Villa Eilenroc Antibes

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode, som franskmændene referer til som La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.

Utrolig flot og imponerende er Villa Eilenroc Antibes, omgivet af en smuk have – ©cityxee.com

Villa Eilenroc er smukt beliggende på Cap-d’Antibes

Villa Eilenroc ligger utrolig smukt placeret, højt hævet 30 m over havet på Cap d’Antibes, på en 11 hektar stor grund med en betagende rosenhave og en guddommelig udsigt over middelhavet.

Villaen ejes i dag af byen Antibes, der fik den som gave og er nu åben for offentligheden.

Født i Belle Époque’s fantastiske periode

Villa Eilensroc’s historie begynder i 1860 da en rig hollænder ved navn Hugh-Hope Loudon købte et stykke jord på Cap d’Antibes for at bygge et luksuriøst palæ.

Villaen stod færdig i 1867 og blev navngivet Eilenroc – et anagram for hans kones navn Cornelie. Og arkitekten på huset var ingen ringere end Charles Garnier, som også havde stået for operahusene i Paris og Monte Carlo.

udsigt fra Villa Eilenroc til Lérins øerne ved Cannes
Nydelig udsigt fra Villa Eilenroc til Lérins øerne ved Cannes – ©cityxee.com

Villaens ejere gennem tiden

Allerede 6 år senere blev villaen solgt til en skotsk filantrop James Wyllie. Wyllie grundlagde en udsædvanlig have, som den dag i dag, bliver besøgt og beundret af folk verden over. Her er bl.a en af de flotteste rosenhaver i regionen.

Efter James Wyllies død i 1908 overtages Eilenroc af Sir Coleridge Kennard og siden af Monsieur og Madame Sudreau.

I 1927 blev villaen købt af et amerikansk ægtepar, Mr. And Mrs. Baumont, som fik den anderkendte landskabsarkitekt Jacques Berber til at redesigne haveanlægget.

Selv om villaen stod forholdsvis tom siden slutningen af 2. verdenskrig, så forblev Eilenroc i familiens eje indtil 1982, hvor Mrs. Baumont (da enke) testamenterer villaen til byen Antibes med den betingelse, at den skal være åben for offentligheden.

Selv boede hun det meste af sin tid i Monte Carlo til sin død i 1988.

Berømte gæster gennem tiden

Villa Eilenroc er gennem tiden blevet besøgt af en stribe berømtheder. Her nævnes blot nogle; Greta Garbo, hertugen af Windsor, Alain Delon, Jean Paul Belmondo, Valentino og mange, mange flere.

Eilenroc restaureres af Antibes

Byen har siden gennemført et større renoveringsarbejde på bygninger, møbler og haveanlægget. Et besøg indenfor, er som en rejse tilbage i tiden med de originale møbler, gulve og visse personlige ejendele.

livingroom in Villa Eilenroc Antibes
Nydeligt restaureret opholdsstue med imponerende Chesterfield møbler – ©cityxee.com

Eilenrocs smukke have med rosenhaven “La Rosaire”

Rosenhaven er et af de store trækplastre med ca. 1000 planter, der blev indviet i 2003 og samler de sorter af roser, der almindeligvis dyrkes på Côte d’Azur. Og i 2011 blev der anlagt en dufthave ved indgangen til rosenhaven. Haven er en ekstra stor oplevelse at beundre i rosernes blomstringssæson fra maj-oktober.

Olivenlund år 2000

Et af de første skridt i genopbygningen af Villa Eilenrocs olivenlund var at plante 50 oliventræer, som et symbol på en bro mellem fortid og fremtid til ære for børn født i dette første år af 2. årtusinde. Siden de blev plantet, er en første produktion af olivenolie allerede blevet aftappet.

For enden af olivenlunden findes et lille Eco-museum.

Det meste af haven grænser ud mod Sentier de Tirepoil, som man går på langs vandreturen rundt om Cap d’Antibes – en af de fineste kyststier på Côte d’Azur.

Læs også om Château de la Garoupe og Château de la Croê

Ud over Villa Eilenroc ligger der yderligere to storslåede historiske palæer på Cap d’Antibes.

Det ene er Château de la Garoupe, som efter at have været i den franske stats besiddelse i 10 år, blev solgt i december 2023 til den ukrainske milliardær og grundlægger af WhatsApp Jan Koum. Salgsprisen menes at være 65 millioner euro.

Det andet er Château de la Croë, som i dag er ejet af den russiske rigmand Roman Abramovich, der har investeret over 33 millioner euro i renovering af palæet. Se den imponerende video fra Château de la Croë.

Læs mere om de to historiske palæer her: Château de la Garoupe & Château de la Croë

Af Tommy Sverre – 2024

Check Villaens hjemmeside for åbningstider og yderligere informationer: Villa Eilenroc

Entré 2€

CityXee Rejseguide anbefaler disse unikke oplevelser på Côte d'Azur

Andre oplevelser i Antibes
  • Alle
  • Borge & slotte
  • Havne & Øer
  • Kirker & kapeller
  • Kunst
  • Markeder
  • Monumenter
  • Museer
  • Udflugter
  • Vaskehuse
Kirker & kapeller

Kapel Sankt-Bernardin

Museer

Museet for historie og arkæologi

Borge & slotte

Château de la Garoupe

Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

Udflugter

Udflugter Antibes

Havne & Øer

Port Vauban

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev