Den græske Villa Kerylos

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Den græske Villa Kerylos

Den græske Villa Kerylos er inspireret af de overdådige villaer i det antikke Grækenland, men bygget i det tidlige 20. århundrede. Villaen er i dag et nationalt monument og et storslående syn, der ligger helt ud til vandet i Beaulieu-sur-Mer.

Lounge i den græske Villa Kerylos
“Andron” Mændenes lounge. Her er lofterne og gulvene ligeså betagende som resten af det overdådige interiør ©cityxee.com

Villa Kerylos – en hyldest til græsk oldtid

Den græske Villa Kerylos er bygget i perioden 1902-1908 af den franske arkitekt Emmanuel Pontremoli. Og til trods for at den er bygget i den gyldne Belle Époque’s periode, er den arkitektoniske stil en helt anden.

Villaen er i stedet en sand hyldest til den græske oldtid og de græske guder. Men Belle Époque har dog fået sin egen rolle at spille. 

Villa Kerylos tilblivelse

Det var den tyske arkæolog Théodore Reinach, født i 1860 ud af en bankfamilie, som ville opføre en sommerresidens på den franske sydkyst, hvor han og familien kunne tilbringe deres ferier.

Théodore Reinach fra Villa Kerylos
Théodore Reinach fotograferet i 1913

Thédore var på mange måder lidt anderledes qua sine interesser i forhold til resten af sin familie. Han havde en stor interesse for arkæologi, historie, mytologi og matematik. Hans helt store passion var for den græske oldtid og han blev betragtet som en af de mest prominente hellenister i sin tid.

Hellenismen: en betegnelse for en periode af oldtidens historie, hvor den græske kultur etablerede sig som en verdenskultur.

Med opførelsen af Villa Kerylos ønskede han at legemliggøre sin kærlighed, sine interesser og sin lærdom om den græske oldtid og den græske mytologi.

Hvad betyder “Kerylos”?

Villaen fik navnet Kerylos, som på græsk betyder “isfugl”. Isfuglen er i mange kulturer et symbol for frihed, mod, eventyr og balance.

I den græske mytologi var den en poetisk fugl og et symbol for “held og lykke”, hvilket passer smukt til denne fantastiske villa.

Villa Kerylos’ indretning

Selve indretningen af Villa Kerylos er selvsagt et studie i græsk oldtid og mytologi. Dog har Belle Époque’s moderniteter sneget sin ind og markeret sig på den funktionelle side af indretningen.

Triklinos - spisestuen i Villa Kerylos
“Triklinos” – spisestuen dekoreret med 4 statuer af Apollo, Narcissus og to fauner – ©cityxee.com

Der er mere end 15 indrettede rum at udforske – både inde og udendørs. Hvert rum/område har sit særlige græske navn og er tilegnet den græske mytolog og deres guder.

Man får ved indgangen udleveret en lille folder, som på fineste vis beskriver de forskellige rum og samtidig fungerer som en god turguide rundt i villaen.

haveterrassen ved Villa Kerylos
Terrassen med udsigt over den smukke lille bugt ved Beaulieu-sur-Mer – ©cityxee.com

Arven efter Théodore Reinach

Théodore Reinach døde i 1928 og efterlod Villa Kerylos til det Franske Institut, som han var medlem af.

Hans børn og børnebørn vedblev at opholde sig i villaen indtil 1966, hvor den overgik til at blive et historisk monument.

I dag er Villa Kerylos et signifikant vidnesbyrd og reference til vores viden om den græske kultur og dens historie. 

Sådan kan du opleve Villa Kerylos

Villaen er åben for offentligheden og kan besøges inden for den normale åbningstid – se denne sidst i artiklen.

Du kan også besøge Villa kerylos på en 5-stjernet dagstur inklusiv privat rundvisning med GetYourGuide. På turen kan du også opleve Villa Ephrussi, Villefranche-sur-Mer, Monaco & Èze.

Læs mere om denne vidunderlige dagstur her: Dagstur Côte d’Azur ekstraordinære villaer

Af Tommy Sverre – 2024

Fra 1. maj til 30. august
10-18

Sidste adgang kl. 17.30.

Fra 1. september til 30. april
10.00-17.00

Sidste adgang kl. 16.30.

Lukket: 1. januar, 1. maj, 1. november, 11. november og 25. december.

Mere fra Borge & Slotte på Côte d'Azur
Monaco

Fyrstepaladset i Monaco

Fyrstepaladset i Monaco er i dag et symbol på Grimaldi-familiens rige arv og moderne aktualitet, et fyrtårn af tradition og luksus på den franske Riviera.
Citadellet i Villefranche-sur-Mer Villefranche-sur-Mer

Citadellet i Villefranche-sur-Mer

Citadellet i Villefranche-sur-Mer er en bastioneret fæstning, som huser borgmesterkontoret, en udendørsscene, dekorative haver samt 3 museer.
Saint-Tropez

Citadellet i Saint-Tropez

Besøg det historiske Citadel i Saint-Tropez, en City-must-Xee attraktion på den franske Riviera.
Saint-Jean-Cap-Ferrat

Villa La Fleur du Cap – Lo Scoglietto

Blandt de mange flotte og prestigefyldte Belle Époque-villaer på den Franske Riviera, er Villa La Fleur du Cap en af de smukkeste.
Cap d'Ail

Villa Camélias

Den smukke villa fra Belle Époque-perioden - Villa Camélias - er et spejl af byens kultur og historie, og vidner om en prestigefyldt fortid.
Cagnes-sur-Mer

Grimaldi Slot i Haut-de-Cagnes

Det imponerende Grimaldi Slot fra 1309 fungerer i dag som museum for henholdsvis kunst og oliventræet og tilbyder en spektakulær udsigt.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev