Gamle by i Nice – Vielle Ville

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Gamle by i Nice – Vielle Ville

Der er mange grunde til at blive forelsket i Nice. En af de oplagte er den charmerende gamle bydel med sine hyggelige små gader, smalle huse malet i betagende sydlandske farver samt de velholdte historiske bygninger.

Place Rosetti med Katedralen Sainte-Réparate i den gamle by i Nice
Place Rosetti med Katedralen Sainte-Réparate – ©cityxee.com

Den gamle by i Nice

I den gamle by i Nice oplever man den særlige autentiske Niçois-stemning, der er så dragende og sætter spor helt ind i sjælen, at en forelskelse næsten er uundgåelig.

Tilbage i 1600-tallet var den gamle bydel afgrænset af Colline Chateau mod øst, Place Garibaldi mod nord og langs vest af floden Paillon, som har udmunding i havet, der hvor Jardin Albert 1 ligger i dag (den er i dag overdækket i det centrale Nice).

Seværdigheder, kunst og lokale retter i Vielle Ville

Den gamle by i Nice byder på rigtig mange oplevelser og jeg her vil nævne nogle af de allervigtigste, som giver dig et indtryk af byens farverige mangfoldighed og interessante historie.

Starter man sin gåtur gennem Vielle Ville fra Promenade des Anglais, møder man som det første Cour Saleya, hvor de berømte markeder finder sted. Her ligger også Chapelle de la Miséricorde, barmhjertighedens kapel, der præsenterer en unik arkitektur og af mange anset som en af verdens smukkeste barokke bygninger og for enden af pladsen ligger bygningen, hvor Henri Matisse boede en del af sit liv.

Pladsen
Plads “Cours Saleya” med blomstermarkedet i den gamle bydel i Nice

Går man videre gennem byen fra den østlige ende af Cour Saleya, møder man den centrale Place Rosetti, hvor stemningen er på sit højeste med alle cafeerne og restauranterne flot flankeret af den barokke kirke fra 1650 – Cathedrale Saint Réparate med sine 10 kapeller og 3 orgler. Et historisk monument siden 1906.

Ikke langt fra Place Rosetti finder man Musée Palais Lascaris, et palæ fra 1658 med et imponerende interiør og blot 100 meter herfra Montée du Chateau, en af vejene op til Colline du Chateau.

Herudover kan den gamle bydel også byde på en meget flot opera, den hyggelige Place de Justice med velbesøgte caféer.

Se den komplette liste af seværdigheder under denne artikel.

De charmerende kunstbutikker

En del af charmen ved at vandre i den gamle bydel, er at kigge ind i de forskellige kunstgallerier der findes i hele kvarteret. Der er meget kunst at se og nyde, og de lokale kunstnere bruger forskellige teknikker og medier til at illustrere de smukke farver og scener i Nice. Her kan du måske finde noget særligt, at tage med hjem som en gave eller souvenir. 

Stemning i den gamle by i Nice
Stemningen i den gamle by fornægter sig ikke – ©cityxee.com

Det charmerende Nice-køkken venter på dig

Nice er gastronomisk kendt for nogle helt særlige retter. Nogle mere kendte end andre. Benyt besøget i den gamle bydel til at smage nogle af de populære lokale retter som La Socca, Pissaladiere eller her den verdenskendte originale salat Nicoise.

La Socca er en crêpe lavet af kikærtemel, bagt i ovnen, kan både være fluffy eller sprød, kan spises varmt og spises med fingrene ved blot at tilføje lidt peber! En god snack til at ledsage et godt glas vin.

Socca fra den gamle by i Nice
Gå ikke glip af den klassiske Socca sammen med et godt glas vin

Pissaladière er et fladbrød (en slags fransk pizza) toppet med løgkompot, oliven, ansjos eller med pissalat,en saltet fiskepasta lavet af ansjos og krydderier.

Pissaladiere fra den gamle by i Nice
Pissaladière minder smagsmæssigt ikke så meget om almindelig pizza. Den er mere salt og præget af løg

Fra de knap så kendte retter til en ægte klassiker – Salade Niçoise. Serveres i de fleste restauranter og caféer og er en velsmagende blandet salat.

Salat Niçoise fra den gamle by i Nice
Salat Niçoise serveres ofte udsat for kokkens egen fortolkning

Der inkluderer traditionelt tomater, hårdkogte æg, fava-bønner, radisser, agurk, løg, tun eller ansjoser og de særlige Nicoiseoliven, der stammer fra den vestlige alperegion er faste ingredienser, blandet med salat og en dressing af olivenolie. Det samlede mix varierer dog alt efter kokkens skøn.

Vive la Vielle Ville!

Af Tommy Sverre – 2022

Andre oplevelser i Nice
  • Alle
  • Borge & slotte
  • Dyreparker
  • Events
  • Haver & parker
  • Havne & Øer
  • Kirker & kapeller
  • Kunst
  • Mad & Vin
  • Markeder
  • Museer
  • Pladser & Promenader
  • Ruiner
  • Udflugter
  • Udsigtspunkter
Borge & slotte

Villa Masséna museum

Villa Masséna er en arkitektonisk juvel fra Belle Époque perioden og rummer i dag et museum for historien om Nice og memorabilia om Napoleon.
Never Stress Udflugter

Udflugter Nice

Nice er hjertet i Côte d'Azur og herfra udgår mange af de mest interessante udflugter. Book sikkert med gratis afbestilling.
Pladser & Promenader

Promenade des Anglais

Denne 7 km lange promenade er indbegrebet af Nice og den franske riviera. Et ikonisk vartegn, som i dag tiltrækker alverdens...
Dyreparker

Phoenix Park

Phoenix Park er en smuk botanisk og zoologisk park med spændende oplevelser til både børn og voksne. Med et af Europas største drivhuse byder parken...
Events

Nice Karneval

Nice karneval er en intens forårsfest på den franske riviera. Oplev karnevalsoptogene, de farvestrålende kostumer og lokkende sambarytmer.
Kunst

Museum Matisse Nice

Museum Matisse i Nice er et bymuseum og dedikeret til Henri Matisse’ liv og værker, da han tilbragte meget af sit liv i Nice og ...
Kunst

Museum for moderne kunst – MAMAC

Beliggende i hjertet af byen, tæt på Place Garibaldi, udstiller MAMAC museet moderne og samtidskunst fra 1950'erne til i dag. 
Kunst

Museum Chagall Nice

Museum Chagall Nice er det første nationale museum, der blev bygget for at hylde en kunstner mens han stadig levede. Det ligger på ...
Pladser & Promenader

Masséna pladsen

Place Masséna er et historisk torv i Nice, som forbinder den gamle bydel med den mere moderne nordlige del af byen.
Markeder

Markederne på Cours Saleya

Markederne på Cours Saleya præsenterer fire forskellige markeder. Det mest kendte er blomstermarkedet Marché aux Fleurs, der afholdes tirsdag til søndag.
Havne & Øer

Lympia havnen

Lympia havnen er en af de mest populære havne i Europa og det er kun ganske naturligt med sin centrale og smukke placering ved Middelhavet. ...
Borge & slotte

Lascaris palæet

I hjertet af den gamle bydel på rue Droite ligger dette ekstraordinære palæ. Det er et sandt monument i den franske barokke stil, dekoreret med ...
Haver & parker

Kloster Notre-Dame de Cimiez

Kloster Notre-Dame de Cimiez, ligger i bakkerne, der omgiver byen Nice og klosteret er utvivlsomt det mest symbolske sted for Cimiez-området.
Haver & parker

Jardin Albert 1.

Jardin Albert 1 er en af Nice’ absolut ældste offentlige haver og man kan næste ikke undgå at møde den enten ..
Udflugter

hop-on hop-off-bustur i Nice

Udforsk Nice med et 1- eller 2-dages pas til den åbne hop-on hop-off-sightseeingbus. Stig af og på så ofte, du har lyst til, og giv ...
Pladser & Promenader

Garibaldi Plads Nice

Garibaldi Plads er smukt beliggende i den nordlige del af den gamle by i Nice. Det er den ældste plads i Nice, som dateres tilbage ...
Pladser & Promenader

Gamle by i Nice – Vielle Ville

Den gamle by i Nice er utrolig charmerende med sine hyggelige små gader, smalle huse malet i betagende sydlandske farver samt velholdte historiske bygninger.
National Musée du Sport à Nice Museer

Det Nationale Sportsmuseum i Nice

Frankrigs nationale sportsmuseum i Nice byder på mange spændende muligheder for sportsfans og kulturinteresserede.
Kirker & kapeller

Den russiske kirke i Nice – Katedral Saint-Nicholas

Dette er en af de flotteste russiske kirker af sin art uden for Rusland. Det er som et udsnit af Sankt Peters Pladsen i Moskva, ...
Borge & slotte

Colline du Chateau

Dette er et af de mest populære turiststeder i byen og samtidig stedet, hvor Nice så dagens lys omkring år 500 f.Kr.
Borge & slotte

Casino Palais de la Mediteranée

Dette er et af de smukkeste paladser på Promenade des Anglais og et arkitektonisk vidnesbyrd på Art-Deco perioden fra starten af 1900-tallet
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev