Museet for provencalsk kunst og historie

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Museet for provencalsk kunst og historie

Musee d’Art et d´Histoire de Provence 
Dette unikke kunst- og historie museum i Provence blev indviet i 1921 af Francois Carnot, der havde den idé at skabe et regionalt museum for at besøgende kunne lære om den rige etnografiske, historiske og kunstneriske arv i det østlige Provence, fra forhistorisk tid helt op til første halvdel af det 20. århundrede. 

Francois Carnot var søn af republikkens præsident og havde en stor personlig formue, som gjorde ham i stand til at udføre et restaureringsarbejde af bygningens mange rum. 

Indenfor finder du en samling af kunst, porcelæn, tekstiler, møbler, smykker, landbrugsredskaber og våben. 

Bygningen har tidligere tilhørt en af de ældste adelige familier i Provence – Marquis Jean-Paul de Clapiers-Cabris. Den blev bygget i 1771 af den milanesiske arkitekt Jean Orello og blev til Hotel de Clapiers-Cabris.  

Neoklassisk arkitektur
Det er stadig et af de mest elegante huse i Provence og har fået tilnavnet ”Den lille Trianon de Grasse” på grund af dets tilhørsforhold til den neoklassiske arkitektur. Linjerne er dog blødgjort af lyserøde okkerfarver i italiensk stil.
 

Over indgangsdøren er placeret en hovedskulptur – ”Head of Gordon” – som spyr hugorme ud af sin mund.  

Gorgon hovedet, som spyr slanger ud af munden

På bagsiden af bygningen gemmer der sig en hyggelig have (nu historisk monument) på 1200 m2, som senest er re-designet af landskabsarkitekt Jean Mus. Et dejligt åndehul på turen gennem dette skønne museum. 

Den skønne lille have, som giver museet en ekstra dimension 

Den flotte have er beplantet med en enorm magnolia, Japansk persimmon (Diospyros kaki), laurbær, mispel (Mespilus germanica) og de ikoniske palmer – introduceret til Côte d’Azur i det 19. århundrede.  

Af Tommy Sverre / 2021

Billed-galleri fra museet:

Maj – september: alle ugens dage 10-19

Oktober – april: alle ugens dage 10-17.30

Der er lukket: 1. maj, 25. december og 1. januar.

Andre oplevelser i Grasse
  • Alle
  • Butikker
  • Events
  • Golf
  • Kirker & kapeller
  • Mad & Vin
  • Monumenter
  • Museer
  • Udflugter
Events

Rose Festival i Grasse

Maj er rosens måned i Frankrig. Det fejrer man i verdens parfumehovedstad Grasse, hvor luften i forvejen er fyldt med duftene fra de omkringliggende jasmin- ...
Events

Jasmin festival i Grasse

Hvert år den første weekend i august finder den årlige Jasmin festival - Fête du Jasmin - sted i den skønne middelalderby Grasse.
Museer

Parfumerie Molinard

Hos det berømte parfumerie Molinard kan du både blive klogere på den svære kunst at producere parfume i verdensklasse og dufte til de ædle parfumer, ...
Kunst

Museum Villa Jean Fragonard

Denne elegante villa fra slutningen af 1600-tallet med en storslået have med majestætiske palmer, huser værker af den berømte Grasse-maler Jean-Honoré Fragonard.
Golf

Golf de la Grande Bastide

"What you see is what you get" på Golf Grande Bastide - her får du det, som du ser, nemlig 18 gode golfhuller uden blinde ...
Golf

Claux Amic Golf

I skovens dybe stille ro er præcisionsgolf nøgleordet på denne smukke skovbane nær Grassé mellem havet og bjergene
Kirker & kapeller

Katedralen Notre-Dame du Puy

Katedral Notre-Dame de Puy Denne kirke, opført i provencalsk romansk stil, omtales første gang i 1154 som kirken Saint ...
Udflugter

Udflugter Grasse

Grasse er parfumens hovedsted og med kun 20 km til kysten, er byen et oplagt udgangspunkt for udflugter og ture til at opdage Den Franske ...
Monumenter

Monument for de faldne

Dette monument er et værk af billedhugger, Gaston Le Bourgeois i samarbejde med arkitekt, Léon Le Bel fra 1928.
Golf

Golf Saint Donat

Ved ankomsten præsenterer Golf Country Club Saint Donat sig flot med en bred søjleindgang til klubhuset flankeret af høje cypresser.
Museer

Fragonard Parfume

Det verdenskendte Fragonard Parfume startede i 1926 og fik navn efter en dengang kendt lokal kunstner fra 1700-tallet, Jean Honoré Fragonard, som især malede pikante elskovsscener. ...
Annonce

Maison Duplanteur

Chocolatier Maison Duplanteur er chokolade med stor passion beliggende i den gamle bydel i Grasse
Annonce

Café des Musées

Denne charmerende, velbeliggende café med sin skyggefulde terrasse er det perfekte stop mellem seværdighederne i Grasse
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev