Le Suquet – den gamle bydel

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Le Suquet – den gamle bydel

Her i hjertet af det gamle Cannes viser byen sin sande sjæl. Her ligger Le Suquet – den gamle bydel – et middelalderligt område beliggende på bakketoppen Mont Chevalier. Med sine brostensbelagte stræder er det et af Cannes city-must-xee steder.

Kirken Notre-Dame d'Espérance fra 1642 med det romanske klokketårn
Kirken Notre-Dame d’Espérance fra 1642 med det romanske klokketårn

Cannes’ sjæl

Det historiske kvarter Le Suquet byder på en række flotte og interessante oplevelser. Det er her i hjertet af det gamle Cannes, at byen viser sin sande sjæl med stor kontrast til det moderne liv langs Croisetten.

Middelalderstræder viser vejen

Le Suquet-kvateret er forbeholdt gående, og der er flere veje op til toppen af Mont Chevalier.

En af de mest populære er ad den ældste vej i Cannes – Rue Saint-Antoine. Følges vejen hele vejen op ender man på Place de la Suquet, og herfra kan man begynde at udforske de forskellige oplevelser der er placeret her på toppen af Cannes.

Vil man direkte op til udsigtspunktet ved museet La Castre, skal man tage Rue du Mont Chevalier, som kun ligger 50 meter fra Rue Saint-Antoine.

La Place du Suquet, Cannes
La Place du Suquet – ©cityxee.com

Le Suquet’s seværdigheder

Ikke langt fra Place du Suquet ligger Le Suquet des Artistes, et kreativt kunstmiljø som er placeret lidt usædvanligt i lokalerne for det gamle lighus i byen. Det er dedikeret til byens egne kunstnere, og man kan på de 850 kvm bl.a. opleve fire anerkendte kunstneres værker: Oliver Domin, Richard Ferri-Pisani, Grégory Berben og Olivia Paroldi.

Går man mod øst mod havnen kommer man til to meget interessante seværdigheder: Cannes’ ældste kirke fra 1642,  Notre-Dame d’Espérance og museet for verdensopdagelse La Castre.

Fra Place de la Suquet kan man kan enten tage “hurtigruten” via trappen Trav. de la Tour eller den mere seværdige rute via Rue du Pré og Rue Louis Perrissol.

Se billed-galleriet sidst i artiklen.

Lidt historie

Som så mange andre byer langs sydkysten begynder også Le Suquet’s historie med ligurerne.

Det var efter al sandsynlighed ligurerne der var de første bosættere på bakken (Le Suquet) samt øen Saint-Marguerite.

Gamle arkæologiske fund fra 1970’erne vidner om et befæstet levested i det 6. århundrede før vor tidsregning.

Disse strategiske befæstninger faldt også i romernes interesse under deres togter. På toppen af Le Suquet stod en romersk befæstet post kaldet Castrum (nuværende navn Castre). Romerne forlod  Frankrig i år 486 og ca. 500 senere i år 1000 overtog munkene fra Lérins-øerne dette Castrum.

Munkene udbyggede og styrkede befæstningen med opførelsen af tårnet og voldene, og helt frem til slutningen af 1400-tallet er munkene tæt forbundet med Le Suquet.

Fra år 1500 omdannes byen til en kommune, og munkene slipper taget om Le Suquet og samler sig omkring klosteret på øen Saint-Honorat.

Byggeriet af kirken Notre-Dame d’Espérance påbegyndes i år 1521, men den står først færdig i 1642 grundet krige og den store pestepedimi. Under anden verdenskrig fungerede kirken som midlertidigt hospital.

På pladsen foran kirken afholdes i dag det årlige musikevent i juli måned “Nuits musicales du Suquet”

Af Tommy Sverre / 2021

Billed-galleri fra Le Suquet:

Andre oplevelser i Cannes
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Events
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Markeder
 • Museer
 • Pladser & Promenader
 • Sejlture
 • Udflugter
fyrværkeri festival i Cannes Events

Fyrværkeri festival i Cannes

Hver sommer i Cannes i juli og august afholdes 6 dage med et musikalsk kunstfyrværkeri i verdensklasse.
Events

Den internationale Film Festival i Cannes

Filmfestivalen i Cannes er kendt verden over og en af verdens vigtigste filmpriser. Så dagens lys første gang i 1939 og fejrer i år sin ...
Underwater Museum Kunst

Cannes Undervands Museum

Cannes har fået Frankrigs første undervandsmuseum, som på alle måder er vildt fascinerende. 6 store skulturer under havoverfladen forbinder Cannes sjæl med den fængslede myte ...
Sejlture

Bådture til Lérins øerne

Ønsker du at besøge de fantastiske Lérins øer, Sainte-Marguerite og Saint-Honorat, kan du sejle dertil fra henholdsvis Nice, Cannes og Mandelieu.
Borge & slotte

Fort Royal & Manden med Jernmasken

Her på Fort Royal sad "Manden med Jernmasken" fængslet i 11 år. Fortet huser i dag Cannes Havmuseum og er en city-must-xee perle, man ikke ...
Pladser & Promenader

La Croisette

Promenaden La Croisette er en af de mest værdsatte oplevelser i Cannes - det er samlingspunktet for mytiske hoteller, kasinoet, Filmfestivalen og butikkerne ..
Kunst

La Malmaison kunstcenter

La Malmaison byder velkommen i historiske lokaler, der tidligere var en del Grand Hotel. I 1863 da hotellet blev bygget, fungerede denne ...
Udflugter

Udflugter Cannes

Cannes er meget mere end Croisetten og den Internationale Filmfestival. Med Cannes udflugter kan du opleve Cannes fra Middelhavet
Kirker & kapeller

Bellini kapellet

Dette smukke kapel overrasker fuldstændigt, fyldt med kunst og tilegnet en af Cannes' folkekære kunstnere, Emmanuelle Bellini
Markeder

Forville marked i Cannes

Forville marked i Cannes byder sine cirka 50 stader, dig indenfor til noget af det bedste rivieraen kan tilbyde i provencalske og italienske specialiteter.
Museer

Cannes Havmuseum

Cannes Havmuseum, Musée de la Mer, ligger på den lille ø Île Sainte-Marguerite. Museet er beliggende i enestående historiske omgivelser i det gamle Fort Royal. 
Havne & Øer

Lérins øerne

Kun et ”stenkast” fra La Croisette, på modsatte side af Cannes-bugten, ligger Lérins øerne. De består af 4 øer, hvoraf île Sainte-Marguerite ...
Museer

Musée de La Castre

Her præsenteres samlinger af middelhavsarkæologi, etnologi og tidlig kunst samt et usædvanligt sæt musikinstrumenter.  Museet fik sit grundlag, da den ...
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev