Rose Festival i Grasse

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Rose Festival i Grasse

Maj er rosens måned i Frankrig. Det fejrer man i verdens parfumehovedstad Grasse, hvor luften i forvejen er fyldt med duftene fra de omkringliggende jasmin- og lavendel-marker.

Springvand med roser i Grasse
Springvandet på Place aux Aires er flot dekoreret med farverige roser – ©cityxee.com

Rose Festival i Grasse

I mere end et halvt århundrede er Expo Rose – Rose Festival i Grasse – blevet afholdt, hvor byen over en weekend i maj hylder rosen – dronningen af alle blomster – samt hædrer skaberne og producenterne af roser. 

Den gamle bys i forvejen smukke og intime gader, springvand, statuer og offentlige pladser dekoreres med buketter, rosenbuske og tusindvis af afskårne roser. Og butiksejerne i byen forsøger at overgå hinanden i fantasifulde rosendekorationer foran deres forretninger.

Gul 2CV dekoreret med boomer i Grasse
Kreativiteten kender ingen grænser til Rose Festivalen i Grasse

Euforisk duft gennemstrømmer hele byen

Duften i gaderne er fantastisk, da det ikke kun er de titusindvis af roser, der dufter, men også rosenparfume, der sprøjtes via forstøvere ud i gaderne i den gamle bydel og bidrager til dufteksplosionen.

Over gaderne er ophængt i tusindvis af lyserøde paraplyer, som danner et flot tag og kaster deres ottekantede mønstre ned som skygger på gadernes belægning.

Lyserøde paraplyer i Grasse's gader
De lyserøde paraplyer der kaster en hel særlig glans over byens gågader – ©cityxee.com

På trappen op til pladsen Cours Honorè Cresp er den lyserøde løber lagt ud, og på den ene del af den store plads har lokale producenter sat deres boder op med kunsthåndværk og lokale specialiteter. Pladsens resterende areal er et blomsterhav, hvor producenter viser rosen frem i alle tænkelig farver og former.

Den røde løber på trappen til Cours Honoré Cresp i Grasse
Den røde løber på trappen til Cours Honoré Cresp i Grasse

Danse- og musikforestillinger i gaderne og på pladserne i byen over hele weekenden fuldender festivalen, som på alle måder er et besøg værd, uanset om rosen er ens favoritblomst eller ej.

Link til byens officielle side: Grasse Rose Festival

Læs også om Jasmin festivalen i Grasse

Af Kim M. Nielsen – 2024

CityXee anbefaler disse ture / oplevelser omkring Grasse

Andre oplevelser i Grasse
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev