Château de la Croë

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Château de la Croë

Den russiske rigmand Roman Abramovich har været ejer af Château de la Croë siden 2001 og det menes, at han har anvendt mere end 33 millioner euro på at restaurere slottet.

Château de la Croë er stor, prestigefyldt og fra 1927

Chateau de la Croë er en stor og prestigefyldt villa beliggende i det eksklusive område på spidsen af Cap d’Antibes, som nabo til en anden berømt villa i området, Villa Eilenroc.

Villaen blev bygget i 1927 i victoriansk stil til den engelske aristokrat Sir William Pomeroy Burton, general manager for Associated Newspaper. Arkitekten var Armand Albert Rateau som byggede ejendommen på den 7 hektar store grund, der strækker sig helt ned til havet.

Hertugen og hertuginden af Windsor – og Churchill

I 1938 blev ejendommen overtaget af Hertugen af Windsor, den tidligere og abdicerede kong Edward VIII af England.

Hertuginden anvendte enorme summer på at opdatere ejendommen, så den i større grad mindede om de omgivelser Hertugen var vant til, da han boede i det kongelige palads i England. Der blev indkøbt dyre møbler, sølv og porcelæn fra England.

Overdådige receptioner blev afholdt på Château de la Croë og gæsterne var at finde blandt kongelige, den politiske elite, herunder Winston Churchill, og mange andre betydningsfulde og kendte mennesker.

Winston Churchill og hans kone fejrede også deres fyrretyvende bryllupsdag på slottet samme med hertugparret af Windsor.

Onassis overtager

I 1950 overtager den græske skibsfartskonge Aristoteles Onassis slotte og har det frem til 1957, hvor det overtages af Onassis’ svoger Stavros Niarchos.

Roman Abramovich overtager

Den russiske rigmand Roman Abramovich har været ejer af Château de la Croê siden 2001 og det var i en temmelig dårlig stand.

Det menes at han har anvendt mere end 33 millioner euro på at restaurere slottet. Det tog fire år at gennemføre restaureringsarbejdet, og det stod klart i 2008.

Som en del af arbejdet blev der bygget en 15 m lang swimmingpool på bygningens tag, og der blev installeret et fitnesscenter og en biograf i kælderen. 

Læs også om Villa Eilenroc og Château de la Garoupe

Ud over Château de la Croë ligger der yderligere to storslåede historiske palæer på Cap d’Antibes.

Det ene er Villa Eilenroc, som i dag er åben for offentligheden og indeholder en fantastisk have.

Det andet er Château de la Garoupe, som i dag er beslaglagt af den franske stat efter at ejeren, den russiske oligark Boris Berezovsky, begik selvmord i 2013.

Læs mere om de to historiske palæer her: Villa Eilenroc & Château de la Garoupe

Af Tommy Sverre – 2023

Andre oplevelser i Antibes
  • Alle
  • Borge & slotte
  • Dyreparker
  • Kirker & kapeller
  • Markeder
  • Monumenter
  • Museer
  • Vandreture
  • Vaskehuse
Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Kirker & kapeller

Kapel Sankt-Bernardin

Museer

Museet for historie og arkæologi

Borge & slotte

Château de la Garoupe

Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

Monumenter

Le Nomade

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev