Nice Karneval

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Nice Karneval

Karnevallet i Nice er to ugers intens forårsfest på den franske riviera. Oplev karnevalsoptogene, de farvestrålende kostumer og lokkende sambarytmer, som fylder gaderne i Nice sammen med tusindvis af tilskuere.

Nice Karneval er i verdensklasse

På det europæiske kontinent kan man kun opleve et tilsvarende karneval i Venedig.

Karnevallet i Nice er dermed i den absolutte topklasse sammen med det brasilianske karneval i Rio de Janeiro og Mardi Gras i amerikanske New Orleans.

Karnevallets oprindelse

Med latinsk oprindelse betyder carne-vale ”farvel til kød”, og var i den katolske kirke en begivenhed, der indledte den 40 dages lange fasteperiode frem mod påsken.

Som forberedelse spiste og drak man i rigelige mængder i dagene op til fastens start, og der blev især i de sydeuropæiske lande tradition for, at feste og klæde sig ud.

parade Nice Karneval
Spektakulære figurer pryder paraden i Nice Karneval – ©Nice Carnaval

Helt tilbage i 1200-tallet afholdte man store, overdådige og løsslupne maskerader, hvilket er videreført til nutidens imponerende optog og fejringer over mange dage.

Det præcise program for årets fest i Nice findes på karnevallets egen hjemmeside www.nicecarnaval.com. Bemærk, at den to uger lange begivenhed tiltrækker over en million besøgende til Nice hvert år, så der er trængsel på gaderne og hotellerne.

Nice karneval er en oplevelse for livet

Hvert år vælges et særligt tema for karnevallet, og kunstnere skaber et mesterværk af mobile kunstværker i alle regnbuens farver og med imponerende blomsterudsmykninger.

Musikken og sambarytmerne kastes rundt mellem bygningerne, mens 50 danse-trupper af lokale og internationale kunstnere giver en opvisning og oplevelse for livet.

kvinde i grøn udklædning til Nice Karneval
Fantastiske farver og udklædninger pryder de feststemte parader i Nice Karneval – ©Nice Carnaval

Paraderne kører både om dagen og natten, og specielt på Promenade des Anglais kan man opleve de unikke ”blomsterkampe”, som er et smukt udstillingsvindue for den lokale blomsterproduktion.

Sikkerhed

Bemærk, at der efter terrorangrebet med lastvogn i Nice den 14. juli 2016 er indført skrappe krav og systematisk adgangskontrol til festivalområdet. Personalet kan kræve visitation og kontrol af tasker og lignende.

På karnevallets hjemmeside oplyses om genstande, som ikke må medbringes, fx større kufferter, fyrværkeri, våben, hjelme, stativer til kameraer, klapstole og cykler.

Husk at komme i god tid inden showet starter, da der kan være lange køer ved indgangsportene.

Parkering og trafik

I hele festivalperioden er adgang til det centrale Nice i egen bil særdeles vanskelig. Det tilrådes, at man parkerer i udkanten af byen og tager de offentlige transportmidler ind til festivalområdet.

Afsæt rigelig tid til transporten, som på alle måder er usædvanlig i de to uger med karneval.

Priser

Billet kræves for adgang til de centrale festivalområder ved Masséna-pladsen og Promenade des Anglais.

Der er forskellige kombinationsmuligheder for køb af billet, som for voksne starter ved 23 euro pr. arrangement.

Børn op til 5 år er gratis, og prisen er 10 euro fra 6 til 12 år. Se alle mulighederne og køb billet via festivalens website.

Karnevalets website: www.nicecarnaval.com→

Af Mikael Mortensen- 2022 

Andre oplevelser i Nice
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Dyreparker
 • Events
 • Haver & parker
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Mad & Vin
 • Markeder
 • Museer
 • Pladser & Promenader
 • Ruiner
 • Udflugter
 • Udsigtspunkter
Boat Trip Sejlture

Bådtur fra Nice til Villefranche

Nyd den smukke udsigt over Nice, Villefranche-sur-Mer og Saint-Jean-Cap-Ferrat på en 1-times sejltur langs den franske riviera

Udflugter

hop-on hop-off-bustur i Nice

Udforsk Nice med et 1- eller 2-dages pas til den åbne hop-on hop-off-sightseeingbus. Stig af og på så ofte, du har lyst til, og giv dig tid til at opleve de mest populære steder.

Pladser & Promenader

Gamle by i Nice – Vielle Ville

Den gamle by i Nice er utrolig charmerende med sine hyggelige små gader, smalle huse malet i betagende sydlandske farver samt velholdte historiske bygninger.

Events

Nice Karneval

Karnevallet i Nice er to ugers intens forårsfest på den franske riviera. Oplev karnevalsoptogene, de farvestrålende kostumer og lokkende sambarytmer, som fylder gaderne i Nice sammen med tusindvis af tilskuere.

Dyreparker

Phoenix Park

Phoenix Park er en smuk botanisk og zoologisk park med spændende oplevelser til både børn og voksne. Med et af Europas største drivhuse byder parken…

Kunst

Museum for moderne kunst – MAMAC

Beliggende i hjertet af byen, tæt på Place Garibaldi, udstiller MAMAC museet moderne og samtidskunst fra 1950’erne til i dag. 

Borge & slotte

Villa Masséna museum

Villa Masséna er en arkitektonisk juvel fra Belle Époque perioden og rummer i dag et museum for historien om Nice og memorabilia om Napoleon.

Never Stress Udflugter

Udflugter Nice

Nice er hjertet i Côte d’Azur og herfra udgår mange af de mest interessante udflugter. Book sikkert med gratis afbestilling.

Borge & slotte

Colline du Chateau

Dette er et af de mest populære turiststeder i byen og samtidig stedet, hvor Nice så dagens lys for omkring …

Kunst

Museum Matisse Nice

Museum Matisse i Nice er et bymuseum og dedikeret til Henri Matisse’ liv og værker, da han tilbragte meget af sit liv i Nice og Côte d’Azur-regionen.

Kirker & kapeller

Den russiske kirke i Nice – Katedral Saint-Nicholas

Dette er en af de flotteste russiske kirker af sin art uden for Rusland. Det er som et udsnit af Sankt Peters Pladsen i Moskva, blot placeret midt i Nice.

Markeder

Markederne på Cours Saleya

Markederne på Cours Saleya præsenterer fire forskellige markeder. Det mest kendte er blomstermarkedet Marché aux Fleurs, der afholdes tirsdag til søndag.

Borge & slotte

Casino Palais de la Mediteranée

Dette er et af de smukkeste paladser på Promenade des Anglais og et arkitektonisk vidnesbyrd på Art-Deco perioden fra starten af 1900-tallet

Borge & slotte

Lascaris palæet

I hjertet af den gamle bydel på rue Droite ligger dette ekstraordinære palæ. Det er et sandt monument i den franske barokke stil, dekoreret med fresker, luksuriøst indrettede værelser og ..

Mad & Vin

Madmekka i Gare du Sud

Den store stålhal er nu forvandlet til ét stort kulturelt og gastronomisk mekka og hallen er beriget med en 1.000 kvadratmeter stor mezzanin, der lægges ….

Pladser & Promenader

Masséna pladsen

Place Masséna er et historisk torv i Nice, som forbinder den gamle bydel med den mere moderne nordlige del af byen.

Kunst

Museum Chagall Nice

Museum Chagall Nice er det første nationale museum, der blev bygget for at hylde en kunstner mens han stadig levede. Det ligger på …

Havne & Øer

Lympia havnen

Den gamle havn i Nice – Lympia havnen Dette er en af de mest populære havne i Europa …

Haver & parker

Jardin Albert 1.

Jardin Albert 1 er en af Nice’ absolut ældste offentlige haver og man kan næste ikke undgå at møde den enten ..

Pladser & Promenader

Promenade des Anglais

Denne 7 km lange promenade er indbegrebet af Nice og den franske riviera. Et ikonisk vartegn, som i dag tiltrækker alverdens…

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev