Markederne på Cours Saleya

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Markederne på Cours Saleya

Markederne på Cours Saleya, mest kendt som Marché aux Fleurs i Nice, ligger i hjertet af den gamle bydel og er for det meste fyldt med liv. Det har eksisteret siden 1816 og er af det nationale råd for kulinarisk kunst anerkendt for at være et ekstraordinært sted. 

Markederne på Cours Saleya
Et af de mest besøgte markeder på den franske riviera – Marché aux Fleurs på Cours Saleya

Markederne på Cours Saleya

Farverige markiser dækker det meste af Cours Saleya og beskytter de produkter, der tilbydes på det daglige marked. Både lokale og turister kommer her for at shoppe eller nogle gange bare for at opleve den særlige intense franske stemning.  

Madboderne er ligeså høj kurs som blomsterboderne. Boderne tiltrækker folk med god hjemmelavet mad samt frisk frugt og grønsager. Sid ved et af bordene under de farvestrålende markiser og nyd livet – c’est la vie! 

De fire markeder på Cour Saleya

Cours Saleya er vært for fire forskellige markeder. Det mest kendte er Marché aux Fleurs eller Blomstermarkedet, der afholdes tirsdag til søndag. Det er faktisk en kombination af blomstermarkedet og markedet for frugt og grøntsager, Marché aux Fruits og Legumes et Mareé, men navnet Marché aux Fleurs anvendes almindeligvis på det hele.  

Markederne på Cours Saleya
Blomstermarkedet er et af de fire markeder, der afholdes på plads Cours Saleya

Derudover lægger Cours Saleya også plads til to andre markeder; Marché a la Brocante og Marché Artisanal Nocturne. Det er henholdsvis loppemarkedet og håndværksmarked. Loppemarkedet er kun åbent mandage og håndværksmarkedet er åbent om aftenen i turistsæsonen. 

Se alle åbningstiderne til sidst i artiklen. 

Cour Saleyas cafeer og historiske attraktioner 

Dette distrikt er fuldt af restauranter, hyggelige cafeer og historiske attraktioner. Midt på Cours Saleya, næsten overstrålet af farveeksplosionen fra de mange blomster, ligger Chapelle de la Miséricorde, barmhjertighedens kapel. Det præsenterer en unik arkitektur og af mange er anset som en af verdens smukkeste barokke bygninger. 

Cours Saleyas østlige del støder direkte op til den ældste den af den gamle bydel i Nice. Denne del af byen består af smalle gader med historiske attraktioner, konditorier, friske pastabutikker og et bredt udvalg af alverdens hyggelige butikker. Her kan du også opleve Chatédrale Sainte-Réparate og Palais Lascaris.  

Sæt dig på en af de mange udendørs caféer og restauranter og lad dig forføre af den sydfranske stemning. 

Af Tommy Sverre – 2022

Marché aux Fleurs tirsdag-lørdag 06.00-17.30 & søndage 06.00-13.30, lukket mandage 

Marché aux Fruits, Legumes et Mareé tirsdag-søndag 06.00-13.30, lukket mandage 

Marché a la Brocante kun mandage 07-18.00 

Marché Artisanal Nocturne 18.00-00.30 tirsdag-søndag i højsæsonen (maj-september). Lukket mandage 

Andre oplevelser i Nice
  • Alle
  • Borge & slotte
  • Haver & parker
  • Kirker & kapeller
  • Mad & Vin
  • Markeder
  • Museer
  • Pladser & Promenader
National Musée du Sport à Nice Museer

Det Nationale Sportsmuseum i Nice

Frankrigs nationale sportsmuseum i Nice byder på mange spændende muligheder for sportsfans og kulturinteresserede.
Haver & parker

Kloster Notre-Dame de Cimiez

Kloster Notre-Dame de Cimiez, ligger i bakkerne, der omgiver byen Nice og klosteret er utvivlsomt det mest symbolske sted for Cimiez-området.
Pladser & Promenader

Garibaldi Plads Nice

Garibaldi Plads er smukt beliggende i den nordlige del af den gamle by i Nice. Det er den ældste plads i Nice, som dateres tilbage ...
Pladser & Promenader

Gamle by i Nice – Vielle Ville

Den gamle by i Nice er utrolig charmerende med sine hyggelige små gader, smalle huse malet i betagende sydlandske farver samt velholdte historiske bygninger.
Dyreparker

Phoenix Park

Phoenix Park er en smuk botanisk og zoologisk park med spændende oplevelser til både børn og voksne. Med et af Europas største drivhuse byder parken...
Kunst

Museum for moderne kunst – MAMAC

Beliggende i hjertet af byen, tæt på Place Garibaldi, udstiller MAMAC museet moderne og samtidskunst fra 1950'erne til i dag. 
Borge & slotte

Villa Masséna museum

Villa Masséna er en arkitektonisk juvel fra Belle Époque perioden og rummer i dag et museum for historien om Nice og memorabilia om Napoleon.
Borge & slotte

Colline du Chateau – Slotsbjerget

Dette er et af de mest populære turiststeder i byen og samtidig stedet, hvor Nice så dagens lys omkring år 500 f.Kr.
Kunst

Museum Matisse Nice

Museum Matisse i Nice er et bymuseum og dedikeret til Henri Matisse’ liv og værker, da han tilbragte meget af sit liv i Nice og ...
Kirker & kapeller

Den russiske kirke i Nice – Katedral Saint-Nicholas

Dette er en af de flotteste russiske kirker af sin art uden for Rusland. Det er som et udsnit af Sankt Peters Pladsen i Moskva, ...
Borge & slotte

Casino Palais de la Mediteranée

Dette er et af de smukkeste paladser på Promenade des Anglais og et arkitektonisk vidnesbyrd på Art-Deco perioden fra starten af 1900-tallet
Borge & slotte

Lascaris palæet

I hjertet af den gamle bydel på rue Droite ligger dette ekstraordinære palæ. Det er et sandt monument i den franske barokke stil, dekoreret med ...

Anbefalede udflugter

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev