Fem forfriskende cocktails med pastis

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Fem forfriskende cocktails med pastis

Tag på en anis-smagende oplevelse med disse 5 opskrifter til spændende og forfriskende cocktails med pastis.

Pastis ved poolen
Det er sådan vi normalt kender pastis, men hvad men en cocktail med pastis i stedet?

Pastis kan drikkes både traditionelt og i cocktails

Pastis, en stjerne i verdenen af fransk spiritus, er kendt for sin distinkte anissmag og rige historie. Som en typisk aperitif fra Sydfrankrig nydes den bedst on the rocks på en solbeskinnet terrasse, men kan også bruges til at skabe spændende og forfriskende cocktails. Før vi dykker ned i opskrifterne, så lad os undersøge hvilken type pastis, der er tilgængelig på markedet.

De mest kendte mærker er Pernod og Ricard. Begge tilbyder en markant, robust anissmag, hvor Pernod kan prale af en lidt sødere profil, og Ricard er en smule mere urteagtig. Der er også Henri Bardouin Pastis, som skiller sig ud med sin komplekse smagsprofil hentet fra en hemmelig blanding af mange urter og krydderier.  Endelig finder man også Pastis 51 som et af de populære mærker i mange supermarkeder rundt om i Frankrig.

Læs også om historien bag pastis og slægtskabet til absinth.

Læs også om Absint Bar & Museum i Antibes.

Og nu til de 5 forkriskende cocktails med pastis!


Nr. 1 – Pastis Spritz

Denne cocktail er en dejlig twist på den klassiske Spritz. Bland en del pastis, to dele prosecco og et strejf danskvand. Tilsæt en skive appelsin og masser af is for en forfriskende, boblende godbid.

Cocktail Pastis Spritz med prosecco og et strejf sodavand
Pastis Spritz med pastis, prosecco og et strejf danskvand – ©cityxee.com

Nr. 2 – Mauresque
Denne cocktail er en sød glæde med mandelsmag. Kombiner to dele pastis med en del mandelsirup og fire dele vand. Server med is og pynt med en maraschino kirsebær.

Mauresque cocktail med pastis og mandelsirup, pyntet med id og et kirsebær
Mauresque med pastis, mandelsirup og vand. Serveret med is og pyntet med et cocktailkirsebær – ©cityxee.com

Nr. 3 – Tomat
Lad ikke navnet narre dig. Der er ingen tomat i denne drink. Den er opkaldt efter sin unikke rødlige farve, opnået ved at blande pastis med grenadinsirup. Bland en del pastis, en del grenadinsirup og fem dele vand til en frugtagtig, anis-inspireret cocktail. Server gerne med is.

Tomat cocktail med pastis
Pastis med grenadinsirup og vand –  ©cityxee.com

Nr. 4 – Perroquet
For et forfriskende, mintet twist på den klassiske pastis-og-vand, prøv Perroquet. Kombinér en del pastis med en del myntesirup og fem dele vand. Resultatet er en forfriskende, mint-inspireret cocktail med en smuk grøn nuance.

Pastis cocktail Perroquet
Perroquet med pastis, myntesirup og vand – ©cityxee.com

Nr. 5 – Rourou
Hvis du er fan af tropiske smag, er Rourou noget for dig. Bland en del pastis sammen med to dele ananasjuice og et stænk jordbærsirup. Den frugtagtige smag af ananas balancerer smukt den stærke anissmag fra pastissen.

Pastis cocktail Rourou
Rourou med pastis, ananasjuice og et stænk jordbærsirup – ©cityxee.com

Pastis – en smag af den Franske Riviera

Disse 5 dejlige cocktails demonstrerer pastissens alsidighed og understreger, at det ikke bare er en likør, som man nipper pænt på varme sommerdage. Uanset om du foretrækker de traditionelle mærker som Pernod og Ricard eller vælger en mere kompleks smag som Henri Bardouin, er der en pastis-baseret cocktail derude for alle. Så omfavn ånden fra den franske riviera og tilføj et stænk pastis til din næste cocktail!

Læs også om historien bag pastis og slægtskabet til absinth.

Læs også om Absint Bar & Museum i Antibes.

Af Tommy Sverre – 2024

Mere fra Mad og Vin på Côte d'Azur
Pastis drink

Pastis Drink – 10 opskrifter på lækre drinks med pastis

Med disse drinkopskrifter med pastis kan du drømme dig hen til de solbeskinnede gader i Provence med den umiskendelige smag af pastis.
Antibes

Absint Bar & Museum i Antibes

Gå ikke glip af denne helt ekstraordinære oplevelse godt gemt under jorden i en lokal souvenirbutik og nede i en hvælvet kælder fra det 9. ...
Mad & Vin

Spis dig glad i det provencalske solkøkken

Køkkenet i Provence er baseret på enkle, gode og velsmagende råvarer, som er fyldt til randen med sol, sommer og saltvand.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev