Le Nomade

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Le Nomade

Le Nomade – Bastion St. Jaume
I 2007 blev den store Nomade præsenteret som en del af en midlertidig udstilling på Bastion St. Jaume – organiseret af Picasso museet og dedikeret til den catalanske kunstner Jaume Plensa.

I 2010 vender den monumentale skulptur dog tilbage som en permanent del af Antibes’ mangfoldige kultur. Den er nu en stående invitation til en rejse gennem skulpturen, hvis rum – lavet af tomhed og stilhed – ud over det materiale (malet rustfrit stål), der udgør den, åbner og udfolder sig omkring det.

Hun er nu bastionens gigantiske figurhoved og står i dag som et moderne vartegn for en by, som rummer en antik historie.

Bred opbakning gjorde udslaget
Den blev erhvervet af byen Antibes med deltagelse af staten, den regionale erhvervelsesfond for museer (ministeriet for kultur og kommunikation), sammenslutningen af venner af Picasso museet, aktieselskabet for blandet økonomi i Port Vauban og af International Yacht Club of Antibes.

Bastion St. Jaume´s historie
Efter at have huset et tempel og derefter et kapel i romertiden, blev der bygget et befæstet tårn på Saint-Jaume, som senere blev ødelagt fuldstændigt i det 17. århundrede. 

Et par årtier senere blev Bastion-værftet bygget her, og i 1950 blev kaptajn Jacques Cousteaus berømte skib Calypso ombygget, så det passede til Cousteaus ønsker. Værftet lukkede senere i 1985.

Pladsen hvor værftet lå blev ryddet og er nu et stort område, der fremhæver den berømte befæstede bastion, som i 2005 er blevet smukt renoveret, så den har fået sit oprindelige look tilbage.

For at fejre det ny renæssance-look og istandsættelsen blev der i sommeren 2007 arrangeret en større begivenhed, hvor blandt andet kunstneren Jaume Plensa blev inviteret til at udstille sin monumentale Nomade, som nu er en fast del af oplevelsen på bastionen.

Gratis adgang.

Af Tommy Sverre / 2020

Åben hver dag undtagen mandage.

1. juni til 31. august: kl. 10-23

1. september til 30. maj: kl. 10-18

Andre oplevelser i Antibes
  • Alle
  • Borge & slotte
  • Dyreparker
  • Kirker & kapeller
  • Markeder
  • Monumenter
  • Museer
  • Vandreture
  • Vaskehuse
Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.
Kirker & kapeller

Kapel Sankt-Bernardin

Det smukke og næsten magiske Sankt-Bernardin kapel er beliggende midt i den gamle bydel i Antibes. Der er bygget på romerske fundamenter og stammer fra ...
Museer

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande helt tilbage fra romertiden udstilles i bastion Saint-André bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og som er et historisk monument.
Borge & slotte

Château de la Garoupe

Château de la Garoupe stammer fra 1907 og var i ti år en del af et retsforlig og blev i december 2023 solgt for 65 ...
Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

På en af de bedst beliggende adresser i den gamle bydel i Antibes ligger Grimaldi slottet, som i dag huser Picasso museum.
Monumenter

Le Nomade

Hun er nu bastionens gigantiske figurhoved og står i dag, som et moderne vartegn for en by, som rummer en antik historie..
Borge & slotte

Château de la Croë

Se den fantastiske video af den russiske rigmand Roman Abramovich's Château de la Croë, som han har anvendt mere end 33 mill. på at renovere.
Kirker & kapeller

Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Denne storslåede neoklassiske kirke er bygget på resterne af et romersk tempel dedikeret til Diana og Minerva.
Dyreparker

Marineland Antibes

Dette er ganske enkelt en enestående marinepark for havdyr. Her kan du blandt andet opleve definer, spækhuggere, hajer, søløver, skildpadder.
Monumenter

Statuen Poilu

Fort Carré huser også den monumentale statue af “Poilu”, der blev rejst til ære for de soldater, der døde for Frankrig under..
Vandreture

Vandretur rundt Cap d’Antibes

Denne vandretur er simpelthen fantastisk på mange måder og der venter en perlerække af flotte indtryk på den ca. 4,8 km lange tur.
Kirker & kapeller

Chapelle de la Garoupe

På Cap d’Antibes’ højeste punkt, Garoupe-plateauet, finder man det smukkest beliggende kapel på hele Côte d’Azur - og med sin egen café!
Borge & slotte

Fort Carré

Fort Carré er et af Antibes historiske vartegn og byder på mange oplevelser i et og samme besøg. Alene gåturen fra Port Vauban, igennem det ...
Markeder

Marked i Antibes – et af verdens bedste

Marked i Antibes, er i en klasse for sig selv. Det har blandt andet placeret sig på CNN’s top-10-liste over verdens bedste friskmarkeder
Vaskehuse

Vaskehuset i Antibes

Der var oprindeligt 3 vaskehuse i Antibes, hvoraf kun dette beliggende i rue du Lavoir, har overlevet.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev