Alt om Cap d’Ail

Tilføj Fjern

Cap d’Ail

Cap d’Ail ligger ganske tæt på Monaco mellem havet og bjergene. Byen nyder godt af sin rige naturlige og arkitektoniske arv; et idyllisk panorama, frodige grønne områder og flotte villaer fra Belle Époque-perioden samt den ikoniske Mala Strand.

Mala Strand Cap d'Ail
Den idylliske Mala Strand for foden af Cap d’Ail

Byen Cap d’Ail

Byens historie starter for alvor i 1908, da byen bliver til sin egen kommune. Der blev oprettet en række essentielle offentlige tjenester som post- og telegrafkontor, politistation, skolestue samt kommunens eget rådhus.

Cap d’Ail var oprindeligt en del af Grevskabet Nice indtil 1860 og derefter en del af kommunen La Turbie frem til udskillelsen i 1908.

Allerede i slutningen af 1800-tallet oplevede området, ligesom flere andre byer langs den franske riviera, en stigende interesse fra det bedre europæiske borgerskab.

Det resulterede i opførelsen af adskillige ekstraordinære villaer langs kysten, som i dag vidner om den imponerende Belle Époque-periode.

Den udenlandske aristokratiske interesse for Cap d’Ail var på sit højeste i 1940’erne med berømte besøgende som Winston Churchill, Sacha Guitry, Greta Garbo, Josephine Baker, eksilerede russiske prinser og Lumière-brødrene.

 

Cap d’Ail – værd at opleve

Hovedattraktionerne er beliggende i området omkring Cap Mala. Her finder man den ikoniske Mala Strand, kyststien til Monaco samt de imponerende Belle Epoque-villaer; herunder Chateau des Terrasses og museet Villa les Camélias.

Vandrestien fra Cap d'Ail til Monaco
Vandrestien fra Cap d’Ail til Monaco – ©cityxee.com

Læs mere om disse i oversigten nederst på siden.

Transport til Cap d’Ail

Kommer man i bil, kan det være vanskeligt at finde parkeringsplads. Man på prøve sig frem langs de små veje på Cap Mala. Det hjælper, at ankomme tidligt på dagen inden alle strandgæsterne ankommer.

Man kan tage både tog og bus fra Nice eller Monaco. 

Nyttige links: Cap d’Ail turistkontor

Restauranter & hoteller i Cap d’Ail
Spis og bo godt i Cap d’Ail. Find lige det, der passer dig i oversigten her:

 Af Tommy Sverre – 2023

Fakta om Cap d’Ail
Indbyggere: ca. 4.600
Højde: 40 m
Lufthavn: 29 km
Strand: 0 km
Nice: 20 km

Nærliggende byer:
Monaco 4 km
Beaulieu-sur-Mer 8 km
Roquebrune-Cap-Martin 12 km
Villefranche-sur-Mer 10 km

Oplevelser i Cap d’Ail
  • Alle
  • Kunst
  • Museer
  • Strande
  • Vandreture
Borge & slotte

Villa Camélias

Den smukke villa fra Belle Époque-perioden - Villa Camélias - er et spejl af byens kultur og historie, og vidner om en prestigefyldt fortid.
Strande

Mala Strand Cap d’Ail

Mala Strand er en lille perle på Côte d’Azur, beliggende i en lille bugt for foden af byen Cap d’Ail omgivet af høje hvide skrænter.
Vandreture

Vandretur Monaco – Mala Beach

Vandreturen fra Monaco til Mala Beach (Cap d'Ail) er en flot og oplevelsesrig tur langs kysten mellem Monaco og Cap d'Ail. Og Mala Beach er ...
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev