Alt om Cagnes-sur-Mer

Tilføj Fjern

Cagnes-sur-Mer

Cagnes-sur-Mer er Côte d’Azurs eget “kinderæg” – med hele 3 byer i én! Hver bydel er meget forskellig fra de andre, men de er interessante på hver deres måde. Haut-de-Cagnes, Cagnes-Ville og Cros-de-Cagnes. Fra datidens middelalder til nutidens strandliv.

Promenaden i Cros-des-Cagnes
Stranden og promenaden i Cros-de-Cagnes

Cagnes-sur-Mer – 3 byer i én

Cagnes-sur-Mer består af tre bydistrikter med hver sine kvaliteter. To af distrikterne er beliggende på den nordlige side af kystmotorvejen og en ligger syd for motorvejen. 

Her kan du opleve alt fra middelalderens Grimaldi-slot til maleren Renoir’s hus, indkøbscentret Polygone og den 3,5 kilometer lange strand langs Middelhavet.

Haut-de-Cagnes er middelalderbyen på toppen af bakken på den nordlige side af motorvejen. Cagnes-Ville er handelskvarteret, som ligger lige syd for Haut-de-Cagnes og stadig på den nordlige side af motorvejen. Cros-de-Cagnes derimod ligger helt ned til vandet og er præget af livet omkring den 3,5 kilometer lange strand med mange caféer og restauranter.

(Se billedgalleriet sidst i artiklen.)

Haut-de-Cagnes

Haut-de-Cagnes er den gamle middelalderby, hvor først keltere og siden både grækere og romere bosatte sig for flere tusinde år siden.

Grimaldi-slottet i Haut-de-Cagnes
Grimaldi-slottet i Haut-de-Cagnes

Byen snor sig op ad bakken med smalle gader og små gyder, og på toppen ligger det berømte Grimaldi-slot fra 1309. Først bygget som en fæstning og fængsel, og siden i 1620 omdannet til et smukt beboeligt palads, som man ser det i dag. Læs mere om Chateau Grimaldi under “Oplevelser i Cagnes-sur Mer” nederst på siden.

Man får en rigtig fin oplevelse ved at besøge pladsen foran Grimaldi-slottet, Place du Château. Her er en meget imponerende udsigt over hele Cagnes-dalen mod nord og de 4 Baou-bjerge. Slå dig ned på en af pladsens caféer og nyd stemningen og se byens borgere indtage den lokale pétanque-bane. Læs også artiklen om Pétanque-spillets regler og historie.

Cagnes-Ville

Her finder man byens egentlige centrum med masser af boliger, forretninger, den overdækkede markedshal samt byens rådhus, Hôtel de Ville. 

Polygone Riviera Shopping Center
Polygone Riviera – det udendørs shoppingcenter i Cagnes-sur-Mer

Cagnes-Ville kan også byde på et kasino samt et af rivieraens flotteste udendørs indkøbscenter – Polygone Riviera med 3000 parkeringspladser og åbent om søndagen.

Cros-de-Cagnes

Der hersker en helt særlig stemning omkring Cros-de-Cagnes og langs den 3,5 kilometer lange stenstrand og promenade. Området er fyldt med hyggelige caféer og restauranter og havudsigten er allestedsnærværende og betagende.

Cros-de-Cagnes opstod da fiskere fra Italien og Menton slog sig ned ved et lille fiske-leje for mere end 200 år siden. Udviklingen omkring fiskehavnen tiltrak indbyggere fra byen, og området voksede sig støt og roligt større. I dag kan man stadig opleve de flotte farvede fiskerbåde – Pointus – i den lille havn. 

For enden af den lange promenade, Promenade de la Plage, finder man et af Europas fineste heste-væddeløbsbaner – Hippodrome Côte d’Azur. Læs mere om den i oversigten nederst på siden.

Af Tommy Sverre – 2022

Billedgalleri Cagnes-sur-Mer

Fakta om Cagnes-sur-Mer
Indbyggere: ca. 55.000
Højde: 20 m
Lufthavn: 6 km
Strand: 0 km
Nice: 12 km

Nærliggende byer:
Saint-Laurent du Var 3 km
Villenueve Loubet 3 km
Saint-Paul de Vence 8 km
Biot 9 km
Vence 9 km
Cannes 22 km

Oplevelser i Cagnes-sur-Mer
  • Alle
  • Actionsport
  • Museer
Borge & slotte

Grimaldi Slot i Haut-de-Cagnes

Det imponerende Grimaldi Slot fra 1309 fungerer i dag som museum for henholdsvis kunst og oliventræet og tilbyder en spektakulær udsigt.
Renoirs Kunst

Renoir Museum

Renoir Museum viser hvordan Auguste Renoir boede i sine sidste dage i Cagnes-sur-Mer. Oplev 15 originale malerier samt den imponerende store grund.
Actionsport

Hippodrome – Côte d’azur

Tag på hestevæddeløbsbanen i Cagne-sur-Mer og få en anderledes oplevelse med højspænding, adrenalin og international gastronomi.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev