Vandretur Sentier de la Brague – Biot/Valbonne

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Vandretur Sentier de la Brague – Biot/Valbonne

Vandretur “Sentier de la Brague” går mellem de to middelalderbyer Biot og Valbonne. Den følger floden La Brague igennem et naturskønt skovområde og er en behagelig skyggefuld vandretur, særligt i de varme sommermåneder.

Vandretur La Brague Biot/Valbonne
Floden La Brague følges på denne naturskønne vandretur mellem Biot og Valbonne – ©cityxee.com

Turbeskrivelse: Vandretur Sentier de la Brague 10 km
Denne beskrivelse tager udgangspunkt med start i Biot og mål i Valbonne. Man kan også gå den modsatte vej. Hele turen går langs en smuk og naturskøn skovsti, der charmerende følger floden La Brague. Om sommeren er turen dejlig skyggefuld, og om vinteren giver skoven læ for vinden.

Vegetationen er afvekslende, og undervejs er der flere naturlige små “swimmingpools” med køligt vand, som man kan tage sig et forfriskende dyp i.

Badested langs Brague-floden
Der er flere fine bademuligheder på turen langs Brague-floden – ©citycee.com

Stien er godt markeret, og der er flere skønne steder at gøre holdt for en medbragt picnic.

Og uanset om man går turen fra Biot eller fra Valbonne, så giver endedestinationen rig mulighed for at få en velfortjent servering på en af byernes hyggelige restauranter eller caféer.

Der er rigtig gode parkeringsmuligheder i Biot (parking des Bâchettes), og man skylder sig selv at gå en tur i denne hyggelige by, der er verdensberømt for sin produktion af glas (La Verrerie de Biot) og det imponerende Fernand Léger kunstmuseum.

  • Længde: 10 km
  • Sværhedsgrad: Let
  • Tidsforbrug: 2,5-3 timer
  • Elevation: +208/-25 m

Turstart vandretur Sentier de la Brague – Biot til Valbonne

Turen starter i Biot og begynder ved den lille vej Chemin Joseph Durbec. Følg denne asfalterede vej cirka 300 meter, indtil den drejer skarpt 90 grader. I svinget på venstre side er en lille trappe, der leder ned til selve stien.

Herfra er det blot at følge skiltene mod Valbonne. Vandrestien hedder officielt “Sentier de la Brague” og kommer man i tvivl undervejs (nogle gange deler stien sig uden skiltning), så tag den sti, der følger tættest på floden.

Retur til Valbonne

Man kan enten gå samme vej tilbage eller tage bus 10, som afgår lige ved siden af parkeringspladsen ved Rue d’Opio.

Af Mette F. Willumsen – opdateret 2024

Andre oplevelser i Biot
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev