Riviera Golf de Barbossi

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Riviera Golf de Barbossi

Der er garanti for en helt speciel oplevelse, når du besøger Riviera Golf de Barbossi. Efter 18 huller på denne smukke bane er dit talent blevet udfordret indenfor både golf og kunst.

hovedindgangen til Riviera Golf de Barbossi, Mandalieu
Kunsten er allerede nærværende ved ankomsten til golfanlægget – ©cityxee.com

Riviera Golf de Barbossi

Riviera Golf de Barbossi har en god og kystnær beliggenhed i det sydvestlige hjørne af Cannes og tæt på kystmotorvejen, Autoroute A8. Den giver en nem og hurtig adgang til denne udfordrende golfbane i hjertet af Cote d’Azur.

Golfspillets kunst

Banen giver en usædvanlig kunstoplevelse, hvis man har overskud til at nyde de 22 flotte skulpturer og kunstværker undervejs. For banen, som er designet af Robert Trent Jones Senior, har en høj teknisk sværhedsgrad med drilske greens, som kræver din fulde opmærksomhed.

Græssets hastighed

Det kan være svært at tro på, før man har oplevet det. Men der kan være meget stor forskel på, hvor hurtigt og langt bolden ruller på greens i Barbossi. På de i forvejen kuperede greens gør fænomenet med- og modgræs det ekstra svært at bedømme putte-linjen. Ofte må man forlade greenen med et 3-put eller det, som er værre.

Opvarmning inden tee-off

Det kan med andre ord være en pointmæssig god investering, at bruge 10 minutter på at kalibrere putteren inden start. Der er et fint træningsområdet tæt på klubhuset. Og driving-rangen bør nok også besøges, så sigtekornet kan rettes ind, inden man sætter bolden på første tee. Der bliver brug for stor præcision de næste 4 timer.

Overkommelig start

Banens først hul er et ukompliceret par4-hul med et lille dogleg til højre. Det sikre slag er i venstre side over mod 18. fairway. Højre side er risikabel, da en sidegren til floden Riou de l’Argentière løber hele vejen langs fairway.

hul 1 på Riviera Golf de Barbossi, Mandalieu
Hul 1 starter forsigtigt ud med en overkommelig par4 – ©cityxee.com

Derefter følger et par3-hul. Overvej tee-slaget lidt tid, mens åndedrættet kommer på plads efter en ganske stejl skråning op fra første huls green. Nogle spillere vil allerede tænke, at de måske burde have lejet en buggy. Og på bag-9 vil de sandsynligvis have fortrudt, at de sparede den væk. Der er flere højde-meter i denne bane, end man tror ved første blik.

Husk vand og drikke

Efter hul 2 passerer man klubhuset for sidste gang på runden. Hul 3 er et par5-hul, som leder spillet ud i anlæggets sydlige ende. Derefter spiller man frem og tilbage i anlægget vestlige side, før man returnerer på hul 17 og 18. Husk derfor at have tilstrækkeligt med drikkevarer og energigivende snacks med fra start, for det går også op og ned.

Mellem hul 16 og 17 passerer man anlæggets højeste punkt. Her er en storartet udsigt over banen. Og basis for dagens selfie eller gruppefoto, hvis man ellers har luft nok i lungerne til at holde kameraet stille.

baneoversigt Riviera Golf de Barbossi, MAndalieu
Baneoversigt Riviera Golf de Barbossi, Mandalieu

Generel god stand

Da undertegnede spillede banen i midten af marts, var der god vækst i græsset, og som helhed fremstod banen velplejet. Det eneste minus var tee-stederne, som overalt var meget slidte. Det vidner om, at banen er meget besøgt og også spilles i den sydfranske vinter, når vejret tillader det.

Ikke en nybegynder-bane

Måske skulle klubben overveje udslag fra måtter i en periode, så græsset kunne få lidt fred til at komme sig. Tee-stedernes tilstand skal dog ikke være afgørende for, om man vælger at spille denne veldesignede bane.

Sværhedsgraden og det kuperede terræn bør i den sammenhæng vægte mere, og helt nye golfere vil nok få en bedre oplevelse på nogle af områdets nemmere baner som for eksempel Golf Saint Donat eller 9-hulsbanen Le Provencal Golf.

Kunst for alle pengene

Tilbage i Barbossi er der mange ting at glæde sig over, også selvom golfspillet – undtagelsesvist – ikke lykkes helt på dagen. I roughen mellem hul 4 og 5 får man pludselig øje på tre smukke muser, som er taget direkte ud af den græske mytologi.

krokodiller på hul 11 Riviera Golf de Barbosssi, Mandalieu
Man lurer lige en ekstra gang når man passerer søen på hul 11 & 13 – ©cityxee.com

Og selvom udslaget på hul 11 måske havner i søen over mod hul 13, kan man næsten ikke undgå at trække på smilebåndet, når man får øje på figuren af den erotisk meget buttede kvinde, som har lagt an til et hovedspring, mens tre krokodiller er fanget i et stort grin op mod den blå middelhavshimmel.

Smil og nyd dagen

Der er med andre ord meget at være glad over på Riviera Golf de Barbossi. Og hvis man ellers kan holde hovedet koldt, er det ikke umuligt at komme tilbage med en god score. Banen spilles i par med 71 slag med en overkommelig længde på 5.361 meter fra den gule tee.

fairway hul 11 Riviera Golf de Barbossi, Mandalieu
Udsigten på vej ned af fairway på hul 13 er absolut en af de smukkeste på banen – ©cityxee.com

Husk hul 19

Sædvanen tro byder klubben også på en dejlig restaurant, hvor man på terrassen kan nyde udsigten over det smukke anlæg.

lounge på Riviera Golf de Barbossi, MAndalieu
Både lounge- og restaurantområdet er helt i top og udsigten til hul 18 fornægter sig ikke – ©cityxee.com

Mens golferne kommer hjem på den dejlig brede fairway på det overkommelige hul 18, bør man derfor give sig tid til at udforske det franske menu-kort og sørge for at genoprette væskebalancen på restaurant L’Arbre Jaune som afslutning på en dejlig golfdag.

Klubbens hjemmeside: Riviera Golf de Barbossi

Af Mikael Mortensen – 2022

Andre golfbaner på Côte d'Azur
Klubhuset på Golf de Roquebrune Resort Roquebrune-sur-Argens

Golf de Roquebrune

Golf de Roquebrune tilbyder excellent golf og smuk natur i det bølgende Var-landskab på grænsen mellem Middelhavskysten og bjergene.
Mandelieu-la-Napoule

Old Course Cannes-Mandelieu Golf Links

Old Course er meget mere end en golfbane. Den er en grøn oase i den vestlige udkant af Cannes, hvor byens befolkning slapper af, nyder ...
Biot

Le Provencal Golf byder på god golf og rigtig god mad

Den lokale golfklub i Biot, Le Provencal Golf, byder på et fint træningsanlæg, 9 overkommelige huller og en god og velbesøgt restaurant
Grasse

Golf de la Grande Bastide

"What you see is what you get" på Golf Grande Bastide - her får du det, som du ser, nemlig 18 gode golfhuller uden blinde ...
Grasse

Claux Amic Golf

I skovens dybe stille ro er præcisionsgolf nøgleordet på denne smukke skovbane nær Grassé mellem havet og bjergene
Mougins

Royal Mougins Golf

Royal Mougins Golf er golfmæssigt et førsteklasses højdepunkt på Côte d'Azur og en af Frankrigs ypperste baner
Grasse

Golf Saint Donat

Ved ankomsten præsenterer Golf Country Club Saint Donat sig flot med en bred søjleindgang til klubhuset flankeret af høje cypresser.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev