Alt om Cannes

Tilføj Fjern

Cannes

Fra et lille fiskerleje i 1834 til en af Europas mondæne byer. Cannes er blevet mødested for film, kultur, historie, det glamourøse jetset og alverdens turister.

Le Suquat set fra havnen i Cannes
Den ældste del af Cannes – Le Suquet – rejser sig højt over resten af byen – ©cityxee.com

Spørger man borgmesteren, så er Cannes et brand! Og det må man nok give ham ret i

Hvem kender ikke Cannes, Croisetten og filmfestivalen, som har været afholdt siden 1939.

Men Cannes er så meget mere end det, selv om der ikke er de helt store museer eller monumenter som i Nice, Antibes og Monaco.

Byens pulserende liv året rundt er et levende bevis på, at det er en by der lever sammen med sine mennesker.

Områderne i Cannes

Cannes består overordnet af ni områder. Vi vil her koncentrere os om fem af de mest populære steder/områder med forholdsvis små afstande i mellem, så det giver mod på at få brugt sine gode gå-sko til at udforske byen.

La Croisette – Centre Ville

Dette er et af byens mest populære områder, som strækker sig langs Cannes-bugten. Det er en tre km lang strandpromenade omgivet af palmetræer og mondæne hoteller og luksuriøse butikker. Det er her man bl.a. finder Dior, Chanel og Yves Saint Laurent samt hotellerne Carlton, Le Grand Hotel og Grand Hyatt Martinez.

La Croisette med det berømte hotel Carlton – ©AdopePhoto

Boulevard de la Croisette er uden tvivl synonym med elegance, luksus og glamour – her er det tilladt at drømme BIG!

Her er også en fin udsigt over La Napoule-bugten og Esterel-bjergene mod vest.

På modsatte side af La Croisette finder man gågaderne fyldt med butikker for enhver smag.

Den gamle havn

For foden af La Suquet-området og lige på den anden side af Palais des Festival ligger Cannes’ hyggelige gamle havn. Det er en stor oplevelse  blot at slentre rundt om havnen og betragte de mange imponerende både.

Den gamle by og havnen i Cannes – ©cityxee.com

Det er også fra denne havn, at det store årlige sejl-event Royal Regatta tager sin start i september måned.

Le Suquet – den gamle bydel

Dette er en af de helt store oplevelser i Cannes. Her finder man det autentiske Cannes, her folder charmen, kunsten og historien sig ud og betager på en måde, som få formår.

Der er flere veje op til den gamle by, men sørg for ikke at gå glip af rue Meynadier på vejen op eller ned. Her finder man et utal af små charmerende butikker med alt fra fødevarer til brugskunst.

Flotte gader og bygninger præger den gamle bydel – ©AdopePhoto

Når man står på toppen af Le Suquet er belønningen stor med betagende udsigter over Cannes, den gamle havn, La Croisette og Lérins øerne.

På toppen ved Place de la Castre ligger to fine seværdigheder i den gamle middelalderborg: Notre Dame de l’Espérance og museet La Castre. Og endelig må man ikke gå glip af Le Suquet des Atistes, hvor de kreative kunstnere udstiller deres værker.

Pointe Croisette – Port Canto & Palm Beach

For enden af Boulevard de la Croisette finder man Port Canto, en af Europas største lystbådehavne, samt hotel Palm Beach.

Dette område er under filmfestivalen fyldt til bristepunktet med imponerende både og alverdens kendte og mindre kendte stjerner.

Luxury yacht in Port Canto
 Luksus yacht i Port Canto – ©AdopePhoto

Her kan man udfolde alle former for vandaktiviteter og nyde strandene langs Pointe Croisette.

La Californie

Et roligt beboelsesområde, hvor man finde store flotte villaer og beundringsværdige udsigter over Middelhavet.

Området har også tiltrukket kunstnere. Pablo Picasso boede i dette område en del af sit liv i 1950’erne, og stedet har taget navn efter sit landskab i lighed med den amerikanske stat Californien.

Her finder man også det specielle kapel Bellini, som totalt overrasker når man træder indenfor.

Af Tommy Sverre – 2022

Fakta om Cannes
Indbyggere: ca. 75.000
Højde:  10 m
Lufthavn:  27 km
Strand: 0 km
Nice:  34 km

Nærliggende byer
Mougins 7,5 km
Golf-Juan 7,5 km
Antibes 12 km
Biot 17 km
Saint-Paul de Vence 27km

Oplevelser i Cannes
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Events
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Markeder
 • Monumenter
 • Museer
 • Pladser & Promenader
 • Sejlture
 • Udflugter
fyrværkeri festival i Cannes Events

Fyrværkeri festival i Cannes

Hver sommer i Cannes i juli og august afholdes 6 dage med et musikalsk kunstfyrværkeri i verdensklasse.
Monumenter

Statue af Lord Brougham – Cannes “fader”

Få har betydet så meget for Cannes som den engelske aristokrat og politiker Lord Henry Brougham, hvis statue pryder ved bassinet på allées de la ...
Events

Den internationale Film Festival i Cannes

Filmfestivalen i Cannes er kendt verden over og en af verdens vigtigste filmpriser. Så dagens lys første gang i 1939 og fejrer i år sin ...
Underwater Museum Kunst

Cannes Undervands Museum

Cannes har fået Frankrigs første undervandsmuseum, som på alle måder er vildt fascinerende. 6 store skulturer under havoverfladen forbinder Cannes sjæl med den fængslede myte ...
Old Town Cannes Pladser & Promenader

Le Suquet – den gamle bydel

Dette er den ældste del af Cannes og en stor kontrast til det moderne liv langs Croisetten. Le Suquet er et dejligt fredfyldt sted med ...
Sejlture

Bådture til Lérins øerne

Ønsker du at besøge de fantastiske Lérins øer, Sainte-Marguerite og Saint-Honorat, kan du sejle dertil fra henholdsvis Nice, Cannes og Mandelieu.
Borge & slotte

Fort Royal & Manden med Jernmasken

Her på Fort Royal sad "Manden med Jernmasken" fængslet i 11 år. Fortet huser i dag Cannes Havmuseum og er en city-must-xee perle, man ikke ...
Pladser & Promenader

La Croisette

Promenaden La Croisette er en af de mest værdsatte oplevelser i Cannes - det er samlingspunktet for mytiske hoteller, kasinoet, Filmfestivalen og butikkerne ..
Kunst

La Malmaison kunstcenter

La Malmaison byder velkommen i historiske lokaler, der tidligere var en del Grand Hotel. I 1863 da hotellet blev bygget, fungerede denne ...
Udflugter

Udflugter Cannes

Cannes er meget mere end Croisetten og den Internationale Filmfestival. Med Cannes udflugter kan du opleve Cannes fra Middelhavet
Kirker & kapeller

Bellini kapellet

Dette smukke kapel overrasker fuldstændigt, fyldt med kunst og tilegnet en af Cannes' folkekære kunstnere, Emmanuelle Bellini
Markeder

Forville marked i Cannes

Forville marked i Cannes byder sine cirka 50 stader, dig indenfor til noget af det bedste rivieraen kan tilbyde i provencalske og italienske specialiteter.
Museer

Cannes Havmuseum

Cannes Havmuseum, Musée de la Mer, ligger på den lille ø Île Sainte-Marguerite. Museet er beliggende i enestående historiske omgivelser i det gamle Fort Royal. 
Havne & Øer

Lérins øerne

Kun et ”stenkast” fra La Croisette, på modsatte side af Cannes-bugten, ligger Lérins øerne. De består af 4 øer, hvoraf île Sainte-Marguerite ...
Museer

Musée de La Castre

Her præsenteres samlinger af middelhavsarkæologi, etnologi og tidlig kunst samt et usædvanligt sæt musikinstrumenter.  Museet fik sit grundlag, ...
Udvalgte oplevelser i byer tæt på Cannes
 • Alle
 • Fontæner
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Museer
Antibes

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.
Antibes

Kapel Sankt-Bernardin

Det smukke og næsten magiske Sankt-Bernardin kapel er beliggende midt i den gamle bydel i Antibes. Der er bygget på romerske fundamenter og stammer fra ...
Antibes

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande helt tilbage fra romertiden udstilles i bastion Saint-André bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og som er et historisk monument.
Antibes

Picasso museum & Grimaldi slottet

På en af de bedst beliggende adresser i den gamle bydel i Antibes ligger Grimaldi slottet, som i dag huser Picasso museum.
Antibes

Port Vauban

Det er en havn fuld af kontraster, der samles bag sine bastionsmure fra det 16. århundrede kaldet ‘Les Remparts’, fra små fiskerbåde til lystbåde ...
Antibes

Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Denne storslåede neoklassiske kirke er bygget på resterne af et romersk tempel dedikeret til Diana og Minerva.
Antibes

Chapelle de la Garoupe

På Cap d’Antibes’ højeste punkt, Garoupe-plateauet, finder man det smukkest beliggende kapel på hele Côte d’Azur - og med sin egen café!
Antibes

Fort Carré

Fort Carré er et af Antibes historiske vartegn og byder på mange oplevelser i et og samme besøg. Alene gåturen fra Port Vauban, igennem det ...
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev