Tourrettes-sur-Loup

Tilføj Fjern

Tourrettes-sur-Loup

Tourrettes-sur-Loup er kendt som viol-byen og for sin dramatiske placering i landskabet mellem to store slugter, byder dig velkommen til middelalderlige oplevelser.

Forventning stiger mens man paserer den gamle akvædukt på vej mod Tourrettes-sur-Loup
Forventning stiger mens man passerer den gamle akvædukt på vej mod Tourrettes-sur-Loup

Tourrettes-sur-Loup er en af de mest velbevarede middelalderbyer i regionen 

Tourrettes-sur-Loup klamrer sig til klipperne mellem to dybe slugter og er beliggende i et fantastisk landskab – et veloplagt feriested for både kulturel og aktiv udfoldelse. 

Viol-byen 

Tourrettes-sur-Loup går under navnet violbyen, og det er bestemt ikke en tilfældighed. Hvad majrosen og jasminen er for Grasse, er violen for Tourrettes-sur-Loup.  

Violer er en stor del af identiteten for Tourrettes-sur-Loup

I århundreder har man nemlig dyrket denne blomst, og det er stadig en af hovedaktiviteterne i byen. Violen hyldes hvert år i begyndelsen af marts ved en storstilet blomsterfestival, som markerer at høsten er vel overstået.

Her findes også et særligt museum for violen, La Bastide aux Violets, som giver et fortræffeligt indblik i både historien og produktionen af disse fine, sarte og velduftende blomster. 

Tourrettes-sur-Loup historie 

For mange af regionens byer går historien langt tilbage i tiden; det samme er tilfældet med Tourrettes-sur-Loup. Vi skal helt tilbage til år 900 f.Kr., hvor keltiske ligurer bosatte sig i området. 

Omkring år 262 f.Kr. ankom romerne og de var her til år 476 e.Kr. Byens navn stammer fra denne periode. Romerne betragtede stedet som en slags udkigspost, ”turres altea”, og således fik byen sit navn. 

Tourrettes-sur-Loup set fra kirkegården

Efter romerne kom sacacenerne, som blev fordrevet i år 972 I 1387 blev byen overgivet til Guichard Villeneuve, som bevarede den i familien frem til den franske revolution i 1789. 

I tiden frem til revolutionen bar byen navnet Tourrettes-lès-Vence og i 1894 blev byen omdøbt til Tourrettes-sur-Loup, dels for at undgå forvirring i forhold til byen Tourette-Levens og dels for at angive byens ydre grænse mod floden Loup. 

Byen bag murene 

Tourrettes-sur-Loup var en befæstet by i middelalderen. Der findes stadig tre hvælvede passager, som fører under husene og ind til den gamle bymidte. 

Den gamle bydel beskrives bedst som et charmerende virvar. Intet er ens, alt er forskelligt, og der findes ikke en lige linje noget sted i byen. 

Grand Rue – byens hjerte 

Omkransende den gamle bys hjerte finder man den hesteskoformede Grand Rue, som er spækket med kunstgallerier og butikker med kunsthåndværk.

Der bor en hel del kunstnere i byen, som her finder den fred og inspiration, de har brug for.  

I landsbyens centrum ligger Château des Villeneuves fra det 15. århundrede, der i dag fungerer som rådhus og som ligeledes huser forskellige udstillinger i årets løb. Bygningen omfatter også et vagttårn med rødder fra 1100-tallet samt en lille gårdhave med en fontæne. 

Gårdhaven med den lille fontæne foran rådhuset

TIP: Man bør i højsæsonen parkere bilen lige uden for byen ved Madeleine / Ecole parkeringspladsen, da det kan være vanskeligt at finde en plads inde i byen. 

Af Tommy Sverre – 2022

Galleri fra Tourrettes-sur-Loup:

Fakta om Tourettes-sur-Loup
Indbyggere: ca. 4.200
Højde: 400 m
Lufthavn: 15 km
Strand: 15 km
Nice: 21 km

Nærliggende byer:
Vence 6 km
Saint-Paul de Vence 9 km
Grasse 20 km
Gourdon 21 km

Oplevelser i Tourrettes-sur-Loup
 • Alle
 • Akvædukter
 • Borge & slotte
 • Kirker & kapeller
 • Mad & Vin
 • Museer
 • Vaskehuse
Borge & slotte

Domaine des Courmettes

Domaine des Courmettes er beliggende for foden af Pic de Courmettes i en højde af 850 m og et flot udgangspunkt for både picnic og vandreture.

Kirker & kapeller

Soluret på kirken Saint-Grégoire

Soluret er anderkendt som et af de allerførste instrumenter, som mennesket anvendte til at måle tidens gang på grund af dets enkelthed

Vaskehuse

Vaskehuset på Route de Vence

Foran vaskehuset ligger en meget populær fontæne, især for cyklister, der her kan få fyldt vanddunken med helt friskt vand.

Annonce

Domaine Saint Joseph

Banebrydende biodynamiske vine og olivenolie fra vingården Domaine Saint Joseph. Besøg og degustation efter aftale.

Kirker & kapeller

Kirken Saint-Grégoire

Kirken er opkaldt efter pave Gregor Den Store, som var en meget betydningsfuld pave i det 6. århundrede..

Akvædukter

Det røde olivenmøllehjul

Møllerne blev drevet af vand fra en akvædukt, som stadig kan ses i dag. Den spænder sig i en bue over den gamle transportvej til Vence, i dag…

Kirker & kapeller

Kapellet Saint Jean

Kapellet blev bygget i 1674 og siden ødelagt af en orkan i 1925. I 1959 fik kapellet nyt liv takket være…

Museer

Bastide aux Violettes

Så yndig og så fin, at der hvert år afholdes en konkurrence for den flotteste …

Anbefalede udflugter

Udvalgte oplevelser i byer tæt på Tourrettes-sur-Loup
 • Alle
 • Fontæner
 • Kirker & kapeller
 • Mad & Vin
 • Museer
Grasse

Parfumerie Molinard

Hos det berømte parfumerie Molinard kan du både blive klogere på den svære kunst at producere parfume i verdensklasse og dufte til de ædle parfumer, der værdsættes verden over.

Vence

Sankt Elisabeth kapel

Kapel Sankt Elisabeth imponerer med sine genfundne frescomalerier af Giovanni Canavesio og dets historie går helt tilbage til 1300-tallet.

La Petite Cave Saint-Paul de Vence

La Petite Cave – vinbutik i en unik grotte fra 1300-tallet

Er du til god vin i exceptionelle omgivelser, så er La Petite Cave i St. Pauls grotte et ”must visit”. Grotten går tilbage til 1300-tallet og skaber..

Saint-Paul de Vence

Kollegial Kirken

1600-tallet markerede den gyldne tidsalder for kirken i Saint-Paul de Vence. Her blev kirken i 1666, af biskoppen Antoine Godeau af Vence, rejst til rang af …

Grasse

Museum Villa Jean Fragonard

Denne elegante villa fra slutningen af 1600-tallet med en storslået have med majestætiske palmer, huser værker af den berømte Grasse-maler Jean-Honoré Fragonard.

Grasse

La Domaine de la Royrie olivenlund

Beliggende på bjergsiden mellem Grasse og Cabris vil denne olivenlund give dig en helt særlig oplevelse med sin betagende …

Saint-Paul de Vence

Kirkegården Saint-Paul de Vence

Kirkegården i Saint-Paul de Vence er en af de mest besøgte kirkegårde på Côte d’Azur. Her hviler flere berømtheder, bl.a. Chagall, Escoffier & Maeght.

Saint-Paul de Vence

Célestin Freinet skolen

Den berømte skolelærer og pædagog Célestin Freinet (1896-1966) underviste i Saint-Paul de Vence mellem 1928 og 1933.

Saint-Paul de Vence

Folon kapellet – The White Penitents

Oplev det beundringsværdige Folon kapel, et designværk fra Jean-Michel Folon, som havde stærke bånd til Saint-Paul de Vence.

Saint-Paul de Vence

Le Fromager

Le Fromager i Saint-Paul de Vence tilbyder et dejligt lille pitstop, hvor man kan nyde forskellige slags ost, sandwich, tørrede frugter og drikkevarer m.m.

Grasse

Katedralen Notre-Dame du Puy

Katedral Notre-Dame de Puy Denne kirke, opført i provencalsk romansk stil, omtales første gang i 1154 som …

Grasse

Museet for provencalsk kunst og historie

Her kan du lære om den rige etnografiske, historiske og kunstneriske arv i det østlige Provence, fra forhistorisk tid helt op til første halvdel af det tyvene århundrede.

Vence

Vence Museum

Vence Museum – Fondation Émile Hugues ligger i hjertet af det historiske centrum og viser midlertidige udstillinger og kunstnere med tæt tilknytning til byen.

Vence

Katedral Notre-Dame-de-la-Nativité

Her midt i den gamle middelalderby i Vence, finder man Frankrigs mindste katedral med en stor lyd.

Bar Saint-Paul de Vence

Grand Fontaine 1850

Fontænen er beliggende på den idylliske la Place du Marché (tidligere Place du Marcat), som blev bygget i 1615 af Melchior Martin, en stenhugger fra landsbyen.  

Saint-Paul de Vence

La Colombe d’Or

La Colombe d’Or er en af verdens mest berømte restauranter, som er besøgt af alverdens mest berømte mennesker.

Vence

Fontæne Peyra

På byens mest idylliske plads står den smukke urneformede fontæne, som oprindeligt stammer fra 1439.

Grasse

Fragonard Parfume

Det verdenskendte Fragonard Parfume startede i 1926 og fik navn efter en dengang kendt lokal kunstner fra 1700-tallet, Jean Honoré Fragonard, som især malede pikante elskovsscener.  

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev