Vandretur i Mimoseskoven i Mandelieu

Vandretur i Mimoseskoven i Mandelieu

I Forêt Communale du Grand Duc i Mandelieu, Europas største mimoseskov, finder man nogle helt suveræne vandrestier, hvor de gule mimoser totalt dominerer landskabet i deres blomstringssæson

Turbeskrivelse

Når bilen er parkeret på hovedvej D92 mod Tanneron, går turen først 1,2 km ind til start/udgangspunktet for vandreruterne i Mimoseskoven i Mandelieu: Piste du Grand Duc, Piste des Fenouillers og Piste de Barbossi. Men allerede på de første 1200 m fornemmer man turens storslåede indtryk på vej ind til Europas største mimoseskov.

Fremme ved de forskellige tures startpunkter vælger man, hvilken af dem man har lyst til at gå. Turene kan fint kombineres alt efter hvor langt man vil gå. Man kan se turene på det fine oversigtskort placeret ved startpunktet.

Stierne er brede og velanlagte, og alle kan være med. Der er normalt masser af sol og flotte udsigter undervejs, flere steder med udsigt over Baie de Cannes og Lérins øerne.

  • Længde: 2 x 1,2 km + 2,5 til 6,5 km
  • Sværhedgrad: Let
  • Tidsforbrug: 1-3 timer
  • Elevation +/- 257 m

Turstart

Turen starter fra parkeringspladsen ”Parking du Grand Duc” på D92 (se kortet). De fleste vil nok komme fra motorvejen A8, og via afkørsel 40 (Mandalieu) kommer man hurtigt ind på D92 mod Tanneron. Herfra tager det kun få minutter inden man er fremme ved parkeringspladsen.

Vandreturene er meget populære, og især i weekenderne i mimosernes højsæson kan der være usædvanligt mange besøgende. Her vil der være særlig mange biler, og man må parkere langs hovedvejen.

Hele vejen op til parkeringspladsen, som ligger på højre side, er vejsiderne fyldt med mimosetræer.

Overfor parkeringspladsen begynder den første del af ruten. Der er et skilt, der viser, at der er start/udgangspunkt til de forskellige stier 1,2 km fremme. 

oversigtsskilt med vandreture i mimose skoven i Mandalieu
Når bilen er parkeret, kan man studere kortet, som viser fint vej ind til de forskellige vandreruter i mimoseskoven – ©cityxee.com

Piste du Grand Duc og Piste de Barbossi

Ved startpunktet er der 3 hovedruter at vælge i mellem. Vælger man f.eks den blå (piste de Grand Duc) og brun (piste de Barbossi) i forlængelse af hinanden, er det totalt ca. 8,5 km inklusiv turen fra parkeringspladsen. Men der er også mindre oplevelsesstier, som er mellem 360 m og 1320 m lange.

Ruteskilt med de forskellige vandreuter i mimose skoven i Mandalieu
Det store kort ved udgangspunktet viser de forskellige ruter man kan vælge – ©cityxee.com

Man går på brede stier med fantastiske udsigter og med god skiltning hele vejen.
Overalt blomstrer mimoserne. I det fjerne ses det azurblå hav og Lérins øerne ud for Cannes, hvilket gør udsigten endnu mere imponerende.

Vandretur i mimose skoven med udsigt over Middelhavet
Flere steder undervejs er der fine udsigter mod Middelhavet – ©cityxee.com

Det går jævnt op og ned med flere oplagte muligheder undervejs for at spise en medbragt frokost.

En skøn tur fyldt med klare tegn på, at foråret er på vej.

Hvis man vil plukke nogle grene med mimoser, så er et godt sted i det sydligste hjørne af den blå sti. Normalt på ruterne hænger mimoserne lidt uden for rækkevidde, men her er en lille sidesti, hvor mimoserne står helt ud til stien og i en lav højde.

mimose skoven i Mandalieu
Om eftermiddagen når solen skinner ind fra vest og kastes et smukt lys over skoven – ©cityxee.com

Mimose Festival i Mandelieu

Mandelieu-la-Napoule er kendt som et af de helt store arnesteder for fejringen af den gule mimose. Hvert år i februar fejrer byen mimosen med masser af farverige dekorationer og optog. Se mere info på festivalens hjemmeside: The Mimosa Festival

Mimoserne blomstrer fra starten af januar til engang i marts måned i Provence og Côte d’Azur, og er den første rigtige forårsbebuder. Fra Bourmes-les-Mimosas til Mandelieu-la-Napoule er der samlet 130 km vandreruter, hvor mimosen kan beundres i sit naturlige element.

Den gule mimose og den “ægte” mimose, også kaldet “Rør mig ej”

Der er generelt en del misforståelser omkring de forskellige mimose-arter.

Den mest kendte mimose – også kaldet “Rør mig ej” – er den ægte mimose (Mimosa pudica), som er en indendørsblomst i lilla farver. Den kaldes også den sarte mimose, da den folder sine blade sammen ved berøring.

Den er dog ikke i familie med med en gule mimose, som dannes på sølvakacietræer (Acacia dealbata), og oprindeligt stammer fra Australien.

Den gule mimose (Acacia dealbata)
Den gule mimose (Acacia dealbata) – foto AdobeStock

Den menes at være blevet introduceret på den sydfranske riviera af en overvintrende aristokrat i 1860. Den vokser typisk som buske eller træer.

Af Tommy Sverre – 2022

Mere fra Vandreture
  • Alle
  • Vandreture
Vandreture

De bedste kyststier på Côte d’Azur

Er du fascineret af det krystalklare glitrende sydfranske middelhav, den spændende flora og auraen af de herskabelige gamle villaer, der præger landskabet, så er disse populære vandrestier langs kysten lige noget for dig.

Monaco

Vandretur Monaco – Mala Beach

Vandreturen fra Monaco til Mala Beach (Cap d’Ail) er en flot og oplevelsesrig tur langs kysten mellem Monaco og Cap d’Ail. Og Mala Beach er en af de mest idylliske strande på hele Côte d’Azur.

Nice

Vandretur Nice – Villefranche-sur-Mer

Denne vandretur fra Nice til Villefranche-sur-Mer er en af de smukkeste kyststier langs den franske riviera. Med start i Nice’ gamle havn Lympia og endestation i den utrolig pittoreske lille havneby Villefranche.

Saint-Jean-Cap-Ferrat

Vandretur rundt Cap-Ferrat

Denne vandretur rundt Cap-Ferrat er en fantastisk måde at opleve skønheden ved den franske rivieras kystlinje på. Den er dejlig varieret og let at gå.

Chemin de Nietzsche èze Èze

Vandretur Sentier Nietzsche Èze

Sentier Nietzsche er en skøn lille vandretur på blot 2 x 2,1 km opkaldt efter den tyske filosof Friedrich Nietzsche. Gå den enten fra Èze-Bord-de-Mer eller fra Èze Village.

Saint-Jeannet

Baou de Saint-Jeannet

Baou de Saint Jeannet står som et markant og ikonisk monument på Côte d’Azur og giver den lille landsby Saint Jeannet et strejf af berømmelse og besøg fra alverdens egne.

Coursegoules

Vandretur Coursegoules – Circuit de Viériou

På denne vandretur fra Coursegoules – Circuit de Viériou – oplever man nogle af de absolut mest fantastiske udsigter fra Cherions højderyg

Vence

Vandretur til Saint-Paul de Vence

Får du lyst til at besøge Saint Paul de Vence på gåben, så er denne vandretur fra Vence centrum lige sagen. Ikke for lang og ikke for anstrengende, men derimod smuk og hyggelig.

Tourrettes-sur-Loup

Domaine des Courmettes

Domaine des Courmettes er beliggende for foden af Pic de Courmettes i en højde af 850 m og et flot udgangspunkt for både picnic og vandreture.

Vence

Ranch El Bronco

Her kan man vandre og leje heste for både begyndere og mere erfarne ryttere. Ranch El Bronco ligger i et naturskønt område med betagende udsigter over…

Antibes

Vandretur rundt Cap d’Antibes

Denne vandretur er simpelthen fantastisk på mange måder og der venter en perlerække af flotte indtryk på den ca. 4,8 km lange tur.

Saint-Jeannet

Chateau du Castellet

Nordvest for Baou de St. Jeannet ligger Chateau du Castellet. Slottet er i dag en ruin og gemmer på et sagn om en alkymist og hemmeligt guld.

Saint-Paul de Vence

Gåtur langs den vestlige brystning

Stien går langs brystningen, for foden af byens murer, som stammer fra det 16 århundrede. Her er flotte udsigter og man kan opleve brystningens …

Tourrettes-sur-Loup

Vandretur Pié Martin

Med udgangspunkt tæt på centrum starter denne fine og hyggelige vandretur. Turen går gennem et hyggeligt villakvarter og dernæst et ..

Scroll til toppen

Tilmeld nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.