Fragonard Parfume

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Fragonard Parfume

Det verdenskendte Fragonard parfume startede i 1926 og fik navn efter en dengang kendt lokal kunstner fra 1700-tallet, Jean Honoré Fragonard, som især malede pikante elskovsscener.  

Det smukke domicil for parfumeriet Fragonard
Det smukke domicil for parfumeriet Fragonard ©cityxee.com

Eugéne Fuchs og hans efterkommere 

Den unge forretningsmand og kunstinteresserede Eugène Fuchs, som slog sig ned i byen Grasse, gik i tiden omkring Første Verdenskrig med tanker om at gøre noget stort ud af et nyt koncept i parfume-industrien. Det gik ud på at sælge duftprodukt-er direkte til de mange turister, der var begyndt at åbne øjnene for Rivieraens velsignelser. Han startede i 1926 en fabrik og navngav den efter en dengang kendt lokal kunstner fra 1700-tallet, Jean Honoré Fragonard, som især malede pikante elskovsscener.  

Fragonard drives i dag af 3. generation 

Fragonard blev senere glemt og døde fattig, men hans navn lever videre, idet Parfumerie Fragonard den dag i dag er et verdensnavn, som har været drevet af tre på hinanden følgende generationer. 

I dag drives Fragonard af 3. generation og historien kan følges i et særlig indrettede lokale

Eugène Fuchs overlod tøjlerne til sin søn og sin svoger, og ikke mindst sidstnævntes søn Jean-Francois Costa moderniserede firmaet og ekspanderede det betragteligt. I dag er det Jean Francois’ tre døtre, der på dygtig vis driver forretningen videre. Virksomheden ligger på Boulevard Fragonard og besøg modtages gerne, ligesom duftprøver sælges. På tredje sal har firmaet indrettet et museum for parfume; så afgjort et besøg værd. 

På rundvisning i Fragonard parfume

Virksomheden ligger på nr. 20 Boulevard Fragonard i F-06130 Grasse. De har egen parkeringsplads og tilbyder besøgende at se både værksteder og laboratorier med gratis guide, blot man aftaler dette i forvejen (tourisme@fragonard.com). 

produktionslokalerne på Fragonard parfume i Grasse
Det er en interessant oplevelse at besøge produktionslokalerne – eventuelt som en gruppe udflugt

Processen for parfumefremstilling på stedet og i Grasse som helhed bliver nøje gennemgået, og man får et grundigt indblik i, hvad der er parfume, hvad der er eau de parfum, og hvad der er eau de toilette. Det er nemlig ikke det samme! 

En del af parfumebutikken hos Fragonard i Grasse ©cityxee.com

Man får også rig lejlighed til at købe ind i gaveshoppen, og så må man endelig ikke undlade at få det spændende museum på øverste etage med.    

Af Peter Sejersen / 2020

Alle ugens dage 9-19

CityXee anbefaler disse parfume-oplevelser i Grasse:

Andre oplevelser i Grasse
  • Alle
  • Butikker
  • Golf
  • Kirker & kapeller
  • Mad & Vin
  • Monumenter
  • Museer
  • Udflugter
Museer

Parfumerie Molinard

Hos det berømte parfumerie Molinard kan du både blive klogere på den svære kunst at producere parfume i verdensklasse og dufte til de ædle parfumer, ...
Kunst

Museum Villa Jean Fragonard

Denne elegante villa fra slutningen af 1600-tallet med en storslået have med majestætiske palmer, huser værker af den berømte Grasse-maler Jean-Honoré Fragonard.
Golf

Golf de la Grande Bastide

"What you see is what you get" på Golf Grande Bastide - her får du det, som du ser, nemlig 18 gode golfhuller uden blinde ...
Golf

Claux Amic Golf

I skovens dybe stille ro er præcisionsgolf nøgleordet på denne smukke skovbane nær Grassé mellem havet og bjergene
Kirker & kapeller

Katedralen Notre-Dame du Puy

Katedral Notre-Dame de Puy Denne kirke, opført i provencalsk romansk stil, omtales første gang i 1154 som kirken Saint ...
Udflugter

Udflugter Grasse

Grasse er parfumens hovedsted og med kun 20 km til kysten, er byen et oplagt udgangspunkt for udflugter og ture til at opdage Den Franske ...
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev