Sådan realiserede vi boligdrømmen i sydfrankrig – del 1

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Sådan realiserede vi boligdrømmen i sydfrankrig – del 1

I det meste af mit voksne liv har jeg haft en drøm om egen bolig i Frankrig. Drømmen har stille og roligt vokset sig større og større gennem de mange ferier, som jeg har tilbragt sammen med familien i Frankrig og i særdeleshed i det sydfranske.

10 år til at realisere
Da jeg blev 50 år, sad jeg med familien i en lejet lejlighed i de franske alper og kiggede ud over bjergene; og så tog jeg en beslutning. Inden jeg rundede 60, skulle jeg eje mit eget sted i Sydfrankrig, og der skulle min 60-års fødselsdag afholdes. Min kones første tanke var heldigvis, at det kunne være super dejligt, men hvordan skal vi få råd til det. Mit svar var enkelt: ”Ja, det må vi finde ud af”!

Indsigt i det franske boligmarked
Som sagt så gjort. Jeg startede med at orientere mig om boliger til salg for at få et indtryk af hvad man kunne få for pengene. Hvad koster en given bolig? Hvad betyder beliggenheden for prisen? Hvad findes der af ejendomsmæglerkæder? Skal det være nyt eller en ældre bolig? Kort sagt – få et godt indblik i det franske boligmarked.

Boliger i stride strømme
Når man færdes i byerne, store som små, kan man ikke undgå at støde på de standere, der står placeret uden for de utrolig mange ejendomsmæglerbutikker, der findes.

Heri ligger glittede kataloger med masser af ejendomme til salg – og i alle prisklasser. Det var en god og let måde at begynde at orientere sig på boligmarkedet i Frankrig. Som årene gik fra de fyldte 50 år, pressede drømmen sig mere og mere på. Nu skulle der til at ske noget, hvis drømmen skulle nå at gå i opfyldelse.

Danske rådgivere kom til hjælp
Jeg så tilfældigvis i en annonce i avisen Børsen, at der blev afholdt et seminar omkring køb af bolig i udlandet (Frankrig og Spanien). Der ville være både en bank, advokat og ejendomsmægler til stede. Det kunne ikke være bedre. Jeg tilmeldte mig straks. Her fik jeg styrket troen på projektet, og jeg var nu klar til at gå videre i jagten på min helt store drøm.

Finansiering af drømmen
Det hele ville selvfølgelig have været meget enklere, hvis vi havde alle penge til at finansiere projektet selv. Men det vi drømte om kostede lidt mere end vi selv havde råd til. Det gjorde, at vi i familien drøftede muligheden for at købe sammen med andre. Det kunne der være mange fordele ved udover selve finansieringen. Bl.a. at havde nogen at dele drømmen med, nogen at dele de løbende udgifter med, vedligehold osv.

Læs del 2 her

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev