Marked i Antibes – et af verdens bedste

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Marked i Antibes – et af verdens bedste

Markedet i Antibes, Marché Provencal, er i en klasse for sig selv. Det har blandt andet placeret sig på CNN’s top-10-liste over verdens bedste friskmarkeder.

skilt for provencalsk marked i Antibes
Åbnet hver dag med friskvarer i verdensklasse – ©cityxee.com

Marked i Antibes – Marché Provencal – blandt top 10 i verden

For mange er markederne i de franske byer lig med essensen af den provencalske livsstil. Disse markeder samler byens borgere, høj som lav, og det har de gjort i næsten 1000 år.

Markedet i Antibes, Marché Provencal Antibes, er i en klasse for sig selv. Det har blandt andet placeret sig på CNN’s top-10-liste over verdens bedste friskmarkeder.

Det ligger centralt placeret på Cours Massena i den gamle bydel, kun et par minutters gåtur fra Grimaldi-slottet (Picasso museet).

Det præmierede overdækkede marked i Antibes

Besøgende kan her opleve et festfyrværkeri af lokale specialiteter og gourmet-ingredienser fra Provence regionen.

Charmerende stemning omkring marked i Antibes

Rundt om markedet findes et udvalg af barer og restauranter, hvor du i ro og mag kan sidde og betragte livet samt mærke hvordan duften fra de provencalske produkter bølger sig gennem den stemningsfyldte atmosfære. Her ligger blandt andet den lille Absint-bar, en lille perle med et helt særlig charmerende interiør, som samtidig er et lille museum for absint.

Om eftermiddagen fredage, lørdage og søndage i højsæsonen overtages markedspladsen af håndværksboder, der sælger alt fra malerier og keramik til smykker og klæder.

Husk at medbringe kontanter og en indkøbstaske, det er både pænere end de plasticposer du kan få på boderne og bedre for miljøet😊

Af Tommy Sverre – 2022

Friskmarkedet
Dagligt 06.30-13.00 undtagen mandage fra 1. september til 31. maj

 

Andre oplevelser i Antibes
  • Alle
  • Borge & slotte
  • Dyreparker
  • Kirker & kapeller
  • Kunst
  • Markeder
  • Monumenter
  • Museer
  • Udflugter
  • Vaskehuse
Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.
Kirker & kapeller

Kapel Sankt-Bernardin

Det smukke og næsten magiske Sankt-Bernardin kapel er beliggende midt i den gamle bydel i Antibes. Der er bygget på romerske fundamenter og stammer fra ...
Museer

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande helt tilbage fra romertiden udstilles i bastion Saint-André bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og som er et historisk monument.
Borge & slotte

Château de la Garoupe

Château de la Garoupe stammer fra 1907 og var i ti år en del af et retsforlig og blev i december 2023 solgt for 65 ...
Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

På en af de bedst beliggende adresser i den gamle bydel i Antibes ligger Grimaldi slottet, som i dag huser Picasso museum.
Udflugter

Udflugter Antibes

Antibes er en mytisk by med en lang historie helt tilbage fra antikken til Grimaldi og Picasso. Gå på opdagelse med Antibes udflugter.
Monumenter

Le Nomade

Hun er nu bastionens gigantiske figurhoved og står i dag, som et moderne vartegn for en by, som rummer en antik historie..
Borge & slotte

Château de la Croë

Se den fantastiske video af den russiske rigmand Roman Abramovich's Château de la Croë, som han har anvendt mere end 33 mill. på at renovere.
Kirker & kapeller

Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Denne storslåede neoklassiske kirke er bygget på resterne af et romersk tempel dedikeret til Diana og Minerva.
Dyreparker

Marineland Antibes

Dette er ganske enkelt en enestående marinepark for havdyr. Her kan du blandt andet opleve definer, spækhuggere, hajer, søløver, skildpadder.
Monumenter

Statuen Poilu

Fort Carré huser også den monumentale statue af “Poilu”, der blev rejst til ære for de soldater, der døde for Frankrig under..
Kirker & kapeller

Chapelle de la Garoupe

På Cap d’Antibes’ højeste punkt, Garoupe-plateauet, finder man det smukkest beliggende kapel på hele Côte d’Azur - og med sin egen café!
Borge & slotte

Fort Carré

Fort Carré er et af Antibes historiske vartegn og byder på mange oplevelser i et og samme besøg. Alene gåturen fra Port Vauban, igennem det ...
Vaskehuse

Vaskehuset i Antibes

Der var oprindeligt 3 vaskehuse i Antibes, hvoraf kun dette beliggende i rue du Lavoir, har overlevet.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev