Villa Ephrussi de Rothschild

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Villa Ephrussi de Rothschild

Mellem Nice og Monaco ligger Villa Ephrussi de Rothschild, som er et af rivieraens smukkeste paladser fyldt med kunstværker, gourmetoplevelser og fantastisk udsigt over Middelhavet fra villaens 9 haver.

Villa Ephrussi de Rothschild
Den utrolig smukke Villa Ephrussi de Rothschild – cityxee.com

Der står en kvinde bag alt – også Villa Ephrussi

Baronesse Béatrice Ephrussi de Rothschild er kvinden bag et af de flotteste og mest komplette steder på den franske riviera – Villa Ephrussi de Rothschild.

I starten af 1900-tallet i Belle Époque-perioden brugte hun 7 år af sit liv på at anlægge de 9 smukke haver, som omkranser paladset men en enestående samling af datidens porcelæn, malerier, gobeliner og møbler.

Villa Ephrussi’s 9 haver

Haveanlægget er ganske enkelt imponerende. Udover master-haven, den franske have og springvandet, der pryder foran villaen, er der hele 8 specialhaver med eksotiske planter fra det meste af verdenen.

Oversigt over de 9 haver hos Villa Ephrussi de Rothschild
Oversigt over de 9 haver hos Villa Ephrussi de Rothschild

Giv dig god tid til fordybelse

Villa Ephrussi’s uforlignelige historiske samling er sammensat af mange forskellige kunstneriske elementer til en helhed, som inviterer nutidens gæster til selvfordybelse og eftertænksomhed.

Stedet er med andre ord ikke et oplagt besøg for familien, som ønsker fart og tempo, men er mere målrettet det voksne publikum, som søger ro og mulighed for at kombinere de historiske oplevelser med gourmet-måltider i husets salon.

Bygningen besøges dog også i undervisningssammenhænge af skoleklasser udenfor højsæsonen.

En kunstnerisk perle på rivieraen

Béatrice Ephrussi de Rothschild blev født i 1864 og var datter af bankmanden og kunstsamleren baron Alphonse de Rothschild.

Som 19-årig giftede hun sig med en russisk bankmand, Maurice Ephrussi, som boede i Paris. Han var en ven af familien og 15 år ældre end Béatrice. Ægteskabet blev aldrig en succes. Maurice gamblede sin formue væk, og i 1904 blev ægteskabet opløst.

Året efter døde hendes far, og hun arvede en enorm formue, som gjorde det muligt for hende at bygge Villa Ephrussi de Rothschild. Villaen blev hendes vinterresidens i de kommende årtier, og i 1933, et år før sin død, testamenterede Béatrice sin villa og alle sine samlinger til det franske kunstakademi, Académie des Beaux-Arts.

7 udsigtspunkter

Fra forskellige punkter i haven er der flotte udsigter mod Villefranche-bugten og langs kysten mod Monaco. Det er med til at give besøget en ekstra oplevelse.

Flot udsigt over Villes-France bugten
Flot udsigt over Villefranche-bugten – ©cityxee.com

Villaen byder også på gourmetmad og underholdning

Villaen er et yndet brunch-sted, og i vintermånederne samt juli og august arrangeres mindre koncerter og intime, romantiske stearinlys-middage. Restauranten tilbyder gourmetkurve, som kan nydes på græsplænerne på en skøn sommeraften under appelsin- og oliventræerne.

I maj måned er der hvert år blomsterfestival, som fejrer forårets ankomst. Se mere om specielle arrangementer på villaens hjemmeside https://www.villa-ephrussi.com/fr/home.

Sådan kan du opleve Villa Ephrussi

Villaen er åben for offentligheden og kan besøges inden for den normale åbningstid – se denne sidst i artiklen.

Du kan også besøge Villa Ephrussi på en 5-stjernet dagstur inklusiv privat rundvisning med GetYourGuide. På turen kan du også opleve Villa Kerylos, Villefranche, Monaco & Èze.

Læs mere om denne vidunderlige dagstur her: Dagstur Côte d’Azur ekstraordinære villaer

Entré-priser

Varierer fra 11-16 euro pr. person op til 45 euro for en familie-billet, inkluderer en guidet rundtur på 1 time og 30 minutters varighed.

Der kan tilkøbes forskellige goumet-tilbud inkluderende brunch, kaffepause eller frokost.

Det er muligt at kombinere entré-billet med adgang til den nærliggende Exotic Garden of Eze for i alt 14,50 euro.

Af Mikael Mortensen – opdateret 2024

Villaen er åben året rundt alle dage fra 10.00 til 18.00, undtagen:

Juli og august: fra kl. 10.00 til kl. 19.00
Fra november til januar: fra 10.00 til 18.00 i weekenden og fra 14.00 til 18.00 på hverdage

Sidste indgang 30 minutter før lukning.

CityXee Rejseguide anbefaler disse unikke oplevelser på Côte d'Azur

Andre pragtfulde villaer på Côte d'Azur
Cap d'Ail

Villa Camélias

Den smukke villa fra Belle Époque-perioden - Villa Camélias - er et spejl af byens kultur og historie, og vidner om en prestigefyldt fortid.
Beaulieu-sur-Mer

Den græske Villa Kerylos

Den græske Villa Kerylos i Beaulieu-sur-Mer er en arkitektonisk perle på rivieraen og en hyldest til den græske oldtid og mytologi.
Antibes

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.
Vence

Villa Alexandrine i Vence

La Villa Alexandrine i Vence - enestående Belle Époque arkitektur - som i dag huser det lokale turistkontor og museet for den polske forfatter Gombrowicz.
Antibes

Château de la Garoupe

Château de la Garoupe stammer fra 1907 og var i ti år en del af et retsforlig og blev i december 2023 solgt for 65 ...
Antibes

Château de la Croë

Se den fantastiske video af den russiske rigmand Roman Abramovich's Château de la Croë, som han har anvendt mere end 33 mill. på at renovere.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev