Port Vauban

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Port Vauban

Europas største lystbådehavn 
Som resten af byen Antibes har havnen en lang og rig historie, som går tilbage til oldtiden. 

Havneområdet, der i dag er kendt som Saint Roch, var oprindeligt en græsk by grundlagt af fønikerne og var fra dens fødsel et vigtigt strategisk knudepunkt for flåder og handel. 

I begyndelsen af 1900-tallet tjente havnen delvist som en ‘lufthavn’ for vandflyvemaskiner, og havnen havde også et skibsværft som blandt andet ombyggede Jacques Cousteau’s verdensberømte skib Calypso. Udviklingen til den havn vi ser i dag startede i 1970’erne, og i perioden mellem 1980 til 1986 blev lystbådehavnen etableret.  

Det er en havn fuld af kontraster, der samles bag sine bastionsmure fra det 16. århundrede kaldet ‘Les Remparts’, fra små fiskerbåde til lystbåde og mega-lystbåde i den store millionklasse. Nogle af verdens største og mest overdådige lystbåde har Port Vauban som deres hjemhavn. 

Europas største med plads til 1.650 både 
Havnen har et vandområde på ca. 62 hektar, inklusive en samlet kajlængde på 4.200 meter og en samlet kapacitet på 1.650 bådepladser. Havnen byder alle slags både velkommen, fra lokale 4m fiskerbåde (“pointu”) til 165m lystbåde. 

Siden 1986 har den berømte “milliardærkaj” eller Quai Camille Rayon været i stand til at rumme op til 18 superyachter (70 til 170 meter). 

Arbejder for biodiversitet med sine Biohuts 
I 2015 fik Port Vauban i partnerskab med byen Antibes installeret 92 Biohut® planteskoler i havnen. 

Biohut® er et kunstigt habitat, installeret langs kajerne og under pontonerne. Bestående af et stålbur fyldt med østersskaller (madbur) kombineret med et tomt bur (beskyttelsesbur) beskytter det de unge “rekrutter” af fisk, når de angribes af rovdyr, der søger at komme tættere på habitatet. 

Operation har båret frugt, da den videnskabelige vurdering har vist, at der er observeret mere end 60 forskellige dyrearter og havplanter. Blandt de observerede arter har 15 interesse for fiskeri, hvilket er nok til at bevare fiskeressourcerne og faktisk lette fiskernes hårde arbejde. 

Havnens fremtid 
Ideelt beliggende i hjertet af Côte d’Azur, mellem Monte Carlo og Saint Tropez, kombinerer den arv og modernitet. En prestigefyldt havn med ambitionen om at blive havnen i det tredje årtusinde og et eksperimentfelt for nye teknologier, samtidig med at dets arv bevares gennem et ambitiøst arkitektonisk projekt. Dette investeringsprojekt er på 135 millioner euro. 

Havnens fakta: 1.642 kajpladser, max bådlængde 170 m – max dybde 7 m.

Af Tommy Sverre / 2021

Andre oplevelser i Antibes
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Dyreparker
 • Events
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Markeder
 • Monumenter
 • Museer
 • Vaskehuse
Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.
Kirker & kapeller

Kapel Sankt-Bernardin

Det smukke og næsten magiske Sankt-Bernardin kapel er beliggende midt i den gamle bydel i Antibes. Der er bygget på romerske fundamenter og stammer fra ...
Museer

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande helt tilbage fra romertiden udstilles i bastion Saint-André bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og som er et historisk monument.
Borge & slotte

Château de la Garoupe

Château de la Garoupe stammer fra 1907 og var i ti år en del af et retsforlig og blev i december 2023 solgt for 65 ...
Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

På en af de bedst beliggende adresser i den gamle bydel i Antibes ligger Grimaldi slottet, som i dag huser Picasso museum.
Monumenter

Le Nomade

Hun er nu bastionens gigantiske figurhoved og står i dag, som et moderne vartegn for en by, som rummer en antik historie..
Borge & slotte

Château de la Croë

Se den fantastiske video af den russiske rigmand Roman Abramovich's Château de la Croë, som han har anvendt mere end 33 mill. på at renovere.
Kirker & kapeller

Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Denne storslåede neoklassiske kirke er bygget på resterne af et romersk tempel dedikeret til Diana og Minerva.
Dyreparker

Marineland Antibes

Dette er ganske enkelt en enestående marinepark for havdyr. Her kan du blandt andet opleve definer, spækhuggere, hajer, søløver, skildpadder.
Monumenter

Statuen Poilu

Fort Carré huser også den monumentale statue af “Poilu”, der blev rejst til ære for de soldater, der døde for Frankrig under..
Kirker & kapeller

Chapelle de la Garoupe

På Cap d’Antibes’ højeste punkt, Garoupe-plateauet, finder man det smukkest beliggende kapel på hele Côte d’Azur - og med sin egen café!
Borge & slotte

Fort Carré

Fort Carré er et af Antibes historiske vartegn og byder på mange oplevelser i et og samme besøg. Alene gåturen fra Port Vauban, igennem det ...
Markeder

Marked i Antibes – et af verdens bedste

Marked i Antibes, er i en klasse for sig selv. Det har blandt andet placeret sig på CNN’s top-10-liste over verdens bedste friskmarkeder
Vaskehuse

Vaskehuset i Antibes

Der var oprindeligt 3 vaskehuse i Antibes, hvoraf kun dette beliggende i rue du Lavoir, har overlevet.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev