Château de la Garoupe

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Château de la Garoupe

Château de la Garoupe er en storslået ejendom, der stammer fra 1907, hvor det britiske parlamentsmedlem Charles McLaren hyrede en engelske arkitekt ved navn Ernest George til at bygge ejendommen

Chateau de la Garoupe fra luften i Antibes
Selv om Château de la Garoupe er lukket for offentligheden, kan man stadig opleve den imponerende trapper op til ejendommen på vandre turen rundt om Cap d’Antibes

Chateau de la Garoupe 

Grunden er på over 100.000 m2 og boligen på 1500 m2. Det har en lang facade med halvmånevinduer og en lang trappe, der fører ned til havet.  

Haven har en pergola med 12 meter høje rosenbuske, iris og begonier.
Château de la Garoupe er gennem tiden blevet lejet eller besøgt af forskellige berømtheder, herunder Cole Porter & Linda Porter og Pablo Picasso. 

Huset blev overtaget af McLaren’s datter Florence og hendes mand, Sir Henry Norman . Norman udvidede ejendommen og tilføjede huset en ekstra etage.  

I dag er Château de la Garoupe beslaglagt af myndighederne 

I 1999 blev Chateau de la Garoupe købt af den rige russiske oligark Boris Berezovsky for € 22 millioner.  

Efter hans selvmord i 2013 har ejendommen indgået i et større retsligt slagsmål, som også omfatter en anden rig og kendt russer, Roman Abamovich, der sammen med flyselskabet Aeroflot og det britiske finansdepartement var blandt långiverne. Ved sin død efterlod Berezovsky ubetalte regninger for næsten 406 millioner dollars. Det retslige opgør er stadig ikke afklaret. 

Abramovich kender Chateau de la Garoupe rigtig godt, da han tilbragte sommeren 1997 der sammen med sin familie som gæst, da han stadig var på god fod med Berezovsky. Et par år senere købte Abramovich sit eget eksklusive hjem i Milliardærbugten, Chateau de la Croë. 

Ikke åben for offentligheden

Ejendommen er ikke åben for offentligheden, men man støder på den imponerende lange trappe op til ejendommen på gåturen rundt om Cap d’Antibes – Sentier Tirepoil. 

Læs også om Villa Eilenroc og Château de la Croê

Ud over Château de la Garoupe ligger der yderligere to storslåede historiske palæer på Cap d’Antibes.

Det ene er Villa Eilenroc, som i dag er åben for offentligheden og indeholder en fantastisk have.

Det andet er Château de la Croë, som i dag er ejet af den russiske rigmand Roman Abramovich, der har investeret over 33 millioner euro i renovering af palæet.

Læs mere om de to historiske palæer her: Villa Eilenroc & Château de la Croë

Af Tommy Sverre – 2022

Andre oplevelser i Antibes
  • Alle
  • Borge & slotte
  • Dyreparker
  • Kirker & kapeller
  • Kunst
  • Markeder
  • Monumenter
  • Museer
  • Udflugter
  • Vaskehuse
Kunst

Galleri Gismondi Antibes

Galleri Gismondi i Antibes er glad for at kunne slå dørene op efter 30 års lukning, og genoplive dette mytiske sted med betagende kunst.

Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.

Kirker & kapeller

Kapel Sankt-Bernardin

Det smukke og næsten magiske Sankt-Bernardin kapel er beliggende midt i den gamle bydel i Antibes. Der er bygget på romerske fundamenter og stammer fra 1581.

Museer

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande helt tilbage fra romertiden udstilles i bastion Saint-André bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og som er et historisk monument.

Kunst

Picasso museum & Grimaldi slottet

På en af de bedst beliggende adresser i den gamle bydel i Antibes ligger Grimaldi slottet, som i dag huser Picasso museum.

Udflugter

Udflugter Antibes

Antibes er en mytisk by med en lang historie helt tilbage fra antikken til Grimaldi og Picasso. Gå på opdagelse med Antibes udflugter.

Monumenter

Le Nomade

Hun er nu bastionens gigantiske figurhoved og står i dag, som et moderne vartegn for en by, som rummer en antik historie..

Borge & slotte

Château de la Croë

Se den fantastiske video af den russiske rigmand Roman Abramovich’s Château de la Croë, som han har anvendt mere end 33 mill. på at renovere.

Kirker & kapeller

Katedralen Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception

Denne storslåede neoklassiske kirke er bygget på resterne af et romersk tempel dedikeret til Diana og Minerva.

Dyreparker

Marineland Antibes

Dette er ganske enkelt en enestående marinepark for havdyr. Her kan du blandt andet opleve definer, spækhuggere, hajer, søløver, skildpadder.

Monumenter

Statuen Poilu

Fort Carré huser også den monumentale statue af “Poilu”, der blev rejst til ære for de soldater, der døde for Frankrig under..

Kirker & kapeller

Chapelle de la Garoupe

På Cap d’Antibes’ højeste punkt, Garoupe-plateauet, finder man det smukkest beliggende kapel på hele Côte d’Azur – og med sin egen café!

Borge & slotte

Fort Carré

Fort Carré er et af Antibes historiske vartegn og byder på mange oplevelser i et og samme besøg. Alene gåturen fra Port Vauban, igennem det omkringliggende grønne…

Markeder

Marked i Antibes – et af verdens bedste

Marked i Antibes, er i en klasse for sig selv. Det har blandt andet placeret sig på CNN’s top-10-liste over verdens bedste friskmarkeder

Vaskehuse

Vaskehuset i Antibes

Der var oprindeligt 3 vaskehuse i Antibes, hvoraf kun dette beliggende i rue du Lavoir, har overlevet.

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev