Fyrværkeri festival i Cannes

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Fyrværkeri festival i Cannes

Hver sommer i Cannes i juli og august afholdes 6 dage med et musikalsk kunstfyrværkeri i verdensklasse. Mere end 700.000 tilskuere samles om de professionelle fyrværkerimestres konkurrence om den yderst eftertragtede pris, Vestale d’Or.

Kl. 20.30 Kl. 21.00

Musikalsk fyrværkeri festival i Cannes

Hver af de seks forestillinger, der opføres i bugten ved Croisetten i Cannes, hyldes af mere end 100.000 tilskuere. Denne ekstraordinære fyrværkeri festival byder på magiske øjeblikke, der består af professionelt koreograferede scener, der kombinerer fyrværkeri med høj præcision og musikalsk harmoni fra de mest berømte soundtracks.

Fyrværkeri festival i Cannes er en folkefest, og publikummet strømmer til stranden langs Croisetten med tæpper og picnickurve for at nyde den varme aften og det spektakulære fyrværkeri. Og der er plads til alle.

Det bedste sted at opleve fyrværkeriet er lige udfor affyringsramperne i vandet langs Croisetten eller fra en båd på Middelhavet. Overvej for eksempel at opleve fyrværkeriet fra en katamaran – der er mange muligheder for at købe en uforglemmelig plads på dagen.

Vil man gøre hele oplevelsen endnu mere magisk, kan man også leje loungesenge på en af de mange restauranter ved stranden. Dette koster alt fra €40 til €65.

Derudover er det en stor oplevelse at se de forbløffede udtryk og glæden i ansigterne på børn i alle aldre, der overraskes af noget så vildt, at de knap tror deres egne øjne.

International fyrværkeri-konkurrence

Fyrværkerimestre har siden 1967 konkurreret om at vinde den eftertragtede pris, Vestal d’Or (Guld-Vestalen), der uddeles hver fjerde år (næste gang er i 2027). For at komme i kamp om denne, skal man et af de forrige år have vundet Vestal d’Argent (Sølv-Vestalen) eller have modtaget Jury-prisen.

Publikumskonkurrence – stem & vind

Ud over den professionelle konkurrence, som afgøres af en jury, kan man som tilskuer også deltage i konkurrencen om at kåre det fyrværkeri, man synes bedst om. Her deltager man via den officielle hjemmeside  www.festival-pyrotechnique-cannes.com, hvor man også kan se et detaljeret program for de enkelte aftener.

Oplev fyrværkeriet eksklusivt fra en katamaran

I den lidt dyrere ende kan man også vælge at opleve romantikken og spændingen i Cannes-bugten på en af de seks aften-bådture ved Lérins-øerne, efterfulgt af det musikalske festfyrværkeri over Cannes-bugten.

fyrværkeri festival i cannes oplevet fra en katamaran
Tilbring en mindeværdig sommeraften på en 3-timers luksus katamaransk middagskrydstogt, der afgår fra Cannes

Dette er en helt særlig oplevelse med personlig service på en lille gruppetur, når du sejler rundt i skumringen og oplever de belyste øer, nipper til en cocktail eller to, for efterfølgende at forankre katamaranen og se det berømte fyrværkeri fra søsiden.

Bestil din fyrværkeri-oplevelse på en katamaran her.

OBS! Vil du have fingre i denne oplevelse skal du være hurtigt ude, da disse ture bliver udsolgt flere måneder i forvejen. Bestil nu og husk at du altid har gratis afbestilling op til 24 timer før.

Tips til transport og parkering

Lige så magiske som fyrværkeri-aftenerne er, lige så fastlåst bliver trafikken fra byen omkring kl. 21.00 til efter midnat.

Kommer man i bil og parkerer i et af parkeringshusene i centrum, skal man være opmærksom på, at man først kan komme ud igen efter kl. 24.

Hvis du kører i egen bil, så sørg for at ankomme til Cannes meget tidligere, så du stadig nemt kan komme rundt og finde parkering i gaderne uden for selve centrum. Bemærk, at alle Cannes-parkeringshuse er fyldte klokken 20.30.

For at undgå dette kan man vælge at tage toget, der er let tilgængeligt fra de fleste byer på Rivieraen.

Et andet alternativ er at køre til en nærliggende by og tage toget ind. Både Biot og Villeneuve-Loubet jernbanestationer har rigelig gratis parkering i nærheden. Husk at orientere dig godt om togtiderne tilbage til bilen.

Se alle events i Event kalenderen.

Af Tommy Sverre – 2024

Andre oplevelser i Cannes
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Events
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Markeder
 • Monumenter
 • Museer
 • Pladser & Promenader
 • Sejlture
 • Udflugter
fyrværkeri festival i Cannes Events

Fyrværkeri festival i Cannes

Monumenter

Statue af Lord Brougham – Cannes “fader”

Events

Den internationale Film Festival i Cannes

Underwater Museum Kunst

Cannes Undervands Museum

Old Town Cannes Pladser & Promenader

Le Suquet – den gamle bydel

Sejlture

Bådture til Lérins øerne

Borge & slotte

Fort Royal & Manden med Jernmasken

Pladser & Promenader

La Croisette

Kunst

La Malmaison kunstcenter

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev