Chapelle de la Garoupe

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Chapelle de la Garoupe

På Cap d’Antibes’ højeste punkt, Garoupe-plateauet, finder man det smukkest beliggende kapel på hele Côte d’Azur – og med sin helt egen café!

Chapelle de la Garoupe Antibes
Garoupe-kapellet med den hyggelige bistro til din tjeneste – ©cityxee.com

Chapelle de la Garoupe – en “guddommelig” overraskelse

Hvis man ikke umiddelbart ved, hvad der venter en på vej op ad den stejle Route du Phare, så kan man se frem til en “guddommelig” overraskelse.  Her ligger Chapelle de la Garoupe, et enestående sted med naturskøn udsigt over bydelen Antibes Juan-les-Pins på den ene side og hele kyststrækningen mod Nice på den anden side.

På pladsen foran kapellet bliver man budt velkommen af en hyggelig lille bistro – hvad mere kan man forlange😊

Den storslåede udsigt fra Chapelle de la Garoupe mod kysten til Nice
Den storslåede udsigt mod kysten til Nice – ©cityxee.com

Kapellet Garoupe består af tre bygninger, hvis kronologiske alder er vanskelig at bestemme: Et tårn, Chapelle Notre-Dame de la Garde og Chapelle Sainte-Hélène. 

Tårnet kan have været den første bygning, opført oprindeligt i træ og derefter i mørtel i det 15. århundrede. Chapelle Notre-Dame de la Garde blev sandsynligvis bygget i slutningen af middelalderen og derefter udvidet i 1520 efter en donation fra René de Savoie.

Chapelle Sainte-Hélène blev sandsynligvis bygget efter Chapelle Notre-Dame de la Garde. De to bygninger har længe været ved siden af hinanden, men de er forskellige og er forbundet udefra ved en veranda.

Chapelle de la Garoupe har to skibe:

– Hovedskibet dedikeret til Notre-Dame de la Garde er pyntet med en fresko udført af Jacques-Henri Clergues i 1952/1953 og inspireret af to historiske begivenheder: besøget af pave Gregory XI i Antibes i 1376 og René de Savoie’s donation til udvidelse af kapellet i 1520.

Hovedskibet i Chapelle de la Garoupe
Hovedskibet med freskomaleri på højre væg af Jacques-Henri Clergues – ©cityxee.com

– Det sekundære skib dedikeret til Notre-Dame de Bon Port tilbyder besøgende en stor fresco fra 1948 af maleren Édouard Collin.

Altertavlen, der pryder koret, er udført af mester-billedhuggeren Joseph Dolle.

På bagsiden af Chapelle de la Garoupe ligger et andet mindre kapel Calvaire, som kan ses ved at gå en lille rundtur forbi det store Garoupe Lighthouse.

Gratis adgang.

Af Tommy Sverre – 2022

Mandag-fredag 14.30-17.00
Lørdag og søndag 10.30-12.00 og 14.30-17.00

Andre oplevelser i Antibes
  • Alle
  • Borge & slotte
  • Kirker & kapeller
  • Markeder
  • Museer
  • Vandreture
  • Vaskehuse
Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.
Kirker & kapeller

Kapel Sankt-Bernardin

Det smukke og næsten magiske Sankt-Bernardin kapel er beliggende midt i den gamle bydel i Antibes. Der er bygget på romerske fundamenter og stammer fra ...
Museer

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande helt tilbage fra romertiden udstilles i bastion Saint-André bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og som er et historisk monument.
Borge & slotte

Château de la Garoupe

Château de la Garoupe stammer fra 1907 og var i ti år en del af et retsforlig og blev i december 2023 solgt for 65 ...
Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

På en af de bedst beliggende adresser i den gamle bydel i Antibes ligger Grimaldi slottet, som i dag huser Picasso museum.
Borge & slotte

Château de la Croë

Se den fantastiske video af den russiske rigmand Roman Abramovich's Château de la Croë, som han har anvendt mere end 33 mill. på at renovere.
Kirker & kapeller

Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Denne storslåede neoklassiske kirke er bygget på resterne af et romersk tempel dedikeret til Diana og Minerva.
Vandreture

Vandretur rundt Cap d’Antibes

Denne vandretur er simpelthen fantastisk på mange måder og der venter en perlerække af flotte indtryk på den ca. 4,8 km lange tur.
Kirker & kapeller

Chapelle de la Garoupe

På Cap d’Antibes’ højeste punkt, Garoupe-plateauet, finder man det smukkest beliggende kapel på hele Côte d’Azur - og med sin egen café!
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev