Alt om Saint-Jean-Cap-Ferrat

Tilføj Fjern

Saint-Jean-Cap-Ferrat

Halvøen Saint-Jean-Cap-Ferrat er en fortryllende perle på den franske riviera. Den har en helt speciel tiltrækning, som krydres med områdets naturlige skønhed, kulturskatte og overdådige charme, og suppleres af gastronomiske muligheder, smukke strande og flotte vandreture

bygninger i Saint-Jean-Cap-Ferrat
Havnebyen Saint-Jean-Cap-Ferrat er flot, farvestrålende og meget velholdt – ©cityxee.com

Saint-Jean-Cap-Ferrat – en perle på rivieraen

Saint-Jean-Cap-Ferrat er en udsøgt perle beliggende på den franske riviera. Den charmerende lille by på halvøen tilbyder en afslappet luksuriøs stemning, hvor det azurblå Middelhav møder frodige grønne landskaber, som gemmer på mange overdådige villaer.

Et naturskønt paradis

Saint-Jean-Cap-Ferrat er en fantastisk symfoni af naturlige vidundere og betagende kystpanoramaer. Tag en afslappet spadseretur langs den maleriske Promenade Maurice Rouvier, og nyd den fantastiske udsigt over det azurblå vand og de omkringliggende klipper. Her finder du blandt andet David Nivens gamle villa Lo Scoglietto eller Cap du Fleur, som den hedder i dag.

De paladsagtige villaer

Halvøen er synonymt med luksus og storhed. Og den er hjemsted for nogle af verdens mest overdådige villaer. Villa Ephrussi de Rothschild er et must-besøg med sin arkitektur, 9 temahaver og imponerende udsigt over bugten.

Et andet arkitektonisk vidunder er Villa Santo Sospir, prydet med fascinerende vægmalerier, som er skabt af den legendariske kunstner Jean Cocteau. Og selvfølgelig føromtalte Villa Cap du Fleur.

Villa Ephrussi de Rothschild på Saint-Jean-Cap-Ferrat
Villa Ephrussi de Rothschild med de ni haver er en popuplær seværdighed – ©cityxee.com

Det historiske fyrtårn

På spidsen af halvøen står det ikoniske fyrtårn, som vidner om Saint-Jean-Cap-Ferrats maritime arv. Phare de Saint-Jean-Cap-Ferrat har siden 1862 stået højt på klipperne som en lanterne, der guider sejlere, og tilbyder i dag panoramaudsigt over hele øen og kysten. Fra fyret kan du om aftenen opleve en uforglemmelig solnedgang, og du ser det 143 meter høje fyr fra mange steder på vandreturen rundt om Cap-Ferrat.

spidsen med fyrtårnet på halvøen Saint-Jean-Cap-Ferrat
Her ses stien der går langs kysten og det 143 meter høje fyrtårn – ©cityxee.com

Mageløse strande

Ingen tur til den franske riviera er komplet uden lidt strandtid. Saint-Jean-Cap-Ferrat imponerer med hele 8 strande. Flere er fredfyldte og familievenlige stenstrande, hvor du kan nyde Middelhavets sol. Slap af på en liggestol, forkæl dig selv med vandsport, eller nyd lækre fiske- og skaldyrsretter på restauranterne ved stranden. Blandt de mest populære strande er Plage de Passable, Paloma Beach og Plage Cros Dei Pin.

badende mennesker på Paloma Beach på Cap-Ferrat
Paloma Beach er en af de populære strande på Saint-Jean-Cap-Ferrat – ©cityxee.com

Kulturelle oplevelser

Saint-Jean-Cap-Ferrat er ikke kun et yndet opholdssted for eliten, men også grobund for en levende kulturel scene. Villa Kérylos i Beaulieu-sur-Mer er en fantastisk rekonstruktion af en gammel græsk villa. Her arrangeres der ofte forskellige kulturelle begivenheder, herunder koncerter og udstillinger.

Den årlige Saint-Jean-Cap-Ferrat Classical Music Festival trækker musikentusiaster fra hele verden. Og gå ikke glip af det fine museum om skaldyr ved havnen – Musée des Coqiullages – og kapellet Saint-Hospice ude på pynten ved Paloma Beach.

Middelhavets gastronomi

Spredt ud over Saint-Jean-Cap-Ferrat findes mange restauranter og caféer, hvor du kan forkæle dig selv med den franske rivieras lækre smagsoplevelser. Særligt havnen byder på et stort udvalg af restauranter, hvor menukortet er et overflødighedshorn af frisk fisk og skaldyr, provencalske egnsretter og vine i verdensklasse. Her kan man omfavne alle de kulinariske lækkerier, som regionen har at byde på.

Restauranter og hoteller på Saint-Jean-Cap-Ferrat

Spis og bo godt på Saint-Jean-Cap-Ferrat. Vi har samlet udvalget af restauranter og hoteller, så du kan finde lige det, der passer dig: 

Kystnære vandreture

Vandreentusiaster vil finde glæde i kyststierne, der omgiver halvøen. Sentier du Littoral-stien tilbyder i alt 14 km forfriskende vandretur langs vandkanten, der afslører skjulte bugter og hemmelige strande. Den fascinerende udsigt er enhver fotografs drøm.

De 14 km vandresti er delt op i 3 vandreture, som kan gennemføres individuelt. Vandreturen rundt om Cap-Ferrat, David Niven promenaden ”Promenade Maurice-Rouvier” og turen rundt om pynten Saint-Hospice ved Paloma Beach.

Bugt på halvøen Saint-Jean-Cap-Ferrat
Der er mange små charmerende bugter langs vandreturen rundt om Cap-Ferrat – ©cityxee.com

Saint-Jean-Cap-Ferrat – en port til den franske riviera

En af de bedste ting ved Saint-Jean-Cap-Ferrat er dens strategiske gode beliggenhed, som gør området til en ideel base for at udforske den bredere franske riviera. De nærliggende byer Nice, Monaco og Èze er let tilgængelige fra Saint-Jean-Cap-Ferrat, og de tilbyder deres egen unikke charme, hvilket gør dagsture til en overkommelig fornøjelse.

Anbefalede sejlture ved Saint-Jean-Cap-Ferrat:

Af Tommy Sverre – 2023

Restauranter & hoteller i Saint-Jean-Cap-Ferrat
Spis og bo godt i Saint-Jean-Cap-Ferrat. Find lige det, der passer dig i oversigten her:

Fakta om Saint-Jean-Cap-Ferrat
Inbyggere : ca. 1.500
Højde: 10 m
Lufthavn: 12 km
Strand: 0 km
Nice: 10 km

Nærliggende byer:
Beaullieu-sur-Mer 1 km
Villefranche-sur-Mer 2 km
Èze 10 km
Cap d’Ail 10 km

Oplevelser i Saint-Jean-Cap-Ferrat
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev