Èze

Tilføj Fjern

Èze

Èze er utvivlsomt en af de smukkeste middelalderbyer på Rivieraen og et pragteksempel på det franskmændene kalder village perché – en by bygget højt oppe på en fremskudt klippe med deraf fabelagtige udsigter.

Når porten “Porterne” passeres byder Èze dig velkommen til en uforglemmelig oplevelse – ©cityxee.com

Èze – “The bucket list city”
Beliggende mellem Nice og Monaco finder man en af rivieraens helt store perler- middelalderbyen Èze.

Mange kan måske huske scenen fra filmen “The Bucket List” med Jack Nicholson og Morgan Freeman, hvor de besøger Èze og spiser middag på det berømte (og dyre) Château Chevre d’Or.

Èze strækker sig over 3 corniches
Èze strækker sig over 3 corniches (plateauer). Middelalderbyen er placeret på mellemeste corniche, Èze-sur-Mer på den nederste corniche og naturområdet Natura 2000 med Fort Revere på den øverste corniche.

Èze village arial photo
Èze Village set oppe fra 3. corniche med kirken “Notre-Dame-de-l’Assomtion” i forgrunden – ©AdopePhoto

Uanset hvorfra man ankommer til Èze, så er der kun en indgang til den gamle middelalderby – og det er gennem porten “Porterne” – en dobbelt befæstet port fra 1300-tallet.

Vejen mod himlen
Den helt store oplevelse er, at stille og roligt at slentre gennem de utrolig charmerende snoede gader op til toppen og nyde de interessante seværdigheder man møder.

Farverig kunst sætter sit særpræg på de gamle snævre gader – ©cityxee.com

Når man kommer op på toppen finder man Jardin Exotique. Det koster kun nogle få euro for entreen og det er alle pengene værd. Herfra får man en uforglemmelig udsigt til alle sider.

Den eksotiske have “Jardin Exotique” er smukt belliggende på toppen af Èze – ©cityxee.com

På kortet herunder kan man se de mest populære seværdigheder (markerede med røde numre), som du møder på vejen op mod himlen.

Se oversigten med beskrivelser af seværdighederne sidst i denne artikel.

Af Tommy Sverre – 2022

Fakta om Èze
Indbyggere: ca. 2.500
Højde: 427 m
Lufthavn: 14 km
Strand: 4 km
Nice: 9 km

Nærliggende byer:
Cap d’Ail 4 km
Beaulieu-sur-Mer 4 km
Peillon 6 km
Monaco 9 km

Oplevelser i Èze
  • Alle
  • Haver & parker
  • Strande
  • Vandreture
Strande

Èze Strand

Èze Strand er utrolig smuk og idyllisk og ligger gemt væk fra vejen tæt på togstationen og starten på Chemin de Nietzsche.

Chemin de Nietzsche èze Vandreture

Vandretur Sentier Nietzsche Èze

Sentier Nietzsche er en skøn lille vandretur på blot 2 x 2,1 km opkaldt efter den tyske filosof Friedrich Nietzsche. Gå den enten fra Èze-Bord-de-Mer eller fra Èze Village.

Haver & parker

Eksotiske have i Èze

Tag på en eventyrlig og historisk gåtur i den eksotiske have ved landsbyen Èze. Byen ligger på en bjergtop i 429 meters højde, som danner den historiske ramme for den botaniske have.

Udvalgte oplevelser i byer tæt på Èze
  • Alle
  • Fontæner
  • Kirker & kapeller
  • Museer
  • Pladser & Promenader
  • Udflugter
Monaco

Det historiske bilmuseum i Monaco

Er du til gamle biler, “duften” af Grace Kelly, Formel1 og det glamourøse liv i Monaco, så er Prins Rainer III’s historiske bilmuseum i Monaco lige noget for dig.

Boat Trip Nice

Bådtur fra Nice til Villefranche

Nyd den smukke udsigt over Nice, Villefranche-sur-Mer og Saint-Jean-Cap-Ferrat på en 1-times sejltur langs den franske riviera

Nice

hop-on hop-off-bustur i Nice

Udforsk Nice med et 1- eller 2-dages pas til den åbne hop-on hop-off-sightseeingbus. Stig af og på så ofte, du har lyst til, og giv dig tid til at opleve de mest populære steder.

Nice

Gamle by i Nice – Vielle Ville

Den gamle by i Nice er utrolig charmerende med sine hyggelige små gader, smalle huse malet i betagende sydlandske farver samt velholdte historiske bygninger.

Nice

Museum for moderne kunst – MAMAC

Beliggende i hjertet af byen, tæt på Place Garibaldi, udstiller MAMAC museet moderne og samtidskunst fra 1950’erne til i dag. 

Monaco

Oceanografisk Museum i Monaco

Her kan du opleve dyrelivet, som det udspiller sig under havets overflade og komme tæt på de værktøjer og instrumenter de opdagelsesrejsende anvendte.

Nice

Villa Masséna museum

Villa Masséna er en arkitektonisk juvel fra Belle Époque perioden og rummer i dag et museum for historien om Nice og memorabilia om Napoleon.

Monaco

Udflugter Monaco

Monaco byder på en perlerække af spændende og interessante udflugter. Alt fra sightseeing i åben bus til skønne sejlture på Middelhavet.

Never Stress Nice

Udflugter Nice

Nice er hjertet i Côte d’Azur og herfra udgår mange af de mest interessante udflugter. Book sikkert med gratis afbestilling.

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev