Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Som nabo til Grimaldi slottet og Picasso museet er katedralen i Antibes smukt beliggende kun et stenkast fra havet.

Denne storslåede neoklassiske kirke er bygget på resterne af et romersk tempel dedikeret til Diana og Minerva. Katedralen er gennem tiden blevet ødelagt adskillige gange. Første gang i 1124 efter angreb fra saracenerne og senest i 1746 under den østrigske arvekrig. Katedralen blev fuldstændig renoveret i 1991 og fremstår i dag med sin smukke facade og kunstneriske interiør som en religiøs perle.

Indenfor kan du se en storslået altertavle malet i 1515, en marmorjomfrustatue fra 1800-tallet, en 1400-tals træ Kristus og et orgel lavet i 1860 af mester Jungh, blandt mange andre ting.

Altertavlen fra 1515 er et mesterværk malet af den provencalske kunstner Louis Brea, som repræsenterer Jomfruen med rosenkransen. Dette er et af hans sidste værker og han producerede mere end 40 altertavler til Nice-regionen. 

Det centrale panel, der præsenterer jomfruen, der beskytter kirken og de troende med sin kappe, er omgivet af atten mindre paneler, dedikeret til de atten smertefulde mysterier i Rosenkransen. 

De meget smukke døre er af billedhuggeren Joseph Dolle. De er prydet med Antibes’ to skytshelgener. Den højre dør repræsenterer Saint-Sébastien, den venstre dør Saint-Roch.

Træpanelet (kartouche) over dørene gengiver tilbedelsen af nadveren af to engle.

Orgelet stammer fra 1860 og er lavet af Toulouses mesterorganist, De Jungh. Det er siden blevet moderniseret og restaureret og har i dag tre tastaturer og fyrre spil.

I flere århundreder var Antibes en bispeby. Fra det 5. til det 13. århundrede efterfulgte omkring fyrre biskopper hinanden, indtil bispedømmet flyttede til Grasse i 1244 og senere til Nice i 1801.

Den første biskop var Saint Armentaire (442). Han dedikerede sin helt nye katedral til Jomfru Maria.

Af Tommy Sverre / 2020

Andre oplevelser i Antibes
  • Alle
  • Borge & slotte
  • Dyreparker
  • Kirker & kapeller
  • Markeder
  • Monumenter
  • Museer
  • Vandreture
  • Vaskehuse
Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.
Kirker & kapeller

Kapel Sankt-Bernardin

Det smukke og næsten magiske Sankt-Bernardin kapel er beliggende midt i den gamle bydel i Antibes. Der er bygget på romerske fundamenter og stammer fra ...
Museer

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande helt tilbage fra romertiden udstilles i bastion Saint-André bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og som er et historisk monument.
Borge & slotte

Château de la Garoupe

Château de la Garoupe stammer fra 1907 og var i ti år en del af et retsforlig og blev i december 2023 solgt for 65 ...
Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

På en af de bedst beliggende adresser i den gamle bydel i Antibes ligger Grimaldi slottet, som i dag huser Picasso museum.
Monumenter

Le Nomade

Hun er nu bastionens gigantiske figurhoved og står i dag, som et moderne vartegn for en by, som rummer en antik historie..
Borge & slotte

Château de la Croë

Se den fantastiske video af den russiske rigmand Roman Abramovich's Château de la Croë, som han har anvendt mere end 33 mill. på at renovere.
Kirker & kapeller

Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Denne storslåede neoklassiske kirke er bygget på resterne af et romersk tempel dedikeret til Diana og Minerva.
Dyreparker

Marineland Antibes

Dette er ganske enkelt en enestående marinepark for havdyr. Her kan du blandt andet opleve definer, spækhuggere, hajer, søløver, skildpadder.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev