Vandretur Nice – Villefranche-sur-Mer

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Vandretur Nice – Villefranche-sur-Mer

Denne vandretur fra Nice til Villefranche-sur-Mer er en af de smukkeste kyststier langs den franske riviera. Med start i Nice og endestation i den utrolig pittoreske lille havneby Villefranche-sur-Mer, bliver du forkælet med billedskønne scenerier, der huskes i lang tid.

havnen i Villefranche
Endestationen for denne vandretur, havnen i Villefranche-sur-Mer, er en af de mest pittoreske kystbyer i området – ©cityxee.com

Turbeskrivelse: Vandretur Nice – Villefranche-sur-Mer 5,5 km

Denne vandretur er en af de mest natur- og billedskønne kyststier, der går fra den gamle havn i Nice langs kysten til den farverige og pitoreske lille by Villefranche-sur-Mer.

Turen er fint varieret, da man kortvarigt forlader kyststien for at følge hovedvejen forbi Maeterlink palæet, inden man igen begiver sig langs kysten helt ind til havnepromenaden i Villefranche-sur-Mer.

Og hvad er bedre end at slutte turen af med en frokost på en af restauranterne langs havnepromenaden med udsigt ud over Villefranche-sur-Mer bugten.

 • Længde: 5,5 km
 • Sværhedgrad: Let (ikke egnet for gangbesværede)
 • Tidsforbrug: 1,5-2 timer
 • Elevation: +/- 78 m

Tips til vandreturen! Download gratis-versionen af Alltrails-appen og bliv guided live på turen. Så kan du til enhver tid se nøjagtig hvor i terrænet du befinder dig og hvilke stier du skal følge. Når du har appen på din telefon, klikker du blot på dette link: Vandretur: Nice – Villefranche-sur-Mer

Turstart vandretur Nice – Villefranche

Turen starter i Nice’ gamle havn Port Lympia ved de historiske og restaurerede kaserne bygninger. Herfra følger man kystvejen langs boulevard Franck Pilatte i ca. 900 meter til man når den lille have – Jardin Félix Rainaux. Her starter kyststien og man følger blot trapper ned til stien.

restaurant Le Plongeoir, Nice
På vej ad Bd. Franck Pilatte møder man den ikoniske restaurant – Le Plongeoir – ©cityxee.com

De første 1,9 km går langs havet med flotte udsigter, klippeformationer og stenbænke, som man kan tage ophold på og nyde tilværelsen. Denne del af stien ender på pynten af Cap de Nice.

Herfra går det forholdvist stejlt op ad en del trapper, som leder dig op til hovedvejen Boulevard Maurice Maeterlinck.

Palæ Maeterlinck
Det imponerende og flotte palæ Maeterlinck – cityxee.com

Herfra følges hovedvejen mød øst i ca. 900 meter. På vejen møder man det imponerende palæ Maeterlinck. Komplekset Maeterlinck bestået i dag af 18 luksuslejligheder og navnet stammer fra den belgiske digter og forfatter Maurice Maeterlinck, der i 1930 købte stedet til sin hustru, skuespillerinden Renée Dahon. Maeterlinck gav dengang godset navnet Villa Orlamonde.

Kort efter Materlinck palæet starter kyststien igen. Den er tydelig markeret og man følger blot trappen/stien ned til havet, hvor turen går videre hele vejen ind til Villefranche-sur-Mer.

kyststien fra Nice til Villefranche
På vej ned fra hovedvejen til kyststien mod Villefranche-sur-Mer – ©cityxee.com

Den sidste del af turen mod Villefrance-sur-Mer er præget af grønne skrænter og varieret flora. Og når du nærmer dig havnen i Villefranche -sur-Mer passerer du det gamle hospital, Darce-kasernerne og citadellet Saint-Elme.

stien ved den gamle borg i Villefranche
Stien rundt om det gamle citadel lige inden ankomsten til Villefranche-sur-Mer

Retur til Nice

Hvis du ikke har mod på at gå turen tilbage til Nice, så er der flere rigtig gode muligheder med både bus og tog.

Af Tommy Sverre – 2022

Andre oplevelser i Nice
 • Alle
 • Borge & slotte
 • Dyreparker
 • Events
 • Haver & parker
 • Havne & Øer
 • Kirker & kapeller
 • Kunst
 • Mad & Vin
 • Markeder
 • Museer
 • Pladser & Promenader
 • Ruiner
 • Sejlture
 • Udflugter
 • Vandreture
Haver & parker

Kloster Notre-Dame de Cimiez

Kloster Notre-Dame de Cimiez, ligger i bakkerne, der omgiver byen Nice og klosteret er utvivlsomt det mest symbolske sted for Cimiez-området.

Pladser & Promenader

Garibaldi Plads Nice

Garibaldi Plads er smukt beliggende i den nordlige del af den gamle by i Nice. Det er den ældste plads i Nice, som dateres tilbage til år 1773.

Vandretur Vandreture

Vandretur Nice – Villefranche-sur-Mer

Denne vandretur fra Nice til Villefranche-sur-Mer er en af de smukkeste kyststier langs den franske riviera. Med start i Nice’ gamle havn Lympia og endestation i den utrolig pittoreske lille havneby Villefranche.

Boat Trip Sejlture

Bådtur fra Nice til Villefranche

Nyd den smukke udsigt over Nice, Villefranche-sur-Mer og Saint-Jean-Cap-Ferrat på en 1-times sejltur langs den franske riviera

Udflugter

hop-on hop-off-bustur i Nice

Udforsk Nice med et 1- eller 2-dages pas til den åbne hop-on hop-off-sightseeingbus. Stig af og på så ofte, du har lyst til, og giv dig tid til at opleve de mest populære steder.

Pladser & Promenader

Gamle by i Nice – Vielle Ville

Den gamle by i Nice er utrolig charmerende med sine hyggelige små gader, smalle huse malet i betagende sydlandske farver samt velholdte historiske bygninger.

Events

Nice Karneval

Karnevallet i Nice er to ugers intens forårsfest på den franske riviera. Oplev karnevalsoptogene, de farvestrålende kostumer og lokkende sambarytmer, som fylder gaderne i Nice sammen med tusindvis af tilskuere.

Dyreparker

Phoenix Park

Phoenix Park er en smuk botanisk og zoologisk park med spændende oplevelser til både børn og voksne. Med et af Europas største drivhuse byder parken…

Kunst

Museum for moderne kunst – MAMAC

Beliggende i hjertet af byen, tæt på Place Garibaldi, udstiller MAMAC museet moderne og samtidskunst fra 1950’erne til i dag. 

Borge & slotte

Villa Masséna museum

Villa Masséna er en arkitektonisk juvel fra Belle Époque perioden og rummer i dag et museum for historien om Nice og memorabilia om Napoleon.

Never Stress Udflugter

Udflugter Nice

Nice er hjertet i Côte d’Azur og herfra udgår mange af de mest interessante udflugter. Book sikkert med gratis afbestilling.

Borge & slotte

Colline du Chateau

Dette er et af de mest populære turiststeder i byen og samtidig stedet, hvor Nice så dagens lys omkring år 500 f.Kr.

Kunst

Museum Matisse Nice

Museum Matisse i Nice er et bymuseum og dedikeret til Henri Matisse’ liv og værker, da han tilbragte meget af sit liv i Nice og Côte d’Azur-regionen.

Kirker & kapeller

Den russiske kirke i Nice – Katedral Saint-Nicholas

Dette er en af de flotteste russiske kirker af sin art uden for Rusland. Det er som et udsnit af Sankt Peters Pladsen i Moskva, blot placeret midt i Nice.

Markeder

Markederne på Cours Saleya

Markederne på Cours Saleya præsenterer fire forskellige markeder. Det mest kendte er blomstermarkedet Marché aux Fleurs, der afholdes tirsdag til søndag.

Borge & slotte

Casino Palais de la Mediteranée

Dette er et af de smukkeste paladser på Promenade des Anglais og et arkitektonisk vidnesbyrd på Art-Deco perioden fra starten af 1900-tallet

Borge & slotte

Lascaris palæet

I hjertet af den gamle bydel på rue Droite ligger dette ekstraordinære palæ. Det er et sandt monument i den franske barokke stil, dekoreret med fresker, luksuriøst indrettede værelser og ..

Mad & Vin

Madmekka i Gare du Sud

Den store stålhal er nu forvandlet til ét stort kulturelt og gastronomisk mekka og hallen er beriget med en 1.000 kvadratmeter stor mezzanin, der lægges ….

Pladser & Promenader

Masséna pladsen

Place Masséna er et historisk torv i Nice, som forbinder den gamle bydel med den mere moderne nordlige del af byen.

Kunst

Museum Chagall Nice

Museum Chagall Nice er det første nationale museum, der blev bygget for at hylde en kunstner mens han stadig levede. Det ligger på …

Havne & Øer

Lympia havnen

Den gamle havn i Nice – Lympia havnen Dette er en af de mest populære havne i Europa …

Haver & parker

Jardin Albert 1.

Jardin Albert 1 er en af Nice’ absolut ældste offentlige haver og man kan næste ikke undgå at møde den enten ..

Pladser & Promenader

Promenade des Anglais

Denne 7 km lange promenade er indbegrebet af Nice og den franske riviera. Et ikonisk vartegn, som i dag tiltrækker alverdens…

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev