Museet for historie og arkæologi

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande i Musee d’Histoire et d’Archeologie i den gamle bastion Saint-André 
Dette interessante museum for historie og arkæologi er beliggende i den gamle Saint-André bastion og består af to hvælvede murstensgallerier. Bastionen blev bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og er i dag et historisk monument. 

Museet blev indviet i 1963 og udstiller en bred vifte af historiske genstande fundet ved udgravninger både til lands og til søs.  

De historiske genstande går tilbage til Antibes’ historie fra det 7. århundrede f.Kr. til det 5. århundrede efter Kristi fødsel, hvilket gør det muligt at spore historien om bymiljøet under antikken og for befolkningerne, ligurerne, grækerne og romerne. 

Samlingens historie begynder i 1500-tallet med opdagelsen og offentliggørelsen af flere gallo-romerske inskriptioner. 

Terpon stenen  
Et af de mest berømte fund er Terpon stenen, der dateres helt tilbage til mellem 450 og 425 f.Kr. 

Inskriptionen på stenen er skrevet i ionisk græsk og kan groft oversættes som: ”Jeg er Terpon, tjener for den ædle Afrodite, må Kypris give nåde til dem, der stiller op”. 

Helt særlig er også La Stèle eller begravelsesstenen for den 12-årige pige Septentrion, der var danser ved et teater i Antipolis. Stenen dateres tilbage til det 3. århundrede e.Kr. 

Der er også udstillet næsten 60 særdeles velholdte keramiske vaser og keramik produceret af grækere, etruskere og romere. 

Bemærkelsesværdige genstande fra den romerske tilstedeværelse i Antibes udstilles ligeledes: For eksempel to mønter fra Antipolis, da byen havde det privilegium at præge udvalgte mønter, vægmalerier og en marmorbuste af Dionysos. 

Vragfund og amforaer 
Blandt vragfund er fundet er række særdeles velholdte amforaer (høj græsk vase med to hanke og spids bund), som blev anvendt til transport og opbevaring af blandt andet vin, olivenolie og saltlage.

Museet har genskabt en del af et skibsskrog, hvor 22 amforaer farverige pryder udstillingen. 

Entre 3 euro. Studerende og personer fyldt 65 – 1,5 euro 

Af Tommy Sverre / 2021

Februar til oktober  

Tirsdag til lørdag 10 – 13.00 & 14 – 17 

November til januar 

Tirsdag til lørdag 10 – 12.30 & 14 – 18

Mandag lukket.

Lukket 1. januar, 1. maj, 1 november og 25. december. 

 

Andre oplevelser i Antibes
  • Alle
  • Borge & slotte
  • Kirker & kapeller
  • Kunst
  • Markeder
  • Monumenter
  • Museer
  • Udflugter
  • Vaskehuse
Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.
Kirker & kapeller

Kapel Sankt-Bernardin

Det smukke og næsten magiske Sankt-Bernardin kapel er beliggende midt i den gamle bydel i Antibes. Der er bygget på romerske fundamenter og stammer fra ...
Museer

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande helt tilbage fra romertiden udstilles i bastion Saint-André bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og som er et historisk monument.
Borge & slotte

Château de la Garoupe

Château de la Garoupe stammer fra 1907 og var i ti år en del af et retsforlig og blev i december 2023 solgt for 65 ...
Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

På en af de bedst beliggende adresser i den gamle bydel i Antibes ligger Grimaldi slottet, som i dag huser Picasso museum.
Udflugter

Udflugter Antibes

Antibes er en mytisk by med en lang historie helt tilbage fra antikken til Grimaldi og Picasso. Gå på opdagelse med Antibes udflugter.
Monumenter

Le Nomade

Hun er nu bastionens gigantiske figurhoved og står i dag, som et moderne vartegn for en by, som rummer en antik historie..
Borge & slotte

Château de la Croë

Se den fantastiske video af den russiske rigmand Roman Abramovich's Château de la Croë, som han har anvendt mere end 33 mill. på at renovere.
Kirker & kapeller

Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Denne storslåede neoklassiske kirke er bygget på resterne af et romersk tempel dedikeret til Diana og Minerva.
Monumenter

Statuen Poilu

Fort Carré huser også den monumentale statue af “Poilu”, der blev rejst til ære for de soldater, der døde for Frankrig under..
Kirker & kapeller

Chapelle de la Garoupe

På Cap d’Antibes’ højeste punkt, Garoupe-plateauet, finder man det smukkest beliggende kapel på hele Côte d’Azur - og med sin egen café!
Borge & slotte

Fort Carré

Fort Carré er et af Antibes historiske vartegn og byder på mange oplevelser i et og samme besøg. Alene gåturen fra Port Vauban, igennem det ...
Markeder

Marked i Antibes – et af verdens bedste

Marked i Antibes, er i en klasse for sig selv. Det har blandt andet placeret sig på CNN’s top-10-liste over verdens bedste friskmarkeder
Vaskehuse

Vaskehuset i Antibes

Der var oprindeligt 3 vaskehuse i Antibes, hvoraf kun dette beliggende i rue du Lavoir, har overlevet.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev