Alt om Menton

Tilføj Fjern

Menton

Menton har 315 solskinsdage om året, så det er ikke overraskende, at den fantastiske by er blandt de mest populære feriemål på den franske riviera.

Citron-festivalen i februar

Menton er en farverig palet af feriefornøjelser

Strandene, cafeerne, restauranterne, de mange smukke haver, byens pastelfarvede facader i den varme aftensol, det afvekslende natteliv og den årlige citron-festival trækker mange tusinde besøgende til den smukke by hele året rundt.

Dejligt vejr året rundt

Menton ligger tæt på den italienske grænse, og er omgivet af bjerge på tre sider. Dette skaber Middelhavskystens mildeste klima, hvor det subtropiske mikroklima i kystbyen gør det muligt – som et af de få steder i Frankrig – at dyrke citroner.

Gennemsnitstemperaturen om dagen holder sig på den varme side af 10 grader selv i januar, og solen skinner næsten hver eneste dag. En gåtur langs strandpromenaden er derfor altid en fornøjelse.

Om sommeren skal de 25 graders varme suppleres med en dukkert langs kysten, hvor både private og offentlige strande giver mange mulighed for en svalende svømmetur i det salte Middelhav.

Strande til alle behov

De fleste strande – både de offentlige og de private – ligger i den vestlige ende af Menton ud mod næsset Cap Martin. Strandene består af en blanding af grus og sand, så badesko eller sandaler kan anbefales.

På de private strande kan man mod betaling anvende liggestole og andet strandudstyr, og typisk er der også adgang til bruser og toiletter samt bar og restaurant. Desuden er der gode muligheder for at prøve forskellige typer vandsport som windsurfing og paddleboard.

Citron-festival i februar

Fête du Citron er årets tilløbsstykke i Menton. Derfor besøger en kvart million mennesker byen i de to sidste uger af februar for at være med til den store citronfest.

Festivalen er et overflødighedshorn af optog med meterhøje kæmpefigurer lavet af tusindvis af citroner og akkompagneret af dansere, lysshow, fyrværkeri samt dusinvis af koncerter i alle genrer: Rock, pop og opera.

Overflødighedshorn af kulturelle oplevelser

Men der er også rigeligt at opleve resten af året i Menton, som er berømt for de mange smukke og unikke haver. I det subtropiske klima er der helt specielle muligheder for at præsentere botanik i verdensklasse.

Det er her, man søger hen i skyggen, når varmen midt om dagen bliver for overvældende, efter at man har brugt formiddagen på at besøge den gamle bydel, Vieux Menton, eller nogle af de mange smukke, gamle bygninger som Villa Maria Serena, Museum Bastion Jean Cocteau, Basilika Saint-Michel eller Kapel Penitents Noire.

Den russiske kirke med de iøjnefaldende løgkupler er også et besøg værd, og det er i det hele taget svært at løbe tør for attraktive besøgsmuligheder i Menton. Husk også at nyde den pragtfulde udsigt ud over Menton, inden turen går ned ad trapperne mod stranden igen.

Baglandet ved Menton har også meget at byde på

Endelig er byen også et rigtig godt udgangspunkt for at besøge de charmerende små bjerglandsbyer i grænseområdet mod Italien, når cafeerne, museerne og butikkerne i de snævre gader er besøgt. Vandreture og golfbaner findes i rigelige mængder, og om vinteren kan selv skisportssteder nås indenfor rimelig tid, så der er faktisk underholdning for alle i Menton og baglandet i Alpes Maritimes hele året rundt.

Af Mikael Mortensen / 2023

Fakta om Menton
Indbyggere: ca. 30.000
Højde: 10 m
Lufthavn: 40 km
Strand: 0 km
Nice: 30 km

Nærliggende byer:
Roquebrune-Cap-Martin 4,5 km
Ventimiglia 11 km
Monaco 12 km
Cap d’Ail 14 km

Oplevelser i Menton
  • Alle
  • Events
  • Haver & parker
  • Kirker & kapeller
  • Kunst
  • Markeder
  • Museer
Markeder

Det overdækkede marked i Menton

Det overdækkede marked i Menton, markerer opførelsesdatoen, 1898, med en lille kampanile (klokketårn) med et tidligere ur, der nu kroner hovedindgangen til dette populære marked
Events

Citron Festival i Menton

Citron Festivalen kombinerer karneval-traditioner med fejring af Menton som Europas citronhovedstad. Fejringen indeholder storslåede..
Kirker & kapeller

Russiske kirke

Den russiske kirke i Menton blev bygget af en dansk arkitekt og er et symbol på den russiske tilstedeværelse i Menton.
Kirker & kapeller

Kapel Penitents Noire

Det er alteret i kapellet, der tiltrækker sig den største opmærksomhed. Det er udført som en “marqueterie”..
Kirker & kapeller

Basilika Saint-Michel

Basilika er et græsk ord og betyder kongelig / søjlehal. Det er en bygningstype, som stammer fra det klassiske Rom og..
Kunst

Museum Bastion Jean Cocteau

Bastionen har i 2020 gennemgået en omfattende restaurering og man kan måske diskutere, om man..
Haver & parker

Villa Maria Serena

Kun få hunderede meter fra den italienske grænse ligger denne aristokratiske villa fra 1882, designet af den anderkendte ...
Kunst

Museum Jean Cocteau

Dette museum ligger helt ned til havnefronten og er dedikeret til den indflydelsesrige franske kunstner og forfatter Jean Cocteau (1889-1963).
Haver & parker

Val Rahmeh – Botanisk Have

Charmerende omgivelser byder velkommen i denne inspirerende have med engelsk historie og et hovedhus fra 1875 i italiensk-provencalsk stil
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev