Nice

Tilføj Fjern

Nice

Det er tydeligt at mærke, at Nice er influeret af den italienske madkunst og man forstår hvorfor det bløde skiftende lys har tiltrukket berømte malere som blandt andet Chagall og Matisse. Ud over solen, promenaden og den lange kyststrækning er det byens intense stemning der tiltrækker sine besøgende.

“Nice by Night”

Nice, en tidløs by

Det er på mange måder en tidløs by, samtidig med at den rummer historie og kultur, der går mere end to tusinder år tilbage. 

Byen har tilnavnet ”Nice la Belle”, hvilket betyder ”Nice den smukke”. Det var grækerne, der omkring 350 år f.Kr. grundlagde byen og opkaldte den Nikaia efter sejrens gudinde Nike. Et navn som i dag er verdensberømt inden for sportens verden. 

Fra omkring år 1000 og frem til 1706 lå der et middelalderligt slot, en katedral og en lille landsby omgivet at stærke fæstningsmure på toppen af Colline du Chateau

Det er en by som gennem tiderne har skiftet hænder mange gange. Byens strategiske placering og tilstedeværelsen af en havn har gjort Nice til et strategisk knudepunkt på den franske middelhavskyst. I århundrede tilhørte byen hertugdømmet Savoy og det var først i 1860 at byen kom ind under det franske kongerige, da regionen Savoy og amtet Nice blev overdraget til Frankrig. 

Naturskøn placering

Nice flotte placering med det milde middelhavsklima var med til at gøre området attraktivt for det engelske aristokrati i starten af 1800-tallet. Her begyndte et stigende antal velhavende englændere at tilbringe deres vintre her. I en tihvor moderne centralvarme ikke var opfundet, så var det noget mere behageligt at bo i Nice om vinteren. Således startede middelhavsturismen. 

Promenade des Anglais – en engelsk opfindelse

Det var også englænderne med præsten Lewis Way i spidsen, der i 1822 ansatte arbejdere til at bygge en promenade langs stranden. De lokale kaldte den ”Promenade des Anglais” engelskpromenaden. I dag er Promenade des Anglais blevet et vartegn for Nice sammen med Hotel Nesgresco, der blev bygget i 1922 og dominerer bygningerne langs promenaden med sin flotte Belle Epoque arkitektur. 

Promenade des Anglais i Nice
Den altid charmerende og menneskefyldte Promenade des Anglais – ©cityxee.com

I 1864 ankom jernbanen, hvilket gjorde Nice meget mere tilgængelig for nysgerrige besøgende og Nice har ikke set sig tilbage siden. 

Et festfyrværkeri af mad og kunst 

Ud over solen, promenaden og den lange kyststrækning, er det byens intense stemning der til trækker sine besøgende. Det er tydeligt at mærke, at Nice er influeret af den italienske madkunst og hvorfor den klare luft og det bløde skiftende lys har tiltrukket berømte malere, som blandt andet Chagall og Matisse.

Place Rosetti med Katedralen Sainte-Réparate i Nice
Place Rosetti med Katedralen Sainte-Réparate – ©cityxee.com

Nice byder på en overflod af barer, cafeer og restauranter, som med deres afslappende stemning byder alle nationaliteter og aldre velkommenHertil kommer et stort udvalgt af oplevelser, hvor museerne er i international klasse. Gå endelig ikke glip af Musee Matisse, Musee Chagall og Musee des Beaux Arts. 

Nice har det hele 

Med sin internationale lufthavn blot 5 km fra centrum, næsten 200 hoteller, den langstrakte riviera med 7 km strand, et stort udvalg af aktiviteter, store events og kulturfestivaler, den charmerende gamle bydel og byens utallige forretninger – ja, så har Nice det hele!

stranden ved Promenade des Anglais i Nice
Langs stranden ved Promenade des Anglais indåndes livet i solens varmende skær – ©cityxee.com

Du kan se den komplette liste over Nice’ seværdigheder i listen ”Oplevelser i Nice” nedenfor og komme tættere på hver enkelt af disse spændende oplevelser.

Læs også: Hvad skal man se i Nice på en, to eller tre dage?

Af Tommy Sverre – 2023

Fakta om Nice
Indbyggere: ca. 345.000
Højde: 8 m
Lufthavn: 5 km
Strand: 0 km

Nærliggende byer:
Saint Laurent du Var 6,5 km
Villefranche-sur-Mer 8 km
Saint-Jean-Cap-Ferrat 10,5 km
Monaco 13 km
Antibes 28 km

CityXee anbefaler disse ture / oplevelser på Côte d'Azur:

Oplevelser i Nice
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Dyreparker
 • Events
 • Haver & parker
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Mad & Vin
 • Markeder
 • Museer
 • Pladser & Promenader
 • Ruiner
 • Sejlture
 • Udflugter
 • Udsigtspunkter
 • Vandreture
Haver & parker

Kloster Notre-Dame de Cimiez

Kloster Notre-Dame de Cimiez, ligger i bakkerne, der omgiver byen Nice og klosteret er utvivlsomt det mest symbolske sted for Cimiez-området.

Pladser & Promenader

Garibaldi Plads Nice

Garibaldi Plads er smukt beliggende i den nordlige del af den gamle by i Nice. Det er den ældste plads i Nice, som dateres tilbage til år 1773.

Vandretur Vandreture

Vandretur Nice – Villefranche-sur-Mer

Denne vandretur fra Nice til Villefranche-sur-Mer er en af de smukkeste kyststier langs den franske riviera. Med start i Nice’ gamle havn Lympia og endestation i den utrolig pittoreske lille havneby Villefranche.

Boat Trip Sejlture

Bådtur fra Nice til Villefranche

Nyd den smukke udsigt over Nice, Villefranche-sur-Mer og Saint-Jean-Cap-Ferrat på en 1-times sejltur langs den franske riviera

Udflugter

hop-on hop-off-bustur i Nice

Udforsk Nice med et 1- eller 2-dages pas til den åbne hop-on hop-off-sightseeingbus. Stig af og på så ofte, du har lyst til, og giv dig tid til at opleve de mest populære steder.

Pladser & Promenader

Gamle by i Nice – Vielle Ville

Den gamle by i Nice er utrolig charmerende med sine hyggelige små gader, smalle huse malet i betagende sydlandske farver samt velholdte historiske bygninger.

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev