ville være på et minimum og sikkerheden i top. 

Pludselig var den sydfranske bolig dér! 

Efter besøget i Mougins i april/maj 2015 afholdt vi også vores sommerferie i Sydfrankrig, hvor der blev søgt og kigget, men dog uden et brugbart resultat. 

I starten af august spottede jeg så pludselig en ejendom, et projektbyggeri i en af de apps jeg fulgte regelmæssigt, typisk lige inden jeg lagde mig til at sove.

App med boliger i Sydfrankrig
Det var en app med nybyggeri, der fandt vore drømmebolig i Sydfrankrig

Den ejendom havde jeg ikke set før. Den så ud til at opfylde vores kriterier, så nu skulle der handles hurtigt. En opringning til firmaet, der solgte lejlighederne resulterede i en reservation i 10 dage. Derefter en flybillet til Nice for at besigtige grunden, som ejendomskomplekset skulle bygges på. 

På besigtigelsesdagen i september, hvor vi stod på grunden for første gang i let diset lunt solskinsvejr, sammen med en repræsentant for byggeriet, faldt alle brikkerne på plads.

Det var en skøn fornemmelse. Her var stille, der var en skøn duft i luften og stemningen var spændt til bristepunktet af forventningens glæde. Her skulle vi realisere vores drømmebolig. Og sådan blev det. 

26 måneder senere fik vi overdraget nøglerne 

Vi skrev under på købsaftalen i oktober 2015, og i december 2017 fik vi overdraget nøglerne. 

Set i bakspejlet er hele forløbet gået rigtig godt. Særlig med hjælpen fra vores danske advokat, Ann-Sofie Kold Christensen, som har stået for at udarbejde kontrakter m.m., samt al kontakt til den franske notar. Vi har dog selv stået for kontakten til bygherren omkring modifikationer m.m. 

Den afsluttede handel og overdragelsen skulle selvfølgelig fejres standsmæssigt

Og nu syv år efter er vi rigtig glade for, at vi havde modet til at vove os ud i et sådant projekt, særlig sammen med vores gode venner, som stadig er vores gode venner:-)

Læs del-1 her

Af Tommy Sverre – 2023

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev