Alt om Tourrettes-sur-Loup

Tilføj Fjern

Tourrettes-sur-Loup

Tourrettes-sur-Loup er kendt som viol-byen og for sin dramatiske placering i landskabet mellem to store slugter, byder dig velkommen til middelalderlige oplevelser.

Forventning stiger mens man paserer den gamle akvædukt på vej mod Tourrettes-sur-Loup
Forventning stiger mens man passerer den gamle akvædukt på vej mod Tourrettes-sur-Loup

Tourrettes-sur-Loup er en af de mest velbevarede middelalderbyer i regionen 

Tourrettes-sur-Loup klamrer sig til klipperne mellem to dybe slugter og er beliggende i et fantastisk landskab – et veloplagt feriested for både kulturel og aktiv udfoldelse. 

Viol-byen 

Tourrettes-sur-Loup går under navnet violbyen, og det er bestemt ikke en tilfældighed. Violen har samme betydning for Tourrettes-sur-Loup, som majrosen og jasminen har for parfumebyen Grasse. 

Kurv med violer
Violer er en stor del af identiteten for Tourrettes-sur-Loup

I århundreder har man nemlig dyrket denne blomst, og det er stadig en af hovedaktiviteterne i byen. Violen hyldes hvert år i begyndelsen af marts ved en storstilet blomsterfestival, som markerer at høsten er vel overstået.

Her findes også et særligt museum for violen, La Bastide aux Violets, som giver et fortræffeligt indblik i både historien og produktionen af disse fine, sarte og velduftende blomster. 

Tourrettes-sur-Loup’s historie 

For mange af regionens byer går historien langt tilbage i tiden; det samme er tilfældet med Tourrettes-sur-Loup. Vi skal helt tilbage til år 900 f.Kr., hvor keltiske ligurer bosatte sig i området. 

Omkring år 262 f.Kr. ankom romerne og de var her til år 476 e.Kr. Byens navn stammer fra denne periode. Romerne betragtede stedet som en slags udkigspost, ”turres altea”, og således fik byen sit navn. 

Tourrettes-sur-Loup set fra kirkegården
Tourrettes-sur-Loup set fra kirkegården

Efter romerne kom sacacenerne, som blev fordrevet i år 972 I 1387 blev byen overgivet til Guichard Villeneuve, som bevarede den i familien frem til den franske revolution i 1789. 

I tiden frem til revolutionen bar byen navnet Tourrettes-lès-Vence og i 1894 blev byen omdøbt til Tourrettes-sur-Loup, dels for at undgå forvirring i forhold til byen Tourette-Levens og dels for at angive byens ydre grænse mod floden Loup. 

Byen bag murene 

Tourrettes-sur-Loup var en befæstet by i middelalderen. Der findes stadig tre hvælvede passager, som fører under husene og ind til den gamle bymidte. 

Den gamle bydel beskrives bedst som et charmerende virvar. Intet er ens, alt er forskelligt, og der findes ikke en lige linje noget sted i byen. 

Grand Rue – byens hjerte 

Omkransende den gamle bys hjerte finder man den hesteskoformede Grand Rue, som er spækket med kunstgallerier og butikker med kunsthåndværk.

Der bor en hel del kunstnere i byen, som her finder den fred og inspiration, de har brug for.  

I landsbyens centrum ligger Château des Villeneuves fra det 15. århundrede, der i dag fungerer som rådhus og som ligeledes huser forskellige udstillinger i årets løb. Bygningen omfatter også et vagttårn med rødder fra 1100-tallet samt en lille gårdhave med en fontæne. 

Springvand ved rådhuset i Tourrettes-sur-Loup
Gårdhaven med den lille fontæne foran rådhuset

TIP: Man bør i højsæsonen parkere bilen lige uden for byen ved Madeleine / Ecole parkeringspladsen, da det kan være vanskeligt at finde en plads inde i byen. 

Af Tommy Sverre – 2023

Galleri fra Tourrettes-sur-Loup:

Fakta om Tourettes-sur-Loup
Indbyggere: ca. 4.200
Højde: 400 m
Lufthavn: 15 km
Strand: 15 km
Nice: 21 km

Nærliggende byer:
Vence 6 km
Saint-Paul de Vence 9 km
Grasse 20 km
Gourdon 21 km

Oplevelser i Tourrettes-sur-Loup
  • Alle
  • Akvædukter
  • Borge & slotte
  • Kirker & kapeller
  • Mad & Vin
  • Museer
  • Vaskehuse
Borge & slotte

Domaine des Courmettes

Kirker & kapeller

Soluret på kirken Saint-Grégoire

Vaskehuse

Vaskehuset på Route de Vence

Annonce

Domaine Saint Joseph

Kirker & kapeller

Kirken Saint-Grégoire

Akvædukter

Det røde olivenmøllehjul

Anbefalede udflugter

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev