Alt om Biot

Tilføj Fjern

Biot

Biot er en skøn lille middelalderby med to charmerende torve, smalle gyder samt hyggelige caféer, restauranter og det hele er omgivet af lokal kunst. Desuden rummer Biot glasproduktion i verdensklasse, et historisk museum og hele 2 golfbaner – og ikke at forglemme Fernand Léger kunstmuseum.

Hovedtorvet i Biot
Det hyggelige torv midt på Place de Gaulle – ©cityxee.com

Biot – en lille by med store oplevelser

Biot er en charmerende lille befæstet middelalderby beliggende på en bakketop 7,5 km fra Antibes og kun 4 km fra kysten.

Byen er særlig kendt for sin glas- og keramik produktion samt det berømte kunstmuseum for den franske kunstner Fernand Léger.

Bubbled glas fra Biot
Biot er i særdeleshed kendt for deres glasproduktion – ikke mindst for “Bubbled” glas fra La Verrerie de Biot

Biot’s historie i korte træk

Byens historie går helt tilbage til romertiden og arkæologer har fundet tydelige beviser, der fortæller om livet dengang. 

Biot er ikke en stor by og tilbage i år 1209, da greven af Provence, donerede området til tempelridderne. Dengang bestod byen kun af området ved Place des Arcades, kirken og nogle få bygninger til beboelse.

I perioden fra starten af det 14. århundrede og frem til cirka år 1470, var Biot blevet forvandlet til et tilflugtssted for tyve og pirater. Men takket være Kong Réne af Napoli, som slog sig ned i byen, kunne den vende tilbage til fordums standard.

Biot i sydfrankrig
Biot er smukt beliggende på en bakketop

Op gennem det 16. århundrede satsede byens indbyggere på landsbrug og keramik. Særlig keramikken har været en drivkraft for byen helt frem til i dag, hvor den sammen med glasproduktionen har udviklet sig til byens økonomiske kraftcenter.

Originale middelalderporte

Byen har to originale porte fra middelalderen, som man kan møde på sin vej rundt i den gamle by. Porte des Tines på Rue des Tines og Porte des Migraneirs på Calade des Migraniers.

Porte des Migraines Biot
Den originale middelalder port fra 1566 – Porte des Migraniers – ©cityxee.com

Biot’s seværdigheder

I og omkring bymidten bør man opleve gåturen fra starten af Rue Saint-Sébastian og videre ned til Place des Arcades. På vejen passerer man kunstbutikkerne, restauranterne, det hyggelige torv på Place General de Gaulle, videre forbi byens historiske museum inden man kommer ind på Place des Arcades. Her ligger flere hyggelige restauranter.

Man kan både spise og bo godt i Biot. Vi har samlet udvalget af restauranter og hoteller, så du kan finde lige det, der passer dig: 
Restauranter i Biot
Hoteller i Biot

Place des Arcades, Biot
Place des Arcades – ©cityxee.com

Place des Arcades er et smalt torv omgivet af arkadehuse på begge sider og kirken, Sainte-Marie-Madeleine de Biot, der er beliggende for enden af torvet i en smal gyde. 

Kirken Sainte-Marie-Madeleine de Biot
Kirken Sainte-Marie-Madeleine de Biot beliggende for enden af en smal gyde – ©cityxee.com

Kirken er et besøg værd og her kan man opleve et altermaleri fra det 16. århundrede – Rosenkransens Jomfru – af den berømte italienske maler Louis Brea.

Uden for bymidten venter kunst i verdensklasse

I udkanten af byen finder man henholdsvis glasproduktion og kunst i verdensklasse. Man kan passende besøge glaspusterierne PIERINI og La Verrerie de Biot på vejen ud til det imponerende kunstmuseum – Fernand Léger National museum. Læs mere om disse steder i oversigten efter artiklen.

Fernand Léger kunstmuseum Biot
Det fantastiske kunstmuseum i Biot – Fernand Léger National Museum

Sådan kommer man til Biot

Hvis man ikke har en bil til rådighed kan man komme til byen fra henholdsvis Nice, Cagnes-sur-Mer, Antibes og Cannes med både bus og tog.

Se mere i appen eller på sitet “Rome2Rio” om mulighederne – her er et link til mulighederne fra Nice.

Alternativt kan man tage på en guidet tur fra f.eks Nice – se turen her.

Restauranter & hoteller i Biot
Spis og bo godt i Saint-Jean-Cap-Ferrat. Find lige det, der passer dig i oversigten her:

Af Tommy Sverre - 2023

Fakta om Biot
Indbyggere: ca. 10.000
Højde:  40 m
Lufthavn:  20 km
Strand: 4 km
Nice:  27 km

Nærliggende byer
Antibes 7,5 km
Valbonne 10 km
Cagnes-sur-Mer 11 km
Cannes 17 km

CityXee Rejseguide anbefaler disse unikke oplevelser på Côte d'Azur:

Oplevelser i Biot
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev