Lympia havnen

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Lympia havnen

Den gamle havn i Nice – Lympia havnen 
Dette er en af de mest populære havne i Europa og det er kun ganske naturligt med sin centrale og smukke placering ved Middelhavet. 

Her er spektakulære udsigter over farverige fiskerbåde (pointus), der driver ind og ud af den gamle havn, mens havnekajen er vært for et travlt handelsliv og færgetransporterne, til især Korsika.  

Når man kommer til havnen Lympia, hvor de lokale fiskeres småbåde “pointus” blander sig med luksus yachter, er man blot 5 minutters gang fra den berømte strandpromenade Promenade des Anglais og de mange andre seværdigheder i Nice. 

Fest på havnen 
Hvert år i september strømmer der tusinder af besøgende til byens havne fest, der byder på masser af smagsprøver på de lokale specialiteter samt koncerter og underholdning, som fremføres på kajen og på vandet. 

Havnen modtager også hundredvis af daglige passagerer, som skal med færgen til Korsika. Ligesom man hele året kan man tage på et utal af sejlture og opleve Den Franske Riviera fra middelhavet. 

Havneområdet ligger i den sydøstlige del af byen lige rundt om pynten ved hotel Suisse og Bellanda tårnet.  

Det er det perfekte sted at læne dig tilbage og slappe af og tage en drink eller et måltid i en af barerne eller restauranterne i området, mens du absorberer Middelhavets vibes og den maritime stemning. 

Lympia havnens historie 
Havnen blev bygget i midten af 17-tallet på foranledning af den sardinske konge. Det var dengang et meget sumpet område og der var behov for kajpladser for at tiltrække handel fra søvejen. Den første del af havnen og stod klar i 1751. 

Udviklingen af havnen tog særlig fart efter at Nice overgik til det franske kongedømme i 1860 og udbygningen skulle siden strække sig over næsten 150 år til den havn, vi kender i dag.  

Oprettelsen af havnen i Nice tilbød ny økonomisk vækst for byen. Nye handelsaftaler blev indgået, ikke mindst med den italienske halvø. I 1860 genererede havnen, der er specialiseret i levnedsmidler, en betydelig trafik på 37.000 ton varer, især korn og vin. I 1910 blev dette tal ganget med ti.  

Persontransport har også været en meget vellykket indtægtskilde med regelmæssig forbindelse til Korsika fra 1860 og frem til i dag. 

Havnen i dag, for sejlere og besøgende 
Havnen er et af de vigtigste knudepunkter i Nice og i virkeligheden for hele den franske riviera, stående ud som en af de vigtigste havne for både, som sejler på tværs af Middelhavet.  

Lympia havnen rummer alle de faciliteter, som en moderne sejler kan forvente af en havn af denne kaliber. 

Du kan checke alle informationer om faciliteter, reservation af kajplads m.m. på dette link:  
https://www.marinareservation.com/marina-port-de-nice-2612 

Færgeruterne fra havnen 
Der afgår færger fra havnen i Nice til henholdsvis Korsika og Sardinien med op til 14 ugentlige afgange.  

Til Korsika er der landgang i havnene Ajaccio, Bastia, L’Ile Rousse og Calvi og på Sardinien er der landgang i havnen Golfo Aranci. 

Overfarten til Korsika tager ca. 5- 8,5 time alt efter valg af ankomsthavn og 17,5 time til Sardinien. Billetpriserne ligger fra ca. 65 euro for en returbillet pr. person og hvis man vil have sin bil med, er prisniveauet fra ca. 165 euro afhængig af de enkelte afgange og valg af ankomsthavn. 

Nærliggende attraktioner 
På selve havneområdet ligger Lympia-kasernen, der er den ældste bygning i havnen og i dag fungerer som kulturelt udstillingslokale med 230 m2 til rådelighed fordelt over flere etager. 

Oprindelig da kasernen blev bygget tilbage i 1750, blev den anvendt til lager og værksted med sine store brede hvælvinger, men i 1802 blev den forvandlet til fængsel for en længere periode. I 1826 blev ”Ur-pavillonen” bygget til. Hele kasernen er i dag flot restaureret og let genkendelig med det flotte ur på den gule facade af hovedbygningen og med kasernebygningen til højre. 

Kun få minutters gang fra havnen ligger Promenade des Anglais og dermed en perlerække af de mange interessante seværdigheder, som Nice kan byde på. Glæd dig til den gamle bydel, Place Masséna, Jardin Albert 1er, Matisse og Chagall museet og mange flere. Du kan se alle oplevelserne samlet herunder. 

Af Tommy Sverre / 2021

Andre oplevelser i Nice
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Haver & parker
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Mad & Vin
 • Markeder
 • Museer
 • Pladser & Promenader
National Musée du Sport à Nice Museer

Det Nationale Sportsmuseum i Nice

Frankrigs nationale sportsmuseum i Nice byder på mange spændende muligheder for sportsfans og kulturinteresserede.
Haver & parker

Kloster Notre-Dame de Cimiez

Kloster Notre-Dame de Cimiez, ligger i bakkerne, der omgiver byen Nice og klosteret er utvivlsomt det mest symbolske sted for Cimiez-området.
Pladser & Promenader

Garibaldi Plads Nice

Garibaldi Plads er smukt beliggende i den nordlige del af den gamle by i Nice. Det er den ældste plads i Nice, som dateres tilbage ...
Pladser & Promenader

Gamle by i Nice – Vielle Ville

Den gamle by i Nice er utrolig charmerende med sine hyggelige små gader, smalle huse malet i betagende sydlandske farver samt velholdte historiske bygninger.
Dyreparker

Phoenix Park

Phoenix Park er en smuk botanisk og zoologisk park med spændende oplevelser til både børn og voksne. Med et af Europas største drivhuse byder parken...
Kunst

Museum for moderne kunst – MAMAC

Beliggende i hjertet af byen, tæt på Place Garibaldi, udstiller MAMAC museet moderne og samtidskunst fra 1950'erne til i dag. 
Borge & slotte

Villa Masséna museum

Villa Masséna er en arkitektonisk juvel fra Belle Époque perioden og rummer i dag et museum for historien om Nice og memorabilia om Napoleon.
Borge & slotte

Colline du Chateau – Slotsbjerget

Dette er et af de mest populære turiststeder i byen og samtidig stedet, hvor Nice så dagens lys omkring år 500 f.Kr.
Kunst

Museum Matisse Nice

Museum Matisse i Nice er et bymuseum og dedikeret til Henri Matisse’ liv og værker, da han tilbragte meget af sit liv i Nice og ...
Kirker & kapeller

Den russiske kirke i Nice – Katedral Saint-Nicholas

Dette er en af de flotteste russiske kirker af sin art uden for Rusland. Det er som et udsnit af Sankt Peters Pladsen i Moskva, ...
Markeder

Markederne på Cours Saleya

Markederne på Cours Saleya præsenterer fire forskellige markeder. Det mest kendte er blomstermarkedet Marché aux Fleurs, der afholdes tirsdag til søndag.
Borge & slotte

Casino Palais de la Mediteranée

Dette er et af de smukkeste paladser på Promenade des Anglais og et arkitektonisk vidnesbyrd på Art-Deco perioden fra starten af 1900-tallet
Borge & slotte

Lascaris palæet

I hjertet af den gamle bydel på rue Droite ligger dette ekstraordinære palæ. Det er et sandt monument i den franske barokke stil, dekoreret med ...
Pladser & Promenader

Masséna pladsen

Place Masséna er et historisk torv i Nice, som forbinder den gamle bydel med den mere moderne nordlige del af byen.
Kunst

Museum Chagall Nice

Museum Chagall Nice er det første nationale museum, der blev bygget for at hylde en kunstner mens han stadig levede. Det ligger på ...
Havne & Øer

Lympia havnen

Lympia havnen er en af de mest populære havne i Europa og det er kun ganske naturligt med sin centrale og smukke placering ved Middelhavet. ...
Haver & parker

Jardin Albert 1.

Jardin Albert 1 er en af Nice’ absolut ældste offentlige haver og man kan næste ikke undgå at møde den enten ..
Pladser & Promenader

Promenade des Anglais

Denne 7 km lange promenade er indbegrebet af Nice og den franske riviera. Et ikonisk vartegn, som i dag tiltrækker alverdens...
Udvalgte oplevelser i byer tæt på Nice
 • Alle
 • Udflugter
Antibes

Udflugter Antibes

Antibes er en mytisk by med en lang historie helt tilbage fra antikken til Grimaldi og Picasso. Gå på opdagelse med Antibes udflugter.
Monaco

Udflugter Monaco

Monaco byder på en perlerække af spændende og interessante udflugter. Alt fra sightseeing i åben bus til skønne sejlture på Middelhavet.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev