Franske boligskatter

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Franske boligskatter

Løbende skatter - taxe fonciere og taxe d’habitation 
Når man ejer en fransk ejendom, skal der betales for de lokale ejendomsskatter, taxe foncière og taxe d’habitation.

Taxe foncière betales af den juridiske ejer af ejendommen, mens taxe d’habitation betales af beboeren (hvis ejendommen er udlejet) eller ejeren. Den, der ejer eller bebor ejendommen den 1. januar, er ansvarlig for skatten det pågældende år.  

Disse skatter administreres af kommunen og sendes ud i henholdsvis september/oktober og august/ september, og kan betales i månedlige rater, hvis dette er mere praktisk.

Kommunen beregner skatten på baggrund af en udfyldt skatteformular for ejendommen – Impôts Locaux. Denne indeholder informationer om ejerforhold, ejendommens størrelse, antal værelser, overtagelsestidspunkt ect. 

For Côte d`Azurs vedkommende administreres registreringen af Impôts Locaux af det regionale skattekontor i Grasse, som derefter informerer kommunen om opkrævningsgrundlaget.  

Skatterne er lidt højere for feriebolig 
Et typisk niveau for begge skatter tilsammen for f.eks. en lejlighed på 75-80 kvm med en tilsvarende størrelse terrasse ligger i omegnen af ca. 3-4.000 euro. Skatterne varierer dog alt efter hvilken kommune lejligheden eller huset ligger i. Det er dyrere i Nice end f.eks. i Vence. Skatterne er også lidt lavere, hvis man bor fast i den franske lejlighed og ikke har den som feriebolig. 

Af Tommy Sverre -2023

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev