What you see is what you get at Golf Grande Bastide
På La Grande Bastide får du dét du ser, nemlig 18 gode golfhuller uden blinde slag. Banen er en velholdt parkbane, og den er sjov at spille med drilske greens, som overalt er velbeskyttet af talrige sandbunkers.
Den største udfordring er varmen og 7-8 vandhazarder på den sydlige del af anlægget.
Attention ..!
Franskmænd taler fransk og helst ikke andet end fransk. Men på golfbanen har de trods alt taget et enkelt internationalt ord til sig: FORE. Har du en skæv dag på denne kompakte bane, vil du nok få brug for at råbe det et par gange, for mange fairways ligger tæt ved siden af hinanden. Omvendt har du på denne bane en ærlig chance for at spille alle 18 huller med samme bold, for der er kun få muligheder for at miste den.
Åbningshullet er en af de muligheder, hvor et stort højrehåndshook kan lande i vandet, men ellers er det et uproblematisk par4-hul med et lille højre-dogleg. Herefter spilles en god håndfuld huller tørskoet, inden du igen på hul 8 og 9 har våde strafområder til højre og venstre midtvejs mellem tee og green.
Bemærk i øvrigt, at man ikke vender ved klubhuset efter for9, faktisk kommer man først tæt på dette efter hul 15, som er banens sværeste med et smalt landingsområde i et dogleg mellem to søer. Et kort og kontrolleret teeslag efterfulgt af et noget længere slag mod greenen forekommer at være den bedste løsning for at undgå våde bolde.
Golf på landet
Oversætter man La Grande Bastide direkte er betydningen Det Store Landsted, og hele kvarteret omkring baneanlægget bærer også præg af at være tidligere landbrugsjord. Der er stadig en del mindre landsteder og let industri i området, men flere arealer udstykkes til villakvarterer tæt på både Grasse og Cannes, som kan nås på 30 minutter i bil.
Banen er flad og relativ kompakt, men banearkitekten Cabell Robinson har alligevel formået at skabe en flot bane, som fra den gule tee måler 5.416 meter. Han er tydeligvis inspireret af Robert Trent Jones, som han tidligere arbejdede sammen med, inden La Grande Bastide blev anlagt i 1990 med sine moderne karakteristika i et åbent landskab, hvor man fra de små højdepunkter kan overskue det meste af banen mellem de unge træer.
De brede fairways fører sædvanligvis frem til velbeskyttede greens, og under opvarmningen inden runden, kan det betale sig at bruge et par ekstra minutter på at få styr på hastighedsforskellen mellem at putte i med- og modgræs.
Sydfrankrig leverer dygtige golfspillere
En af Frankrigs mest succesrige golfspillere, Victor Dubuisson, blev født i Cannes i 1990, og han er dermed præcis lige så gammel som La Grande Bastide. Det siges, at han er indehaver af banerekorden, som lyder på 68 slag, og at han har sat den inden han blev professionel i 2010. På denne klassiske par72-bane, hvor du møder et par3-hul 4 gange og lige så mange par5-huller, mens de resterende 10 huller er par4, lyder en banerekord i -4 ikke prangende, men det er måske de vanskelige greens, som forhindrer en lavere score.
I dag er Victor Dubuisson fast inventar på European Tour, og han har desuden spillet med på det vindende europæiske Ryder Cup-hold i 2014 i skotske Gleneagles sammen med blandt andre danske Thomas Bjørn.
Oversigtskort ”Plan Général” for La Grande Bastide
Lyksaligheder på hul 19
God mad og drikke er altid en fortjent og velsmagende afslutning på en runde golf i den franske rivieras bagland, hvor vejret det meste af året er golfvejr. Og allerede ved afslutningen på hul 15 risikerer man at blive ekstra tørstig, når man putter ud på greenen lige foran klubhusets skyggefulde terrasse. Men derfra skal man videre til hul 16, som er et kort par3-hul efterfulgt af de to afsluttende par4-huller, som kun bør give problemer, hvis man driver teeslaget på hul 18 for langt ud i doglegget.
Banen kan desværre blive lidt brun og afsvedet – men stadig spilbar – i sommermånederne, hvor tilstrækkelig vanding er en dyr fornøjelse. Klubrestaurantens priser er til gengæld beherskede, og man kan få et fornuftigt måltid ledsaget af en kold øl eller et glas lokalbrygget vin uden lommesmerter.
Greenfee veksler noget i pris mellem cirka 40 og 85 euro afhængig af sæson og tid på dagen, men klubben er en del af Open Golf Club-konceptet, hvor det er muligt at købe greenfee på flere baner til en bedre samlet pris.
Proshoppen lejer selvfølgelig også buggies og køller ud, men jeg foretrækker personligt at spille denne bane på gåben og med eget udstyr. Husk at investere i en baneguide ”Carnet de Parcours”, inden du går ud og nyder denne overkommelige bane i den franske rivieras bagland.
Af Mikael Mortensen – 2020.
- Alle
- Butikker
- Events
- Golf
- Kirker & kapeller
- Mad & Vin
- Monaco
- Monumenter
- Museer
- Udflugter