Golf Saint Donat

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Golf Saint Donat

Ved ankomsten præsenterer Golf Country Club Saint Donat sig flot med en bred søjleindgang til klubhuset flankeret af høje cypresser og et kig ud mod de nordvestlige foralper omkring parfumebyen Grasse i baggrunden. Og kvaliteten holder sig, når man bevæger sig ud på den velplejede golfbane, som er en mellemting mellem en skovbane og en parkbane.

Sværhedsgraden er ikke høj, men de sidste 9 huller kan godt give sved på panden. Der er flere højdemeter gemt i terrænet end man regner med på de i øvrigt ret flade 20 hektarer, som foruden en 18 huls-bane på 6.031 meter også byder på en 9-huls par3 pitch & put-bane på 695 meter. Et udmærket sted for en nybegynder at starte. Og hvis nogle af familiemedlemmerne slet ikke er til golf, så kan der bookes en tennisbane i den nærliggende Tennis Club de Mouans-Sartoux, som råder over 10 baner, eller man kan slappe af i skyggen af en solparasol ved klubbens lille swimmingpool.

At kalde golfanlægget en countryklub er måske lige i overkanten, da banen stort set er omringet af tæt bebyggelse, men der er trods alt nok aktiviteter til, at hele familien kan have en god feriedag i tilbagetrukne omgivelser. 

Kølighed på en tidlig starttid kan anbefales 
Hvis man ikke har en tidlig starttid i den kølige morgen, kan det anbefales, at man lejer en buggy. Det havde jeg og min spillemakker glemt første gang, vi spillede banen. Det blev en varm dag, og der blev drukket adskillige liter vand undervejs på denne drilske bane, som i sit layout og bølgende landskaber har karakteristiske kendetegn fra Robert Trent Jones II.

På anlægget blev der også plads til gode træningsfaciliteter, herunder en 240 meter lang driving range med 24 udslagspladser, hvoraf en tredjedel er overdækkede. Greenfeen kan godt være lidt pebret, især i morgentimerne, men hvis der skal spilles flere dage, kan et golfpas til 3 baner i området være en god rabat-løsning, som man kan læse om på klubbens hjemmeside. 

En blid start 
De første to huller er overkommelige i længde og sværhedsgrad, og min spillemakker satte mig selvfølgelig straks under pres med en birdie på hul 1. Som om jeg ikke svedte nok i forvejen! Hul 3 er ratet som banens sværeste, men er også et af de smukkeste. Et langt par3-hul, som forsvares af høje træer til venstre og floden La Mourachonne til højre. Tee-slaget er med andre ord helt afgørende for, om du kan vriste et par points ud af hullet.

La Mourachonne er en mindre biflod med udspring nær Grasse, som senere løber sammen med den noget større Siagne, der har sit udløb i Middelhavet lige vest for lufthavnen i Cannes. På banen i Saint Donat kommer floden i spil på 7 af de 18 huller. Der er med andre ord stor sandsynlighed for, at mindst en af mine golfbolde nu skvulper rundt i Middelhavet ud for den franske riviera. 

Fremragende udsigter 
På det højt beliggende teested på hul 4 har man igen en bjergtagende udsigt samt et udfordrende tee-slag på et fantastisk par4-hul. Ideelt set skal du slå over La Mourachonne en gang for hvert af de to slag, der tilsammen bringer bolden til landing på den velplejede green. Man kan være godt tilfreds med at score en par og se frem til en håndfuld huller, som afslutter for9 gennem skoven og forbi par3-banen, så husk at slappe lidt af, inden udfordringerne rammer dig igen, straks du begynder på bag9.  

Gourmet-golf 
Husk at forsyne dig med friske drikkevarer, når du passerer klubhuset hen til hul 10, et vanskeligt par3-hul, som øjeblikkeligt straffer dig med vand, hvis du sigter for langt til højre. Fra teestedet har du en god udsigt over det meste af anlægget samt klubbens eget kapel, der gemmer sig smukt bag greenen på hul 10. I kapellet foretages der ofte vielser, da Golf Country Club Saint Donat er et populært sted for bryllupper og fester i klubbens Restaurant La Closerie.

Det er også her, at vi slutter vores runde med tiltrængt mad og drikke, som i kvalitet stikker noget af i den gode retning fra den normale golfrestaurant. I La Closerie bydes der på gode, traditionelle provencalske måltider både til frokost og middag. Menukortet kan ses på klubbens hjemmeside, hvor priserne afspejler kvaliteten uden at man bliver skræmt væk.  

Course management er nøgleordet 
Men før vi kan nyde maden på hul 19, skal bag9 besejres. Efter vandgangen på hul 10 fortsættes på relativt smalle fairways, der kræver stabile, lige slag. Hul 13 er et forbavsende kort par5-hul, som mange kan nå i 2 slag, og på hul 14 bemærker man, hvor kuperet bag9 er i forhold til for9. Man kan godt miste pusten lidt på gåben, og ikke mindst ved udsigten over det skønne hul 15, som igen bringer dig i nærkontakt med floden La Mourachonne. En enkelt torn i øjet, eller rettere sagt øret, er støjen fra den nærliggende motorvej, som forbinder Cannes og Grasse, men det er heldigvis kun på hul 15 og 16, at det larmer mere end fuglenes kvidren.

Floden følger dig også på hul 16 og 17, hvorefter det lange par4-afslutningshul sætter trumf på med to søer, som skal passeres på venstre side i et højre-dogleg. Du får ikke lov til at slappe af, før du står sveddryppende på 18. green med en gennemblødt kasket i hånden efter 6.031 meters udfordrende underholdning på denne udmærkede par71-bane i hjertet af Provence, og drømmer om kølige drikkevarer på restaurantens terrasse, selvfølgelig med udsigt til greenen på hul 18. 

Elitespiller i Saint Donat 
Ligesom de fleste store golfbaner har også banen i Saint Donat opfostret dygtige golfspillere, herunder Romain Langasque, som fik sin først golfkølle i hænderne som 2-årig, og spillede sit første hul i par som 4-årig på Saint Donats anlæg. Siden har Romain Langasque vundet det individuelle verdensmesterskab for amatører, han blev professionel i 2017, og har siden 2019 spillet på Europa-touren med blandt andet en flot 3. plads i Made in Denmark i 2019.  

Hjemmeside: www.golfsaintdonat.com   

Af Mikael Mortensen / 2020. 

Andre oplevelser i Grasse
  • Alle
  • Butikker
  • Events
  • Golf
  • Kirker & kapeller
  • Mad og Vin
  • Monumenter
  • Museer
  • Udflugter
Grasse

Rose Festival i Grasse

Maj er rosens måned i Frankrig. Det fejrer man i verdens parfumehovedstad Grasse, hvor luften i forvejen er fyldt med duftene fra de omkringliggende jasmin- ...
Grasse

Jasmin festival i Grasse

Hvert år den første weekend i august finder den årlige Jasmin festival - Fête du Jasmin - sted i den skønne middelalderby Grasse.
Grasse

Parfumerie Molinard

Hos det berømte parfumerie Molinard kan du både blive klogere på den svære kunst at producere parfume i verdensklasse og dufte til de ædle parfumer, ...
Grasse

Museum Villa Jean Fragonard

Denne elegante villa fra slutningen af 1600-tallet med en storslået have med majestætiske palmer, huser værker af den berømte Grasse-maler Jean-Honoré Fragonard.
Grasse

Golf de la Grande Bastide

"What you see is what you get" på Golf Grande Bastide - her får du det, som du ser, nemlig 18 gode golfhuller uden blinde ...
Grasse

Claux Amic Golf

I skovens dybe stille ro er præcisionsgolf nøgleordet på denne smukke skovbane nær Grassé mellem havet og bjergene
Grasse

Katedralen Notre-Dame du Puy

Katedral Notre-Dame de Puy Denne kirke, opført i provencalsk romansk stil, omtales første gang i 1154 som kirken Saint Marie. Den blev i midten af 1200-tallet ophøjet ...
Grasse

Udflugter Grasse

Grasse er parfumens hovedsted og med kun 20 km til kysten, er byen et oplagt udgangspunkt for udflugter og ture til at opdage Den Franske ...
Grasse

Museet for provencalsk kunst og historie

Her kan du lære om den rige etnografiske, historiske og kunstneriske arv i det østlige Provence, fra forhistorisk tid helt op til første halvdel af ...
Grasse

Monument for de faldne

Dette monument er et værk af billedhugger, Gaston Le Bourgeois i samarbejde med arkitekt, Léon Le Bel fra 1928.
Grasse

Golf Saint Donat

Ved ankomsten præsenterer Golf Country Club Saint Donat sig flot med en bred søjleindgang til klubhuset flankeret af høje cypresser.
Grasse

Fragonard Parfume

Det verdenskendte Fragonard Parfume startede i 1926 og fik navn efter en dengang kendt lokal kunstner fra 1700-tallet, Jean Honoré Fragonard, som især malede pikante elskovsscener. ...
Grasse

Maison Duplanteur

Chocolatier Maison Duplanteur er chokolade med stor passion beliggende i den gamle bydel i Grasse
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev