Absint Bar & Museum i Antibes

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Absint Bar & Museum i Antibes

Gå ikke glip af denne helt ekstraordinære oplevelse godt gemt under jorden i en lokal souvenirbutik og nede i en hvælvet kælder fra det 9. århundrede

Ansigt Bar facade Antibes
Absint Bar ligger noget utraditionelt i kælderen hos en souvenirbutik -©cityxee.com

Absint Bar i Antibes – en fortryllende oplevelse

Når du vandrer gennem de serpentinske gader i Antibes, går du samtidig i fodsporene på Picasso, Hemingway og utallige andre kendte kunstnere. Men intet indkapsler bohemeånden i denne historiske by, som den skjulte perle under jorden, også kendt som Absint Bar.

Den grønne fe – Absint

Gemt under de gamle stenmure i den gamle bydel ligger Absint Bar eller Bar à Absint som en unik tidskapsel, der går tilbage til det 19. århundrede. Dengang blev absint ofte omtalt som ‘Green Fairy’, og var den foretrukne drik for mange kunstnere, forfattere og intellektuelle.

Absint Bar Antibes indenfor
Den hvælvede kælder, der huser Absint Bar, går tilbage til det 9. århundrede – ©cityxee.com

Når du træder ind i baren, vil du blive ramt af den atmosfæriske charme, en blanding af historie og mystik, der udstråler fra enhver antik genstand, der udsmykker baren. Den dæmpede belysning reflekterer de grønne flasker, der står langs væggene, og kaster en trylleformular af tidløs ånd op på det hvælvede loft.

Den ‘grønne fe’ er ikke bare en mystisk fortælling. Absint, en ånd med et kraftigt slag, siges at fremkalde kreativitet og endda hallucinationer, selvom sidstnævnte påstand er mere myte end virkelighed.

På et tidspunkt troede man blandt andet, at absint havde en præventiv virkning på malaria, og det blev givet til franske soldater i Algeriet i 1840’erne.

Den blev dog på grund af sine påståede negative påvirkninger af nervesystemet forbudt i 1915.

Absint er lavet på havemalurt, grøn anis og fennikel. Og det var havemalurten, som indeholder det aktive stof Thujon, der var den stygge ulv i blandingen som førte til forbuddet.

Dagens absint er dog ganske harmløs

Dagens absint produceres omhyggeligt. Den er fri for skadelige komponenter, men dens romantiske og oprørske ry forbliver. Den serveres traditionelt med en hul-ske, en sukkerterning og en karaffel vand, så du kan dryppe vandet langsomt for at fortynde ånden efter din smag. Det er et omhyggeligt ritual, der forvandler den enkle handling at nyde en drink til en finurlig oplevelse.

Absint drink under forberedelse
Absint serveres i et glas hvorpå der hviler en lille ske med en sukkerknald, så man selv kan bestemme smagen -©cityxee.com

Absint Bar – ikke som andre barer

Men hvad der virkelig adskiller Absint Bar fra andre er dens atmosfære. Intim og stemningsfuld ligner den mere en privat salon fra Belle Époque-tiden end en traditionelt bar.

Atmosfæren buldrer af en energi, der føles levende, som om væggene selv kunne dele fortællinger om digtere, malere og pirater, der har nippet til deres absint her gennem århundreder. De slidte træborde, vintage absintudstyr og den eklektiske samling af kunstværker tilføjer følelsen af at træde ind i en anden æra.

toilettet på Absint Bar i Antibes
Toilettet ligger meget atypisk i baren bag et fængselsgitter og med et stofforhæng – ganske charmerende på sin helt egen måde -©cityxee.com

I en verden, der i stigende grad omfavner det hurtige og det nye, inviterer Absint Bar i Antibes dig ind i en dejligt oase. Den inviterer dig til at sætte tempoet ned, nyde ritualet og omfavne den forførende fortælling om den grønne fe.

Et besøg i baren er mere end bare en aften i byen. Det er en rejse ind i en anden tid, et andet tempo og en unik kunstnerisk arv. Hvis du nogensinde kommer til Antibes, er en tur til Absint Bar ikke bare et forslag, det er et must.

Læs også:

Af Tommy Sverre – 2023

CityXee Rejseguide anbefaler disse unikke oplevelser på Côte d'Azur:

Andre oplevelser i Antibes
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Dyreparker
 • Haver & parker
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Mad & Vin
 • Markeder
 • Monumenter
 • Museer
 • Strande
 • Udflugter
 • Vandreture
 • Vaskehuse
Mad & Vin

Absint Bar & Museum i Antibes

Gå ikke glip af denne helt ekstraordinære oplevelse godt gemt under jorden i en lokal souvenirbutik og nede i en hvælvet kælder fra det 9. ...
Strande

La Garoupe Strand Antibes

La Garoupe Strand Antibes er af de mest berømte og eksklusive sandstrande på Côte d'Azur, beliggende i en malerisk bugt med klipper.
Borge & slotte

Villa Eilenroc Antibes

Den elegante og overdådige Villa Eilenroc Antibes havde sin storhedstid under den berømte periode La Belle Epoque og er i dag åben for offentligheden.
Kirker & kapeller

Kapel Sankt-Bernardin

Det smukke og næsten magiske Sankt-Bernardin kapel er beliggende midt i den gamle bydel i Antibes. Der er bygget på romerske fundamenter og stammer fra ...
Museer

Museet for historie og arkæologi

Historiske genstande helt tilbage fra romertiden udstilles i bastion Saint-André bygget af militærarkitekten Vauban i 1698 og som er et historisk monument.
Borge & slotte

Château de la Garoupe

Château de la Garoupe stammer fra 1907 og var i ti år en del af et retsforlig og blev i december 2023 solgt for 65 ...
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev