Château de la Garoupe

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Château de la Garoupe

Château de la Garoupe er en storslået ejendom, der stammer fra 1907. Den var i ti år beslaglagt af myndighederne efter den russiske oligark Boris Berezovskys selvmord. I december 2023 blev ejendommen solgt for € 65 millioner til WhatsApp-grundlæggeren Jan Koum.

Chateau de la Garoupe fra luften i Antibes
Selv om Château de la Garoupe er lukket for offentligheden, kan man stadig opleve den lange trappe op til ejendommen på vandreturen rundt om Cap d’Antibes

Château de la Garoupe 

Denne storslåede ejendom stammer fra 1907, hvor det britiske parlamentsmedlem Charles McLaren hyrede en engelsk arkitekt ved navn Ernest George til at bygge villaen.

Grunden er på over 100.000 m2 og boligen på 1500 m2. Det har en lang facade med halvmånevinduer og en lang trappe, der fører ned til havet.  

Haven har en pergola med 12 meter høje rosenbuske, iris og begonier.
Château de la Garoupe er gennem tiden blevet lejet eller besøgt af forskellige berømtheder, herunder Cole Porter & Linda Porter og Pablo Picasso. 

Huset blev overtaget af McLaren’s datter Florence og hendes mand, Sir Henry Norman . Norman udvidede ejendommen og tilføjede huset en ekstra etage. 

Château de la Garoupe var i 10 år beslaglagt af myndighederne 

I 1999 blev Château de la Garoupe købt af den rige russiske oligark Boris Berezovsky for € 22 millioner.  

Efter hans selvmord i 2013 har ejendommen indgået i et større retsligt slagsmål, som også omfatter en anden rig og kendt russer, Roman Abamovich, der sammen med flyselskabet Aeroflot og det britiske finansdepartement var blandt långiverne. Ved sin død efterlod Berezovsky ubetalte regninger for næsten 406 millioner dollars. Det retslige opgør er stadig ikke afklaret. 

Abramovich kender Château de la Garoupe rigtig godt, da han tilbragte sommeren 1997 der sammen med sin familie som gæst, da han stadig var på god fod med Berezovsky. Et par år senere købte Abramovich sit eget eksklusive hjem i Milliardærbugten, Chateau de la Croë. 

I dag er Château de la Garoupe igen privat ejet

Efter at have været i den franske stats besiddelse i 10 år, er ejendommen nu blevet solgt til den ukrainske milliardær og grundlægger af WhatsApp Jan Koum. Salgsprisen menes at være 65 millioner euro.

Ikke åben for offentligheden

Ejendommen er ikke åben for offentligheden, men man støder på den imponerende lange trappe op til ejendommen på gåturen rundt om Cap d’Antibes – Sentier Tirepoil. 

Læs også om Villa Eilenroc og Château de la Croê

Ud over Château de la Garoupe ligger der yderligere to storslåede historiske palæer på Cap d’Antibes.

Det ene er Villa Eilenroc, som i dag er åben for offentligheden og indeholder en fantastisk have.

Det andet er Château de la Croë, som i dag er ejet af den russiske rigmand Roman Abramovich, der har investeret over 33 millioner euro i renovering af palæet.

Læs mere om de to historiske palæer her: Villa Eilenroc & Château de la Croë

Af Tommy Sverre – 2024

CityXee Rejseguide anbefaler disse unikke oplevelser på Côte d'Azur:

Andre oplevelser i Antibes
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Dyreparker
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Markeder
 • Monumenter
 • Museer
 • Strande
 • Udflugter
 • Vandreture
 • Vaskehuse
Strande

La Garoupe Strand Antibes

Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Kirker & kapeller

Kapel Sankt-Bernardin

Museer

Museet for historie og arkæologi

Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

Udflugter

Udflugter Antibes

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev