Kapellet Saint-Bernardin

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Kapellet Saint-Bernardin

Dette smukke og næsten magiske kapel, beliggende midt i den gamle bydel i Antibes, er bygget på romerske fundamenter og stammer fra 1581. 

Chapelle Bernardin er opkaldt efter den italienske præst Bernardin Albizeschi (1380-1444), som i 25 år rejste rundt i Italien og prædikede det hellige budskab om Jesus. Efter sin død blev han i 1450 kanoniseret af Pave Nicholas V. 

Kapellet har været opført som et historisk monument siden 1989 og blev fuldstændig restaureret mellem 1995 og 2011.

Facaden mod Rue Rostan er bygget i neo-gotisk stil. Den er kronet med tårne på siderne, der understøtter konturerne af hætteklædte angrende. 

Over døren er Lucifer repræsenteret som en skræmmende bevinget drage med en lang hale og skarpe kløer. Han regerer over tre verdener: Underjordisk, jord og himmel. Dragen vrider og brøler ved foden af korset, slået ned af helgener og beskyttende engle.

Sidedøren på Rue Saint-Bernardin, i massiv valnød, er dateret 20. marts 1581. 

Indenfor er tre statuer repræsenteret: Saint Roch, Saint Sébastien og Saint Bernardin de Sienne.  

Chapelle Bernardin indeholder også nogle helt fantastiske loftsmalerier – trompe l’oil – som forestiller de fire evangelister samt Jomfru Maria, Kristus og Saint Bernardin: 

 • Saint Matthew (englen: det er oprindelsen derfor manden) 
 • Sankt Johannes (ørnen: hans evangelium begynder med det himmelske mysterium) 
 • Saint Mark (løven: for han brøler i ørkenen) 
 • Saint Luke (tyren: det symboliserer den ofrede præst og oksen ved ofret) 
 • Jomfru Maria, Kristus og Saint Bernardin i midten.

På siden af hvælvningerne i blåt ses to inskriptioner på latin under Kristus og Jomfru Maria:

 • ECCE DEUS SALVATOR MEUS ” (“Her er Gud min frelser”). 
 • IN ME OMNIS SPES VITAE ET VIRTITIS ” (“I mig håber alt i dyd”). 

På lofterne i side-hvælvingerne er malet en af de flotteste stjernehimler jeg endnu har set i et kapel – det er helt magisk syn for øjnene.

I det hvælvede rum til højre for alteret hænger et maleri af maleren Antoine Aundi, “La descente de la croix” (Korsets nedstigning). 

Alteret er prydet med fire snoede forgyldte træsøjler i barokstil og pyntet med Acanthus-blade. 

Entre gratis.

Af Tommy Sverre / 2021

Gudstjeneste fredag 09.00

Andre oplevelser i Antibes
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Dyreparker
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Markeder
 • Museer
 • Vaskehuse
Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.

Museer

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande helt tilbage fra romertiden udstilles i bastion Saint-André bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og som er et historisk monument.

Borge & slotte

Château de la Garoupe

Denne storslåede ejendom indgår i dag i et retsligt opgør og er beslaglagt af myndighederne efter den russiske oligark Berezovsky´s selvmord.

Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

På en af de bedst beliggende adresser i den gamle bydel i Antibes ligger Grimaldi slottet, som i dag huser Picasso museum.

Havne & Øer

Port Vauban

Det er en havn fuld af kontraster, der samles bag sine bastionsmure fra det 16. århundrede kaldet ‘Les Remparts’, fra små fiskerbåde til lystbåde …

Borge & slotte

Château de la Croë

Se den fantastiske video af den russiske rigmand Roman Abramovich’s Château de la Croë, som han har anvendt mere end 33 mill. på at renovere.

Kirker & kapeller

Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Denne storslåede neoklassiske kirke er bygget på resterne af et romersk tempel dedikeret til Diana og Minerva.

Dyreparker

Marineland Antibes

Dette er ganske enkelt en enestående marinepark for havdyr. Her kan du blandt andet opleve definer, spækhuggere, hajer, søløver, skildpadder.

Kirker & kapeller

Chapelle de la Garoupe

På Cap d’Antibes’ højeste punkt, Garoupe-plateauet, finder man det smukkest beliggende kapel på hele Côte d’Azur – og med sin egen café!

Borge & slotte

Fort Carré

Fort Carré er et af Antibes historiske vartegn og byder på mange oplevelser i et og samme besøg. Alene gåturen fra Port Vauban, igennem det omkringliggende grønne…

Markeder

Marked i Antibes – et af verdens bedste

Marked i Antibes, er i en klasse for sig selv. Det har blandt andet placeret sig på CNN’s top-10-liste over verdens bedste friskmarkeder

Vaskehuse

Vaskehuset i Antibes

Der var oprindeligt 3 vaskehuse i Antibes, hvoraf kun dette beliggende i rue du Lavoir, har overlevet.

Udvalgte oplevelser i byer tæt på Antibes
 • Alle
 • Akvædukter
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Museer
 • Pladser & Promenader
Underwater Museum Cannes

Cannes Undervands Museum

Cannes har fået Frankrigs første undervandsmuseum, som på alle måder er vildt fascinerende. 6 store skulturer under havoverfladen forbinder Cannes sjæl med den fængslede myte på Saint-Marguerite

Old Town Cannes Cannes

Le Suquet – den gamle bydel

Dette er den ældste del af Cannes og en stor kontrast til det moderne liv langs Croisetten. Le Suquet er et dejligt fredfyldt sted med fine oplevelser og meget flotte udsigter.

Cannes

La Croisette

Promenaden La Croisette er en af de mest værdsatte oplevelser i Cannes – det er samlingspunktet for mytiske hoteller, kasinoet, Filmfestivalen og butikkerne ..

Cannes

La Malmaison kunstcenter

La Malmaison byder velkommen i historiske lokaler, der tidligere var en del Grand Hotel. I 1863 da hotellet blev bygget, fungerede denne …

Cannes

Bellini kapellet

Dette smukke kapel overrasker fuldstændigt, fyldt med kunst og tilegnet en af Cannes’ folkekære kunstnere, Emmanuelle Bellini

Cannes

Cannes Havmuseum

Cannes Havmuseum, Musée de la Mer, ligger på den lille ø Île Sainte-Marguerite. Museet er beliggende i enestående historiske omgivelser i det gamle Fort Royal. 

Cannes

Lérins øerne

Kun et ”stenkast” fra La Croisette, på modsatte side af Cannes-bugten, ligger Lérins øerne. De består af 4 øer, hvoraf île Saint-Marguerite …

Cannes

Musée de La Castre

Her præsenteres samlinger af middelhavsarkæologi, etnologi og tidlig kunst samt et usædvanligt sæt musikinstrumenter.  Museet fik sit grundlag, da den …

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev