Den russiske kirke i Nice – Katedral Saint-Nicholas

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Den russiske kirke i Nice – Katedral Saint-Nicholas

Her møder man en af de flotteste kirker af sin art uden for Rusland. Den russiske kirke i Nice – den ortodokse katedral Saint-Nicholas, er som et udsnit af Sankt Peters Pladsen i Moskva, blot placeret midt i Nice. 

Den russiske kirke i Nice - Katedral Saint-Nicholas
Saint-Nicholas katedralens navn tilskrives den russiske kejser Nicholas II

Den russisk-ortodokse katedral Saint-Nicholas 

Den russiske kirke i Nice er fra 1903, tegnet af arkitekt Mikhail Preobrazhensky fra Sankt Petersborg, og blev bygget for at imødekomme den voksende russiske befolkning, som havde taget bopæl på sydkysten i slutningen af 1800-tallet. 

Der blev først opført en meget mindre russisk kirke i 6 rue Longchamp, Saint-Nicholas Saint-Alexandra i 1859, men den viste sig at blive for lille i takt med den stigende russiske tilstedeværelse i Nice.  Denne kirke findes stadig og er også et besøg værd. 

Saint-Nicholas katedralens navn tilskrives den russiske kejser Nicholas II, som sammen med sin moder kejserinde Maria Feodorovna betalte for opførelsen af kirken.

Grunden, som kirken blev bygget på, den tidligere Bermond Park, var ejet af Kejser Nicholas selv, og denne skænkede han til byggeriet.  

De fem farvede kupler

Katedralen består af fem flotte farvede kupler, hvor den største symboliserer Kristus og de fire mindre symboliserer de fire evangelister; Matthæus, Markus, Lukas og Johannes. Kirken har været klassificeret som historisk monument siden 1987. 

Kuplerne på den russiske kirke i Nice
Den største af kuplerne symboliserer Kristus og de fire mindre symboliserer de fire evangelister

Stor udenpå – lille indeni 

Det storslåede ydre giver den besøgende forventninger om et tilsvarende indre, men her bliver man en anelse skuffet. Dette er dog ikke særlig kendetegnende for netop denne kirke, da også kirker i Rusland er bygget på denne måde. 

Indenfor i den russiske kirke i NIce
Indenfor kan man opleve dekorationer fra La Belle Èpoque-perioden med især blomstermotiver

Indenfor kan man opleve dekorationer fra La Belle Epoque-perioden med især blomstermotiver. Det var oprindelig tanken, at der skulle males en række freskomalerier, men det satte økonomien en stopper for. 

Der er også en stor og flot billed-væg med ikoner, ikonostase, som er fremstillet i Rusland.

Af Tommy Sverre – 2022

man-fre 10.00-18.00 

lørdage 10.00-17.00 

Søndage 12.00-18-00 

Andre oplevelser i Nice
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Dyreparker
 • Events
 • Haver & parker
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Mad & Vin
 • Markeder
 • Museer
 • Pladser & Promenader
 • Udflugter
 • Udsigtspunkter
Haver & parker

Kloster Notre-Dame de Cimiez

Kloster Notre-Dame de Cimiez, ligger i bakkerne, der omgiver byen Nice og klosteret er utvivlsomt det mest symbolske sted for Cimiez-området.

Pladser & Promenader

Garibaldi Plads Nice

Garibaldi Plads er smukt beliggende i den nordlige del af den gamle by i Nice. Det er den ældste plads i Nice, som dateres tilbage til år 1773.

Boat Trip Sejlture

Bådtur fra Nice til Villefranche

Nyd den smukke udsigt over Nice, Villefranche-sur-Mer og Saint-Jean-Cap-Ferrat på en 1-times sejltur langs den franske riviera

Udflugter

hop-on hop-off-bustur i Nice

Udforsk Nice med et 1- eller 2-dages pas til den åbne hop-on hop-off-sightseeingbus. Stig af og på så ofte, du har lyst til, og giv dig tid til at opleve de mest populære steder.

Pladser & Promenader

Gamle by i Nice – Vielle Ville

Den gamle by i Nice er utrolig charmerende med sine hyggelige små gader, smalle huse malet i betagende sydlandske farver samt velholdte historiske bygninger.

Events

Nice Karneval

Karnevallet i Nice er to ugers intens forårsfest på den franske riviera. Oplev karnevalsoptogene, de farvestrålende kostumer og lokkende sambarytmer, som fylder gaderne i Nice sammen med tusindvis af tilskuere.

Dyreparker

Phoenix Park

Phoenix Park er en smuk botanisk og zoologisk park med spændende oplevelser til både børn og voksne. Med et af Europas største drivhuse byder parken…

Kunst

Museum for moderne kunst – MAMAC

Beliggende i hjertet af byen, tæt på ​​Place Garibaldi, udstiller MAMAC museet moderne og samtidskunst fra 1950’erne til i dag. 

Borge & slotte

Villa Masséna museum

Villa Masséna er en arkitektonisk juvel fra Belle Époque perioden og rummer i dag et museum for historien om Nice og memorabilia om Napoleon.

Never Stress Udflugter

Udflugter Nice

Nice er hjertet i Côte d’Azur og herfra udgår mange af de mest interessante udflugter. Book sikkert med gratis afbestilling.

Borge & slotte

Colline du Chateau

Dette er et af de mest populære turiststeder i byen og samtidig stedet, hvor Nice så dagens lys omkring år 500 f.Kr.

Kunst

Museum Matisse Nice

Museum Matisse i Nice er et bymuseum og dedikeret til Henri Matisse’ liv og værker, da han tilbragte meget af sit liv i Nice og Côte d’Azur-regionen.

Markeder

Markederne på Cours Saleya

Markederne på Cours Saleya præsenterer fire forskellige markeder. Det mest kendte er blomstermarkedet Marché aux Fleurs, der afholdes tirsdag til søndag.

Borge & slotte

Casino Palais de la Mediteranée

Dette er et af de smukkeste paladser på Promenade des Anglais og et arkitektonisk vidnesbyrd på Art-Deco perioden fra starten af 1900-tallet

Borge & slotte

Lascaris palæet

I hjertet af den gamle bydel på rue Droite ligger dette ekstraordinære palæ. Det er et sandt monument i den franske barokke stil, dekoreret med fresker, luksuriøst indrettede værelser og ..

Mad & Vin

Madmekka i Gare du Sud

Den store stålhal er nu forvandlet til ét stort kulturelt og gastronomisk mekka og hallen er beriget med en 1.000 kvadratmeter stor mezzanin, der lægges ….

Pladser & Promenader

Masséna pladsen

Place Masséna er et historisk torv i Nice, som forbinder den gamle bydel med den mere moderne nordlige del af byen.

Kunst

Museum Chagall Nice

Museum Chagall Nice er det første nationale museum, der blev bygget for at hylde en kunstner mens han stadig levede. Det ligger på …

Havne & Øer

Lympia havnen

Den gamle havn i Nice – Lympia havnen Dette er en af de mest populære havne i Europa …

Haver & parker

Jardin Albert 1.

Jardin Albert 1 er en af Nice’ absolut ældste offentlige haver og man kan næste ikke undgå at møde den enten ..

Pladser & Promenader

Promenade des Anglais

Denne 7 km lange promenade er indbegrebet af Nice og den franske riviera. Et ikonisk vartegn, som i dag tiltrækker alverdens…

Udvalgte oplevelser i byer tæt på Nice
 • Alle
 • Udflugter
Antibes

Udflugter Antibes

Antibes er en mytisk by med en lang historie helt tilbage fra antikken til Grimaldi og Picasso. Gå på opdagelse med Antibes udflugter.

Monaco

Udflugter Monaco

Monaco byder på en perlerække af spændende og interessante udflugter. Alt fra sightseeing i åben bus til skønne sejlture på Middelhavet.

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev