La Malmaison kunstcenter

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

La Malmaison kunstcenter

La Malmaison byder velkommen i historiske lokaler, der tidligere var en del af Grand Hotel. Da hotellet blev bygget i 1863 fungerede denne bygning som spillelokale og tesal.

Malmaison kunstcenter på Croisetten med sin tidligere ejer i baggrunden, Grand Hotel – ©cityxee.com

Kunstnerisk dåb af Aimé Maeght
Grand Hotel og Malmaison blev bygget af arkitekterne Viany og Blondel og fungerede som hotel frem til slutningen af 1950’erne. Det blev derefter revet ned og genopbygget i 1963. Malmaison bygningen som ligger helt ned til Croisetten bestod og blev senere renoveret af to omgange i 1983 og 1993. 

Men allerede i 1945 fik Malmaison sin kunstneriske dåb, da kunsthandleren Aimé Maeght arrangerede en udstilling i de flotte lokaler. I dag er Malmaison vært for tre store kunstudstillinger om året.

Egne kunstopkøb
Siden starten af dette årtusinde har Malmaison indkøbt kunstværker for at berige sine udstillinger og fotografiske samling.

Den fotografiske samling består af fotos af Lucien Clergue, André Villers, Caprio, Lee Miller, Penrose Roland, Frédéric Altmann, Delphine Tomaselli, Julien Chatelin, Olivier Calvel, Emilie Saubestre og Lionel Gauci.

Kunstsamlingen indeholder også 16 skulpturer af Pierre Theunissen, en skulptur af Antonio Saint Sylvestre, to malerier af Robert Combas, en skulptur af Marc Piano, et keramikværk af Stefan Szczesny og en skulptur af Moya.

Af Tommy Sverre / 202

Alle dage 10-19

Andre oplevelser i Cannes
  • Alle
  • Borge & slotte
  • Havne & Øer
  • Kirker & kapeller
  • Kunst
  • Markeder
  • Museer
  • Pladser & Promenader
  • Sejlture
  • Udflugter
Underwater Museum Kunst

Cannes Undervands Museum

Cannes har fået Frankrigs første undervandsmuseum, som på alle måder er vildt fascinerende. 6 store skulturer under havoverfladen forbinder Cannes sjæl med den fængslede myte ...
Old Town Cannes Pladser & Promenader

Le Suquet – den gamle bydel

Dette er den ældste del af Cannes og en stor kontrast til det moderne liv langs Croisetten. Le Suquet er et dejligt fredfyldt sted med ...
Sejlture

Bådture til Lérins øerne

Ønsker du at besøge de fantastiske Lérins øer, Sainte-Marguerite og Saint-Honorat, kan du sejle dertil fra henholdsvis Nice, Cannes og Mandelieu.
Borge & slotte

Fort Royal & Manden med Jernmasken

Her på Fort Royal sad "Manden med Jernmasken" fængslet i 11 år. Fortet huser i dag Cannes Havmuseum og er en city-must-xee perle, man ikke ...
Pladser & Promenader

La Croisette

Promenaden La Croisette er en af de mest værdsatte oplevelser i Cannes - det er samlingspunktet for mytiske hoteller, kasinoet, Filmfestivalen og butikkerne ..
Udflugter

Udflugter Cannes

Cannes er meget mere end Croisetten og den Internationale Filmfestival. Med Cannes udflugter kan du opleve Cannes fra Middelhavet
Kirker & kapeller

Bellini kapellet

Dette smukke kapel overrasker fuldstændigt, fyldt med kunst og tilegnet en af Cannes' folkekære kunstnere, Emmanuelle Bellini
Markeder

Forville marked i Cannes

Forville marked i Cannes byder sine cirka 50 stader, dig indenfor til noget af det bedste rivieraen kan tilbyde i provencalske og italienske specialiteter.
Museer

Cannes Havmuseum

Cannes Havmuseum, Musée de la Mer, ligger på den lille ø Île Sainte-Marguerite. Museet er beliggende i enestående historiske omgivelser i det gamle Fort Royal. 
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev