Cannes Undervands Museum

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Cannes Undervands Museum

Cannes har fået Frankrigs første undervandsmuseum, som på alle måder er vildt fascinerende. Her er dresscoden badetøj!

Undervands kunstinstallation af Jason deCaires Taylor ud for kysten ved Saint-Marguerite

Cannes Undervands Museum – det første af sit art i Frankrig

Gennem fire år har kunstneren Jason deCaires Taylor arbejdet på at skabe de seks skulpturer, der forbinder fortællingen om Cannes’ sjæl og den fængslende myte på Saint-Marguerite.

Selv om er det første undervands museum i Frankrig, så har Jason deCaires Taylor produceret andre fænomenale værker under vand i bl.a. Mexico. Se disse på kunstnerens hjemmeside her.

Dresscode badetøj

Skulpturene er placeret i en dybde på tre-fire meter i havet, tæt på kysten på sydsiden af øen Saint-Marguerite. Stedet er nu afspærret for både, som gør det sikkert for  “besøgende” at undersøge denne spændende installation, som befinder sig lige under havoverfladen.

Den lokale sjæl og myten

De seks skulpturer er baseret på portrætter af levende indbyggere i Cannes fra forskellige erhverv og aldre. For eksempel er der en skulptur af en 80 år gammel fisker og en anden af en ni-årig skoleelev.

Hvert ansigt er opdelt i to dele. Den ene halvdel ligner en maske og forbinder sig til myten om den fængslede fange med jernmasken på Saint-Marguerite, og den anden forbinder sig til scenekunsten, som også er et stort tema for Cannes gennem den årlige filmfestival på Croisetten.

Hør kunstenerens egne ord om hele processen

I denne video tager kunstneren Jason deCaires Taylor os med på en rejse fra det første besøg i Cannes til den færdige installation fire år senere.

Sådan kommer du til Saint-Margurite og Cannes Undervands Museum

Der er sejlture fra både Cannes, Golf-Juan og Nice. Læs mere om mulighederne i artiklen om sejlture til Lérins øerne her.

Af Tommy Sverre – 2022

Andre oplevelser i Cannes
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Markeder
 • Monumenter
 • Museer
 • Pladser & Promenader
 • Sejlture
 • Udflugter
Monumenter

Statue af Lord Brougham – Cannes “fader”

Få har betydet så meget for Cannes som den engelske aristokrat og politiker Lord Henry Brougham, hvis statue pryder ved bassinet på allées de la Liberté.

Old Town Cannes Pladser & Promenader

Le Suquet – den gamle bydel

Dette er den ældste del af Cannes og en stor kontrast til det moderne liv langs Croisetten. Le Suquet er et dejligt fredfyldt sted med fine oplevelser og meget flotte udsigter.

Sejlture

Bådture til Lérins øerne

Ønsker du at besøge de fantastiske Lérins øer, Sainte-Marguerite og Saint-Honorat, kan du sejle dertil fra henholdsvis Nice, Cannes og Golf-Juan.

Borge & slotte

Fort Royal & Manden med Jernmasken

Her på Fort Royal sad “Manden med Jernmasken” fængslet i 11 år. Fortet huser i dag Cannes Havmuseum og er en city-must-xee perle, man ikke må gå glip af.

Pladser & Promenader

La Croisette

Promenaden La Croisette er en af de mest værdsatte oplevelser i Cannes – det er samlingspunktet for mytiske hoteller, kasinoet, Filmfestivalen og butikkerne ..

Kunst

La Malmaison kunstcenter

La Malmaison byder velkommen i historiske lokaler, der tidligere var en del Grand Hotel. I 1863 da hotellet blev bygget, fungerede denne …

Udflugter

Udflugter Cannes

Book dine udflugter sikkert med gratis afbestilling. Vi har valgt de mest populære udflugter til dig lige her.

Kirker & kapeller

Bellini kapellet

Dette smukke kapel overrasker fuldstændigt, fyldt med kunst og tilegnet en af Cannes’ folkekære kunstnere, Emmanuelle Bellini

Markeder

Marché Forville

Med sine 3000 m2 og ca. 50 stader, inviterer markedet dig indenfor til noget af det bedste rivieraen kan tilbyde i provencalske og italienske…

Museer

Cannes Havmuseum

Cannes Havmuseum, Musée de la Mer, ligger på den lille ø Île Sainte-Marguerite. Museet er beliggende i enestående historiske omgivelser i det gamle Fort Royal. 

Havne & Øer

Lérins øerne

Kun et ”stenkast” fra La Croisette, på modsatte side af Cannes-bugten, ligger Lérins øerne. De består af 4 øer, hvoraf île Saint-Marguerite …

Museer

Musée de La Castre

Her præsenteres samlinger af middelhavsarkæologi, etnologi og tidlig kunst samt et usædvanligt sæt musikinstrumenter.  Museet fik sit grundlag, da den …

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev