Biot

Tilføj Fjern

Biot

Biot er en skøn lille middelalderby med to charmerende torve, smalle gyder samt hyggelige caféer, restauranter og det hele er omgivet af lokal kunst. Desuden rummer Biot glasproduktion i verdensklasse, et historisk museum og hele 2 golfbaner – og ikke at forglemme Fernand Léger kunstmuseum.

Hovedtorvet i Biot
Det hyggelige torv midt på Place de Gaulle i Biot – ©cityxee.com

Biot – en lille by med store oplevelser

Biot er en charmerende lille befæstet middelalderby beliggende på en bakketop 7,5 km fra Antibes og kun 4 km fra kysten.

Byen er særlig kendt for sin glas- og keramik produktion samt det berømte kunstmuseum for den franske kunstner Fernand Léger.

Bubbled glas fra Biot
Biot er i særdeleshed kendt for deres glasproduktion – ikke mindst for “Bubbled” glas fra La Verrerie de Biot

Biot’s historie i korte træk

Byens historie går helt tilbage til romertiden og arkæologer har fundet tydelige beviser, der fortæller om livet dengang. 

Biot er ikke en stor by og tilbage i år 1209, da greven af Provence, donerede området til tempelridderne, bestod Biot kun af området ved Place des Arcades, kirken og nogle få bygninger til beboelse.

I perioden fra starten af det 14. århundrede og frem til cirka år 1470, var Biot blevet forvandlet til et tilflugtssted for tyve og pirater. Men takket være Kong Réne af Napoli, som slog sig ned i Biot, kunne byen vende tilbage til fordums standard.

Biot i sydfrankrig
Biot er smukt beliggende på en bakketop

Op gennem det 16. århundrede satsede byens indbyggere på landsbrug og keramik. Særlig keramikken har været en drivkraft for byen helt frem til i dag, hvor den sammen med glasproduktionen har udviklet sig til byens økonomiske kraftcenter.

Originale middelalderporte

Biot har to originale porte fra middelalderen, som man kan møde på sin vej rundt i det gamle Biot. Porte des Tines på Rue des Tines og Porte des Migraneirs på Calade des Migraniers.

Porte des Migraines Biot
Den originale middelalder port fra 1566 – Porte des Migraniers – ©cityxee.com

Biot’s seværdigheder

I og omkring bymidten bør man opleve gåturen fra starten af Rue Saint-Sébastian og videre ned til Place des Arcades. På vejen passerer man kunstbutikkerne, restauranterne, det hyggelige torv på Place General de Gaulle, videre forbi det Biot’s historiske museum inden man kommer ind på Place des Arcades. Her ligger flere hyggelige restauranter.

Place des Arcades, Biot
Place des Arcades – ©cityxee.com

Place des Arcades er et smalt torv omgivet af arkadehuse på begge sider og kirken, Sainte-Marie-Madeleine de Biot, der er beliggende for enden af torvet i en smal gyde. 

Kirken Sainte-Marie-Madeleine de Biot
Kirken Sainte-Marie-Madeleine de Biot beliggende for enden af en smal gyde – ©cityxee.com

Kirken er et besøg værd og her kan man opleve et altermaleri fra det 16. århundrede – Rosenkransens Jomfru – af den berømte italienske maler Louis Brea.

Uden for bymidten venter kunst i verdensklasse

I udkanten af Biot finder man henholdsvis glasproduktion og kunst i verdensklasse. Man kan passende besøge glaspusterierne PIERINI og La Verrerie de Biot på vejen ud til det imponerende kunstmuseum – Fernand Léger National museum. Læs mere om disse steder i oversigten efter artiklen.

Fernand Léger kunstmuseum Biot
Det fantastiske kunstmuseum i Biot – Fernand Léger National Museum

Sådan kommer man til Biot

Hvis man ikke har en bil til rådighed kan man komme til Biot fra henholdsvis Nice, Cagnes-sur-Mer, Antibes og Cannes med både bus og tog.

Se mere i appen eller på sitet “Rome2Rio” om mulighederne – her er et link til mulighederne fra Nice.

Alternativt kan man tage på en guidet tur fra f.eks Nice – se turen her.

Af Tommy Sverre – 2022

Fakta om Biot
Indbyggere: ca. 10.000
Højde:  40 m
Lufthavn:  20 km
Strand: 4 km
Nice:  27 km

Nærliggende byer
Antibes 7,5 km
Valbonne 10 km
Cagnes-sur-Mer 11 km
Cannes 17 km

Oplevelser i Biot
  • Alle
  • Golf
  • Kunst
  • Museer
  • Vandreture
Vandretur La Brague Biot/Valbonne Vandreture

Vandretur Sentier de la Brague – Biot/Valbonne

Vandretur Sentier de la Brague er en naturskøn skovtur, som man enten går fra Biot eller Valbonne. Det et smukt skovområde, som er særlig behagelig i de varme sommermåneder.

Museum Fernand Kunst

Fernand Léger museum

Den franske maler, skulptør og filmmager Fernand Léger’s museum i Biot overrasker i alle henseender. Musset er smukt beliggende, fyldt med kunst fra øverste skuffe i gigantiske størrelser.

Golf

Le Provencal Golf byder på god golf og rigtig god mad

Den lokale golfklub i Biot, Le Provencal Golf, byder på et fint træningsanlæg, 9 overkommelige huller og en god og velbesøgt restaurant

Butikker

Glaspusteri – La Verrerie de Biot

I Biot fremstiller man glas i verdensklasse og La Verrerie de Biot er særlig kendt for deres ”bubbled glass” og placerer sig i top-5 på listen over de mest populære attraktioner på Côte d’Azur

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev