Præcisionsgolf i Golf du Claux Amic
I skovens dybe stille ro er præcisionsgolf nøgleordet på denne smukke skovbane nær Grasse mellem havet og bjergene.
Tag en dyb indånding
Allerede ved ankomsten til klubben kan man fornemme stilheden, den rolige atmosfære og den friske luft fra bjergene. Beliggende i blot 600 meters højde over havet er det nok i overkanten at kalde Claux Amic for en bjergbane, og den viser sig også at være mindre kuperet end frygtet.
Selvom banen blev spillet en tidlig morgen i juni, så når temperaturen hurtigt op omkring 30 grader, og en buggy vil nok være at foretrække for de fleste golfspillere, som gerne vil have luft og energi nok til at nyde alle 18 huller på den flot anlagte bane. Området var tidligere et privat jagtdistrikt fra det 17. århundrede, indtil golfsporten blev populær og skovens dyr fik fred.
Storslået udsigt til hav og bjerg
Banen er nænsomt anlagt på et bjergside-plateau i en tidligere skov med masser af egetræer og pinjer.
Nogle golfspillere vil hævde, at motorsaven ikke har været brugt tilstrækkeligt, for man står ofte på tee-stedet og ryster lidt på hovedet og hænderne, mens man forsøger at visualisere sit drive ud i den smalle åbning mellem de cirka 20 meter høje og tætte træer i begge sider.
Det er på sådan en bane, at man helst ikke skal være vant til at sigte 50 meter til siden for at gøre plads til at slice bolden tilbage på fairway; dét er der simpelthen ikke plads til.
I stedet skal der tænkes i korte og præcise jern-slag, hvilket harmonerer fint med, at banen kun er 5.375 meter lang fra den gule tee, og mange huller er derfor mulige at spille i par for selv de mere kortslående spillere.
Tungen lige i munden
De 18 huller spilles i par med 72 slag, og med et præcist drive er der gode muligheder for en fornuftig start med to par-4 huller på overkommelige 275 meter, hvorefter man allerede befinder sig helt ude på anlæggets sydøstligste spids.
Her finder man banens bjergtagende signaturhul, som spillemæssigt er et ukompliceret par-3 hul, men udsigten skal man huske at nyde i fulde drag.
Fra tee-stedet ser man ned over greenen, og blikket forsvinder derefter i varmedisen ud i et storslående panorama ned ad bjergsiden på de maritime for-alper og ender 15 kilometer væk ved middelhavskysten med konturerne af Lérins-øerne i bugten ved Cannes.
Et besøg ved fæstningsanlægget på den største af øerne, Sainte-Marguerite, kan i øvrigt stærkt anbefales, men det er en helt anden historie.
Tilbage på golfbanen og med stor selvtillid efter et veloverstået hul 3 bevæger man sig nu videre til dagens første par-5 hul.
Med 395 meter er det igen et usædvanligt kort hul, hvor course management og balancen mellem længde og præcision er afgørende for en god score og et rimeligt tempo i spillet.
Hvis bolden først fanges af træerne, som flere steder nærmest læner sig ind over fairway, så er risikoen for en tabt bold stor, da skovbunden oftest vokser højt op om benene under træerne.
Halvvejsvending ved klubhuset
Efter den første håndfuld huller har man vænnet sig til banens layout, og resten af vejen ind på for-9 går frem og tilbage i skoven på velplejede fariways, inden man vender på bagsiden af klubhuset.
Overalt finder vi fine tee-steder og greens, der tager godt imod boldene, så den største udfordring er helt sikkert at få bolden i spil fra tee.
Husk at få rigelige drikkevarer med eller at fylde op ved halvvejen, inden sigtekornet rettes ind mod hul 10, hvor driving rangen på højre side følger fairwayen i et blødt højre-dogleg op mod en velbeskyttet green med 4 sandbunkers, som tager godt imod alle slicede approach-slag.
Ved hul 13 kommer banens første alvorlige våde udfordring. Greenen på dette 153 meters par-3 hul er velbeskyttet af en mindre sø, som nødvendigvis skal passeres i luften, hvis bolden skal holde sig tør og man skal have points med sig videre mod banens sidste 5 huller. De fleste huller kendetegnes ved et lige forløb, men på hul 16 venter et meget skarpt venstre-dogleg, og man skal passe på ikke at drive bolden for langt fra tee, så den løber ud i bunden af svinget.
Herfra står man med et kort slag til green, som for alt i verdenen ikke skal toppes, så bolden triller over green og ned i den bagvedliggende sø. Et overkommeligt hul, som sagtens kan gå galt. Golf, når det er bedst.
Afslappende afslutning i klubrestauranten
Golfmæssigt slutter banen lidt tamt på hul 17 og 18, hvor greenen gemmer sig på bagsiden af klubhuset. Men hul 19 bør man alligevel tage sig tid til at nyde. I restauranten Le Club serveres dagens ret for overkommelige priser, og det er også muligt at købe en banesandwich og drikkevarer til at tage med ud på banen.
Det er også i klubhuset, at man ved ankomst betaler greenfee, træningsbolde og eventuel leje af udstyr og buggy.
Husk desuden en baneguide ”Carnet de Parcours”, for selvom der også er fine hul-oversigtskort ude ved de enkelte tee-steder, så forklares de lokale regler i hæftet. En særlig regel for lempelse uden straf findes, hvis bolden lægger sig til hvile bag mindre klippestykker i spilretning. De opragende klippestykker er ikke-flytbare forhindringer, som man kan og bør droppe fri af.
Restauranten bør man til gengæld give sig tid til at nyde som afslutningen på endnu en dejlig dag på golfbanen. Dem venter der nemlig mange af i Claux Amic.
Af Mikael Mortensen / 2021
- Alle
- Butikker
- Events
- Golf
- Kirker & kapeller
- Mad & Vin
- Monumenter
- Museer
- Udflugter