Sådan realiserede vi en boligdrøm i Sydfrankrig – del 1

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Sådan realiserede vi en boligdrøm i Sydfrankrig – del 1

Går du også med en drøm om at få din egen bolig i Sydfrankrig? Læs her om hvordan vi realiserede en livslang boligdrøm og købte en bolig i den hyggelige middelalderby Vence.

Ejendomsbyggeri fra en boligdrøm i Vence i Sydfrankrig
En livslang drøm om bolig i Sydfrankrig blev til virkelig i Middelalderbyen Vence – ©cityxee.com

En livslang fransk boligdrøm

I det meste af mit voksne liv har jeg haft en drøm om egen bolig i Frankrig. Drømmen har stille og roligt vokset sig større og større gennem de mange ferier, som jeg har tilbragt sammen med familien i Frankrig, og i særdeleshed i det sydfranske.

10 år til at realisere

Da jeg blev 50 år, sad jeg med familien i en lejet lejlighed i de franske alper og kiggede ud over bjergene. Dér tog jeg den endelige beslutning. Inden jeg rundede 60 år, skulle jeg eje mit eget sted i Sydfrankrig, og der skulle jeg fejre min 60-års fødselsdag. 

Min kones første tanke var heldigvis, at det kunne være super dejligt, men hvordan skal vi få råd til det. Mit positive sind gav svaret ganske enkelt: ”Ja, det må vi finde ud af”!

Indsigt i det franske boligmarked

Som sagt så gjort. Jeg startede med at orientere mig om boliger til salg for at få et indtryk af hvad man kunne få for pengene. Hvad koster en given bolig? Hvad betyder beliggenheden for prisen? Hvad findes der af ejendomsmæglerkæder? Skal det være en ny eller en ældre bolig? Kort sagt – få et godt indblik i det franske boligmarked.

Sydfranske boliger i stride strømme

Når man færdes i de sydfranske byer, store som små, kan man ikke undgå at støde på de standere, der står placeret ude foran de utrolig mange ejendomsmæglerbutikker, der findes her.

katalog med boliger til salg i Sydfrankrig
Boligdrømmen kan hurtig få næring via de inspirerende kataloger fra de sydfranske ejendomsmæglere – ©cityxee.com

I standerne ligger glittede kataloger med masser af ejendomme til salg – og i alle prisklasser. Det var en rigtig god og let måde, at begynde at orientere sig om boligmarkedet i Sydfrankrig. 

Som årene gik fra de fyldte 50 år, pressede drømmen sig mere og mere på. Nu skulle der til at ske noget, hvis drømmen skulle nå at gå i opfyldelse.

Danske rådgivere kom til hjælp

Jeg så tilfældigvis i en annonce i avisen Børsen, at der blev afholdt et seminar omkring køb af bolig i udlandet (Frankrig og Spanien). Der ville være både en bank, en advokat og en ejendomsmægler til stede. Det kunne ikke være bedre. Jeg tilmeldte mig straks. 

På seminaret fik jeg styrket troen på projektet, og jeg var nu klar til at gå videre i jagten på min helt store drøm.

Finansiering af den sydfranske boligdrøm

Det hele ville selvfølgelig have været meget enklere, hvis vi havde alle penge til at finansiere projektet med selv. Men det vi drømte om, kostede lidt mere end vi selv havde råd til. 

Det gjorde, at vi i familien drøftede muligheden for at købe sammen med andre. Det kunne der være mange fordele ved udover selve finansieringen. Blandt andet at havde nogen at dele drømmen med, nogen at dele de løbende udgifter med, vedligehold og så videre.

Så vi rakte ud til vores allernærmeste venner……

Læs del 2 her

Af Tommy Sverre – 2023

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev